Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Προς απεργία διαρκείας τους δήμους

Ξεκίνησε την Παρασκευή 19/11 η 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση των  εργαζομένων στους Δήμους, με απόφαση της ΠΟΕ ΟΤΑ, με προοπτική να γίνει διαρκείας.
Από τα ξημερώματα της Πέμπτης 18/11 ήδη είχαν προχωρήσει σε κατάληψη συμβασιούχοι, εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Πειραιά καθώς παραμένουν απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες.
Οι αντιδράσεις δείχνουν πως φέρνουν αποτέλεσμα, όσο πιο δυναμικές και αποφασιστικές είναι.
Οι συμβασιούχοι στον τομέα καθαριότητας αποχώρησαν από την είσοδο του κτιρίου, την οποία είχαν καταλάβει από το πρωί της Πέμπτης, διεκδικώντας υπερωρίες και νυχτερινές προσαυξήσεις δυο μηνών. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του Σωματείου των εργαζομένων Βασίλη Γκιτάκο, αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του δήμου Γ. Οικονομόπουλο, παρουσία της διευθύντριας καθαριότητας, ο οποίος και δεσμεύτηκε ότι τη Δευτέρα θα υπογράψει τις εντολές, έτσι ώστε να προχωρήσει το θέμα των πληρωμών.
Μερ αυτό τον τρόπο η απεργία διαρκείας στους δήμους μπορεί να οδήγησει σε άτακτη υποχώρηση την κυβέρνηση της τρόικας
Οι εργαζόμενοι στους δήμους απεργούν ενάντια στις περικοπές μισθών, τις απολύσεις, τα χαράτσια του "Καλλικράτη" στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Η «Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση - ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ» είναι στο πλευρό των απεργών και απλώνει τη συμπαράσταση.
Το πρωί της Παρασκευής στην απεργιακή φρουρά μπροστά στην είσοδο του Δημαρχείου Πειραιά βρέθηκε κλιμάκιο της αντικαπιταλιστικής κίνησης που μετέφερε την αλληλεγγύη και στήριξη στον αγώνα.
Η απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας ήταν 10πμ στην πλατεία Καραϊσκάκη, με διαδήλωση προς το υπουργείο Εσωτερικών.
Αποχή από την εργασία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο και την Κυριακή, όπου σε νέα συνεδρίαση και ανάλογα με τις εξελίξεις, θα αποφασιστεί το πρόγραμμα κινητοποιήσεων της ερχόμενης βδομάδας.
Αιτήματα της απεργίας είναι η υπογραφή ΣΣΕ, η αναπλήρωση των απωλειών στο εισόδημα, επαναφορά και διεύευνση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, προσλήψεις μονίμου προσωπικού.
Σημειώνεται ότι ο ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος υπέγραψε απόφαση με την οποία προβλέπεται έκτακτη οικονομική ενίσχυση 19.666.039 ευρώ, από το υπουργείο Εσωτερικών προς τους ΟΤΑ α' βαθμού, για κάλυψη δαπανών μισθοδοσίας προσωπικού μερικής απασχόλησης.
Όπως αναφέρει η απόφαση, πρόκειται για προσωπικό, που προσλαμβάνεται στο πλαίσιο της υλοποίησης εγκεκριμένων επιχειρησιακών σχεδίων των ΟΤΑ α' βαθμού, για την παροχή υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα, στο πλαίσιο του ν. 3250/04.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου