Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Θ.Διαβολάκης: Μήνυμα συνέχειας στέλνουν τα αποτελέσματα για την Ανταρσία στο Λιμάνι



Το Κανάλι 1 φιλοξένησε την Τετάρτη το μεσημέρι τον επικεφαλής της "Αριστερής Αντικαπιταλιστικής Κίνησης - ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ", Θανάση Διαβολάκη στην πρώτη συνέντευξη μετά τις εκλογές.

Εδωσε το στίγμα της πετυχημένης πορείας για αυτό το νέο κατέβασμα στον Πειραιά και για την αυριανή ημέρα δράσης των αντικαπιταλιστικών δυνάμεων.
Ιδιαίτερα μετά τα εντυπωσιακά αποτέλεσματα στις εκλογές που οδήγησαν στην κυριολεξία μια ανάσα από την κατάκτηση μιας έδρας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η κίνηση πήρε 1840 ψήφους και ποσοστό 2,71%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ:
Βασίλης Λαζαρίδης: Ελπίζω να μην χαθείτε μετά τις εκλογές;
Θανάσης Διαβολάκης: Όχι βέβαια, Η παρέμβασή μας δεν ήταν μόνο για τις εκλογές. Οι αντικαπιταλιστικές κινήσεις είχαν και θα εξακολουθήσουν να έχουν παρεμβάσεις στους αγώνες για την ανατροπή της απάνθρωπης πολιτικής του Μνημονίου... Οι δυνατότητες να συμβάλουμε σε αυτές τις μάχες πολλαπλασιάζονται...
Β.Λαζαρίδης: Σαφώς τα αποτελέσματα που είχατε είναι πέρα από τις προσδοκίες και μάλιστα είναι κρίμα που φαίνεται να χάνεται την έδρα για λίγες ψήφους… Έχετε προσφύγει… η ελπίδα πεθαίνει τελευταία;

Θ.Διαβολάκης: Είμαστε από αυτούς που λένε ότι η ελπίδα δεν πεθαίνει ποτέ… Τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά κι ευχαριστούμε τους Πειραιώτες και τις Πειραιώτισσες για τη στήριξη, διότι είναι άνθρωποι που δίνουν τις μάχες τους στις επιθέσεις της κυβέρνησης της τρόικας. Ανθρωποι που μπορεί να είναι απογοητευμένοι από άλλους πολιτικούς χώρους τους οποίους θεωρούν ανεπαρκής ή τους έχουν προδώσει.
Β.Λαζαρίδης: Τι ηλικίες σας ψήφισαν έχετε εικόνα;
Θ.Διαβολάκης: Δεν έχουμε σαφή εικόνα… Αλλά σίγουρα συμμετείχαν πολλοί νέοι άνθρωποι, Πολλοί νέοι πήραν μέρος και στα ψηφοδέλτιά μας. Αλλά και κόσμος από τους μεγάλους χώρους δουλειάς του Πειραιά που είναι σε αναβρασμό. Κι αυτό το είδαμε όλοι όσοι με την «Ανταρσία στο Λιμάνι» κάναμε περιοδείες… Από το λιμάνι του ΟΛΠ, τις συγκοινωνίες, έως τις υπηρεσίες του δήμου και τα νοσοκομεία, η υποδοχή και τα σχόλια ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά κι αυτό φάνηκε και στα αποτελέσματα.
Β.Λαζαρίδης: Το μήνυμα των εκλογών για σας;
Θ.Διαβολάκης: Εάν κάτι φωνάζει είναι πάρτε το Μνημόνιο της αντεργατικής πολιτικής και φύγετε. Και ο κόσμος δείχνει ότι είναι αποφασισμένος να στηρίξει στην πράξη αυτή τη μάχη… Αναζητά διέξοδο σε ριζικές λύσεις. Αυτό φάνηκε σε όλη την Ελλάδα με την πετυχημένη παρουσία των αντικαπιταλιστικών ψηφοδελτίων (τα υποστήριξε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ) που μάχονται με ένα πρόγραμμα δράσης για ριζικές αλλαγές (διαγραφή χρέους, απαγόρευση απολύσεων κλπ)…

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ο κόσμος στρέφεται αριστερά με το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ να είναι οι κερδισμένοι, αύξησαν 60.000 και 75.000 τις ψήφου αντιστοίχως, σε σύγκριση με τις περσινές βουλευτικές εκλογές, ενισχύοντας στο σύνολο τις δυνάμεις της Αριστεράς που πήραν πάνω από 25% στην περιφέρεια Αττικής... Αναζητούνται λύσεις και σε πολιτικό επίπεδο κι αυτό κάτι δείχνει.
 Κ.Λαζαρίδης: Να σας ευχαριστήσω και να πω πως είναι κρίμα αντισυστημικές δυνάμεις να μην είναι στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά θα υπάρξουν πάλι εκλογές
Θ.Διαβολάκης: Ναι… αυτό που μετρά για μας είναι η συνέχεια της δράσης και μετά τις εκλογές. Και τώρα, με ή χωρίς θέση στο δημοτικό συμβούλιο, όπως και να έρθει το αποτέλεσμα στο 100% της καταμέτρησης… εμείς έχουμε πολλά να δώσουμε μαζί με τον κόσμο που μας στήριξε και χιλιάδες ακόμα που μπαίνουν στη δράση κι αναζητούν ριζικές λύσεις... Ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία.
Αργότερα το φωνητικό αρχείο με όλη τη συνέντευξη...

1 σχόλιο:

  1. ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΟΛΗ!!! ΑΠΟΣΧΥΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΤΗΝ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΑΣ!!! ΑΡΑΒΟΣΠΟΡΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή