Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Ξεκίνησε δυνατά η Ανταρσία στο Λιμάνι..!!! Ντέρμπι 1 έδρα στο δήμο Πειραιά



Απόγευμα Δευτέρας τα αποτελέσματα (2,7%) έδειχναν ντέρμπι για 1 έδρα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ενδεικτικό είναι ότι στο 96% των εκλογικών τμημάτων έδιναν 1 έδρα αλλά στη συνέχεια χάθηκε. Οπως και να έχει ακούστηκε δυνατά το μήνυμα της ανατροπής στον Πειραία -και όχι μόνο.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ λέει ότι θα συνεχίσει το δρόμο της, παρά τη τεράστια πτώση πανελλαδικά στις περιφερειακές σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές. Μαζί με τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ χάνουν σχεδόν 1,7 εκατ. ψήφους. Η αποχή κοντά 40% δείχνει την υπόκωφη αγανάκτηση και το υψηλό ποσοστό λευκών/άκυρων, σχεδόν 9%. Η αριστερά ως σύνολο βγαίνει κερδισμένη με σημαντική άνοδο του ΚΚΕ και της αντικαπιταλιστικής αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) σε δήμους και περιφέρειες.
Αυτό είναι δύναμη οργής για τις μάχες το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Δήλωση του Θανάση Διαβολάκη, επικεφαλής στην "Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση - ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ", αργά το βράδι:
"Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι άνεργοι, οι μετανάστες, όλοι εμείς που ζούμε καθημερινά τα οδυνηρά αποτελέσματά της πολιτικής του Μνημονίου της κυβέρνησης της τρόικας, στείλαμε στον Πειραιά και σε όλη την Ελλάδα μήνυμα αντίστασης και αγώνα.
Στις γειτονιές του Πειραιά η ελπίδα της ανατροπής είναι ζωντανή στην ημερήσια διάταξη. Το υψηλό ποσοστό (παρά τον προκλητικό αποκλεισμό από τα ΜΜΕ) που συγκέντρωσε η «Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση – ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ» (πάνω από 2,7% με την έδρα να «παίζεται» στο νήμα), δείχνει την ανταπόκριση στο κάλεσμα αντίστασης και αγώνα που απευθύναμε σε όλη την προεκλογική περίοδο.
Από τη μαζικότητα και τη μαχητικότητα αυτών των αγώνων που από αύριο θα συνεχίσουν να ξεσπούν σε όλους του χώρους που καρατομεί το μνημόνιο, θα κριθεί αν θα επιβληθεί ο αντεργατικός Μεσαίωνας που προωθούν ή θα ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία, χωρίς καταπίεση και εκμετάλλευση.
Εμείς θα είμαστε, όπως πάντα, μπροστά σε αυτούς τους αγώνες, είτε έχουμε είτε δεν έχουμε τελικά την έδρα στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά".

Διαβάστε τη δήλωση (αργά το βράδι) του Πέτρου Κωνσταντίνου, επικεφαλής "Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας". Κερδίζει 1 έδρα στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας, ενώ και 1 έδρα στην Περιφέρεια Αττικής κερδίζει ο Αγγελος Χάγιος, επικεφαλής στην "Αντικαπιταλιστική Ανατροπή".

Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και συνολικά της αντικαπιταλιστικής αριστεράς κατέγραψαν σημαντικά ποσοστά στις 11 περιφέρειες που κατέβηκαν, ενώ ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα κατέγραψαν και δεκάδες ριζοσπαστικά αριστερά δημοτικά σχήματα σε όλη την Ελλάδα, κάτι που αποτυπώνεται και στη διαφαινόμενη εκλογή αρκετών περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων.

"Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έχει κανένα λόγο να πανηγυρίζει. Έπαιξε το χαρτί του ωμού εκβιασμού και των πιέσεων και αποδεικνύεται ότι είναι μειοψηφία. Δεν νομιμοποιείται να συνεχίσει τις πολιτικές του Μνημονίου, που έχουν καταδικαστεί από τον λαό. Η αποτυχία του Γ. Καμίνη στην Αθήνα δείχνει ανάγλυφα αυτή την εικόνα", είπε ο Π. Κωνσταντίνου.
"Η ΝΔ και το ΛΑΟΣ δεν κερδίζουν από την φθορά του ΠΑΣΟΚ. Αντιθέτως, το μέγεθος της αποχής δείχνει πόσο τεράστιες είναι οι δεξαμενές της οργής. Οι ελπίδες του κόσμου είναι στα αριστερά. Αυτό φαίνεται τόσο με την άνοδο του ΚΚΕ, αλλά και με τα πρωτοφανή ποσοστά που συγκεντρώνει η αντικαπιταλιστική αριστερά σε όλες τις Περιφέρειες και τους Δήμους, και πολύ περισσότερο στο μεγαλύτερο Δήμο της χώρας, η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας που με βάση τα ως τώρα αποτελέσματα εκλέγει δημοτικό σύμβουλο.
Το μήνυμα είναι σαφές: οι αγώνες θα συνεχιστούν, θα κλιμακωθούν και θα νικήσουν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου