Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

O Θανάσης Διαβολάκης στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά

Στο Κανάλι 1 φιλοξενήθηκε ο Θανάσης Διαβολάκης.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά και επικεφαλής του συνδυασμού Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση Πειραιά – ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ απάντησε σε κρίσιμα ερωτήματα για το αύριο της πόλης αλλά και του εργατικού κινήματος και της νεολαίας στον Πειραιά.
Κεντρικό θέμα στη συζήτηση ήταν η μάχη για τη διαγραφή του τραπεζικού χρέους, ως πραγματική αντιπαράθεση του κόσμου, του κινήματος, για να μην πληρώσει την κρίση του συστήματος.

Συγκεκριμένα στο Δήμο Πειραιά που είναι πρώτος σε χρέος στην Ελλάδα ξεπερνώντας τα 131 εκατ. ευρώ τόνισε ότι το αίτημα της διαγραφής του χρέους είναι δεμένο με τη μάχη για τις θυσίες που μας ζητούν να κάνουμε στο όνομα  του δημόσιου χρέους των 340 δισ. ευρώ.
Αυτή τη θηλιά χρειάζεται να σπάσουμε, υπογράμμισε, με τις διεκδικήσεις όλου του κόσμου που παλεύει σήμερα κόντρα στις περικοπές: από τις κοινωνικές υπηρεσίες στους Δήμους και τις Περιφέρειες που καρατομούνται, έως την καθαριότητα, τη δημοτική ραδιοφωνία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τους ποδηλατόδρομους σε συνθήκες επιθέσεων στα μέσα μαζικής μεταφοράς υπέρ των ΙΧ.
Εμφαση δόθηκε και στο ρόλο της δημοτικής ραδιοφωνίας που απειλείται, από τους κάθε λογής "Μίστερ ΔΝΤ" ανά την επικράτεια. Ο Θανάσης Διαβολάκης τόνισε ότι αυτό που χρειάζεται είναι ενίσχυση της δημοτικής ραδιοφωνίας, όχι απολύσεις αλλά αντίθετα ενίσχυση του στελεχικού δυναμικού που απαξιώνεται ως αναλώσιμο. Το ίδιο ισχύει και για τις υπηρεσίες καθαριότητας, σημειώσε.
Κλείνοντας είπε ότι ο δρόμος δεν είναι το μεγαλύτερο άνοιγμα των Δήμων στους ανέμους της αγοράς που φορτώνουν τραπεζικά πανωτόκια και "προγράμματα εξυγιάνσης", αλλά η διεκδίκηση για να παγώσει το χρέος και να μεταφερθούν οι απαραίτητοι πόροι από τα θησαυροφυλάκια των τραπεζών (που κατευθύνονται τώρα) στις ανάγκες των Δήμων -στις γειτονιές του Πειραιά που μαραζώνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου