ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ


antarsiastolimani.blogspot.com


ΑΡΙΣΤΕΡΗ AΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
                 Ανταρσία στο Λιμάνι
ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ Σ’ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ Ε.Ε.
ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ


Οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Μαΐου γίνονται σε περίοδο που η κυβέρνηση, το κεφάλαιο, η Ε.Ε. εντείνουν την επίθεσή τους στα δικαιώματα και τις ανάγκες του εργαζόμενου λαού, ενώ συνεχίζεται η βαθειά και πολύπλευρη  κρίση του καπιταλιστικού συστήματος παγκόσμια.
Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου καυχιέται ότι «οι θυσίες μας πιάσανε τόπο», «βγαίνει στις αγορές» και  διαφημίζει ότι θα μοιράσει προεκλογικά ψίχουλα από το διαβόητο «πρωτογενές πλεόνασμα». Πιστεύει ότι έτσι θα εξαγοράσει την ψήφο όλων αυτών που λήστεψε το προηγούμενο διάστημα, πετσοκόβοντας μισθούς και συντάξεις για να ταΐσει με δισεκατομμύρια τους έλληνες τραπεζίτες και μεγαλοεπιχειρηματίες. Την ίδια στιγμή  ψηφίζει οριακά στη βουλή με το γνωστό πραξικοπηματικό τρόπο το νέο πολυνομοσχέδιο-συμφωνία με την τρόικα  που ενταφιάζει και τα τελευταία εργασιακά δικαιώματα, ενώ απαγορεύει τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας και χτυπά με άγριο τρόπο και χημικά όσους αντιστέκονται. Δείχνει την αδυναμία της να πείσει για την πολιτική της και το φόβο της απέναντι στο λαό.
Μέσα στα τέσσερα χρόνια εφαρμογής των μνημονίων μας γύρισαν πολλά χρόνια πίσω. Δεν άφησαν τίποτα όρθιο. Μείωσαν μισθούς και συντάξεις, αύξησαν την ανεργία σε πρωτοφανή ύψη ιδιαίτερα στους νέους, διέλυσαν τα δημόσια αγαθά (υγεία, παιδεία, ασφάλιση), ξεπούλησαν το δημόσιο πλούτο. Καταπατούν τα δημοκρατικά, τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα. Κατάργησαν τις συλλογικές συμβάσεις, απολύουν ακόμη και από το δημόσιο. Τα παίρνουν όλα από τους εργαζόμενους και τα χαρίζουν στο κεφάλαιο. Κι αυτό το δρόμο της κοινωνικής καταστροφής που  επιλέγει ο καπιταλισμός για να ξεπεράσει την κρίση του, μας τον παρουσιάζουν ως μονόδρομο.  
Όμως για τους εργαζόμενους ο μοναδικός ελπιδοφόρος δρόμος είναι ο δρόμος της αντίστασης και της ανατροπής των μνημονίων, της κυβέρνησης και του εφιαλτικού μέλλοντος που μας ετοιμάζουν. Οι αγώνες μπορούν να νικήσουν αν κλιμακωθούν και συντονιστούν σε πλήρη σύγκρουση με την κυρίαρχη πολιτική, αμφισβητώντας το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης. Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να βελτιώσουν τη θέση τους  αν εγκλωβιστούν σε λογικές «φιλολαϊκής κυβερνητικής διαχείρισης» του συστήματος ή σε λογικές κομματικής περιχαράκωσης των αγώνων. Η προεκλογική περίοδος πρέπει να σημαδευτεί από ένα πανεργατικό-παλλαίκό ξεσηκωμό που θα σαρώσει την κυβέρνηση και την αντιλαϊκή πολιτική. Που θα διεκδικήσει και θα επιβάλλει:

·         Κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων
·         Παύση πληρωμών και διαγραφή του χρέους.  Έξοδο από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση
·         Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση, με εργατικό έλεγχο
·         Απαγόρευση των απολύσεων. Μείωση του χρόνου εργασίας, σταθερή δουλειά για όλους. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.
·          Αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου – μείωση της φορολογίας στους μισθούς και στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης
·         Δημόσια δωρεάν υγεία, παιδεία, κοινωνική ασφάλιση για όλους.
·         Κατάργηση όλων των αντιδραστικών, αντεργατικών νόμων. Δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα

Η ελπίδα είναι στους αγώνες για την αντικαπιταλιστική ανατροπή
Για να περάσει ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια των εργαζομένων

ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ
ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
Η εφαρμογή του «Καλλικράτη» ήταν στην ουσία τα μνημόνια στο επίπεδο του τοπικού και περιφερειακού κράτους. Στα τριάμισι χρόνια εφαρμογής του, η κρατική χρηματοδότηση μειώθηκε πάνω από 60% οδηγώντας πολλούς Δήμους στη χρεωκοπία. Δεν μπορούν να πληρώσουν μισθούς, λειτουργικές δαπάνες και τρέχοντα έξοδα. Δεν μπορούν να προσλάβουν εργαζόμενους, παρά μόνο 2μηνίτες και 5μηνίτες μέσω ΕΣΠΑ. Οι υπερχρεωμένοι Δήμοι μπαίνουν κάτω από  επιτροπεία, το «Οικονομικό Παρατηρητήριο στους Ο.Τ.Α.», που τους υποχρεώνει να μειώνουν τις δαπάνες τους και να επιβάλλουν νέους φόρους και τέλη στους δημότες, προκειμένου να ξεπληρώσουν τα χρέη τους. Οι Δήμοι πρωτοστατούν σήμερα στις απολύσεις, στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, στην παραχώρηση δημόσιας περιουσίας σε ιδιώτες.  

Η ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΙΛΟΥΣΤΡΑΣΙΟΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ
Ζούμε σε μια εργατούπολη κτισμένη ασφυκτικά στο κέντρο και στις γειτονιές, βρώμικη και χωρίς υποδομές, με ελάχιστους δημόσιους χώρους, χωρίς πράσινο, χωρίς δωρεάν δομές πολιτισμού, ψυχαγωγίας και ερασιτεχνικού αθλητισμού. Με σχολεία σε ακατάλληλα κτίρια και μεγάλες ελλείψεις σε δασκάλους και καθηγητές, χωρίς χρηματοδότηση, οι γονείς πληρώνουν ακόμη και το πετρέλαιο θέρμανσης. Με τα νοσοκομεία σε τραγική κατάσταση, χωρίς επαρκές προσωπικό, χωρίς φάρμακα και υλικά. Χωρίς πρωτοβάθμια περίθαλψη, με τον ΕΟΠΠΥ διαλυμένο. Οι μεγάλες εκτάσεις στην πρώην βιομηχανική ζώνη παραδίνονται για «αξιοποίηση» στους «επενδυτές». Θλιβερές πρωτιές κατέχει η περιοχή του Πειραιά στα ποσοστά ανεργίας και αποτυχίας των μαθητών στις πανελλαδικές εξετάσεις. Η νεολαία του Πειραιά είναι μια νεολαία που της έχουν κλέψει το μέλλον, αφού μετά τα υποβαθμισμένα σχολεία και τα πανεπιστήμια-επιχειρήσεις, την περιμένει η ανεργία ή η εργασιακή περιπλάνηση σε κακοπληρωμένες δουλειές χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.   Αυτός ο Πειραιάς …του χρέους, της φτώχειας και της ανεργίας, του ξεπουλημένου λιμανιού, των απολύσεων, της υποβάθμισης…   δεν μας αξίζει! 

ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ
ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο Πειραιάς διαφημίζεται από την δημοτική αρχή σαν το νέο διαμετακομιστικό λιμάνι, σε αντίθεση με τον πραγματικό Πειραιά της φτώχειας, της ανεργίας, της διάλυσης των κοινωνικών υπηρεσιών. Έχει από τα υψηλότερα δημοτικά τέλη στην Ελλάδα, τα μεγαλύτερα δημοτικά χρέη και τις χειρότερες αναλογίες δαπάνης και δημοτικών υπαλλήλων ανά κάτοικο στην Ελλάδα. Ο δήμαρχος εφάρμοσε με ζήλο τις καταστροφικές νεοφιλελεύθερες επιλογές της κυβέρνησης και τώρα υποκριτικά δηλώνει ότι καταθέτει την κομματική του ταυτότητα. Δεν πείθει κανέναν. Οι μόνοι που έχουν λόγο να χαίρονται από τη θητεία του στο δήμο είναι οι επιχειρηματίες και οι μεγαλοεργολάβοι. Προφανώς ο δήμαρχος εννοεί την ανάπτυξη όπως και ο πρωθυπουργός: Κέρδη για το μεγάλο κεφάλαιο, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες.
Πραγματικά κανένα ουσιαστικό έργο για τη βελτίωση της ζωής στην ταλαιπωρημένη πόλη του Πειραιά δεν έγινε όλα αυτά τα χρόνια της δημαρχίας Μιχαλολιάκου. Αντίθετα, τις αντιμνημονιακές και αντικαλλικρατικές κορώνες των πρώτων ημερών ακολούθησε η κολοτούμπα της πιστής εφαρμογής τους:
Εργαζόμενοι στο Δήμο απολύθηκαν, ενώ όσοι φεύγουν δεν αντικαθίστανται, αφού οι προσλήψεις απαγορεύονται. Οι εργαζόμενοι στη ΔΗ.ΡΑ.Π. πληρώνονται με τρείς τουλάχιστον μήνες καθυστέρηση. Το τεράστιο χρέος του Δήμου μειώθηκε μόνο κατά 6% όλα αυτά τα χρόνια, ενώ δεν προχώρησε ο διαχειριστικός έλεγχος. Η δημοτική περιουσία «αξιοποιείται», μεγάλα δημοτικά ακίνητα βγαίνουν στο σφυρί, η Φρεαττύδα και τα Βοτσαλάκια παραδόθηκαν στα ιδιωτικά συμφέροντα ενώ ο δήμαρχος συναινεί με τη σιωπή και την απραξία του στο έγκλημα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ. Σχολεία στον Πειραιά έκλεισαν και συγχωνεύτηκαν, ενώ οι παιδικοί σταθμοί δεν επαρκούν για όλα τα παιδιά.  Όλη η πόλη  ταλαιπω-ρείται από τις κυκλοφοριακές αλλαγές, για ένα πανάκριβο έργο αμφίβολης χρησιμότητας, το τραμ, που ωστόσο θα γεμίσει τις τσέπες των εργολάβων που το ανέλαβαν. Οι άστεγοι στην πόλη πληθαίνουν κι ο Δήμος δεν έχει υποδομές να τους φιλοξενήσει. Τα σκουπίδια στις γειτονιές δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω απ’ τη βιτρίνα του «καθαρού» κέντρου.


ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ
Η πρόθεση του μεγάλου εφοπλιστικού κεφαλαίου να διεκδικήσει το Δήμο, με τις «ευλογίες» του μητροπολίτη δείχνει τα σχέδια που έχουν να βάλουν στο χέρι όχι μόνο το λιμάνι αλλά και ολόκληρη την περιοχή του Πειραιά. Δεν τους φτάνει φαίνεται να έχουν πολιτικούς και διαχειριστές που θα εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους, θέλουν να διοικήσουν οι ίδιοι με τους πολύ έμπιστους ανθρώπους τους. Είναι πρόκληση για τους ναυτεργάτες και όλους τους εργαζόμενους και τους άνεργους αυτής της πόλης, τα ίδια τους τα αφεντικά που τους έριξαν στην ανεργία, που μείωσαν τους μισθούς τους, που διέλυσαν το ΝΑΤ, που τους αφήνουν απλήρωτους και καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις, να διεκδικούν τώρα την ψήφο τους «για να τους σώσουν». Είναι πρόκληση για όλους τους δημοκράτες Πειραιώτες, το μεγάλο κεφάλαιο που είναι υπεύθυνο για τη σημερινή καταστροφή, που ενισχύει τη ναζιστική Χ.Α. για να διαλύσει το σωματείο των εργαζομένων στη Ν/Ε Ζώνη, αυτοί που δεν πληρώνουν ούτε ευρώ φόρο και τσεπώνουν εκατομμύρια κρατικές επιχορηγήσεις,  αυτοί που οδηγούν έναν ολόκληρο λαό στην εξαθλίωση και την απελπισία, να εμφανίζονται ως σωτήρες. Δεν θα τους περάσει!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΠ – ΕΞΩ Η COSCO ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ – ΛΙΜΑΝΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ
Η πώληση του ΟΛΠ έρχεται σαν συνέχεια της πώλησης, το 2009, προβλήτων του ΟΛΠ  στην κινεζική COSCO με ευτελές τίμημα και  απαλλαγή από το ΦΠΑ. Όμως από αυτήν την ιδιωτικοποίηση κανένα καλό δεν είδαν οι εργαζόμενοι του Πειραιά. Δημιουργήθηκε ουσιαστικά ένα «γκέτο» με εργασιακές σχέσεις Κίνας όπου οι εργαζόμενοι στη φορτοεκφόρτωση των κοντέινερ δουλεύουν χωρίς δικαιώματα, με χαμηλούς μισθούς και με απαγορευμένη τη συνδικαλιστική δράση. Σε μια τέτοια «ειδική οικονομική ζώνη» σκληρής εκμετάλλευσης των εργαζομένων θέλουν να μετατρέψουν όλο το λιμάνι και την ευρύτερη παραλιακή ζώνη του Πειραιά, απ’ τη σχολή Δοκίμων ως το Πέραμα. Η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ θα σημάνει την παράδοση μιας σημαντικής υποδομής και τον έλεγχο του εισαγωγικού-εξαγωγικού εμπορίου από τις πολυεθνικές. Θα μετατρέψει μια ολόκληρη περιοχή σε ζώνη εργασιακού μεσαίωνα. Θα κόψει την πρόσβαση στη θάλασσα για το λαό του Πειραιά και των γύρω Δήμων. Θα μετατρέψει τους ταξιδιώτες και τους κατοίκους των νησιών σε ομήρους των επιχειρηματικών συμφερόντων. Θα αυξήσει τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, μέσω της αύξησης των λιμενικών τελών. Η πολυεθνική θα καθορίζει, ανάλογα με τα κέρδη της, ποιες δραστηριότητες του λιμανιού θα παραμείνουν και ποιες θα φύγουν. Τα κέρδη από το λιμάνι θα είναι για το κεφάλαιο. Στην εργαζόμενη πλειοψηφία θα μείνουν η φτώχεια, η ανεργία, η ταλαιπωρία, η περιβαλλοντική επιβάρυνση, το κόστος.
Οι λιμενεργάτες έχουν ήδη ξεκινήσει τη μάχη ενάντια στο προκλητικό ξεπούλημα με απεργίες και συγκεντρώσεις. Ο αγώνας αυτός πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζόμενων του Πειραιά. Στηρίζουμε τον «Παμπειραϊκό Εργατικό Συντονισμό ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και τις απολύσεις» για να διευρυνθεί και να νικήσει αυτός ο αγώνας, για να ανατραπούν τα σχέδια της κυβέρνησης.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ - ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
O Πειραιάς είναι μία από τις πρώτες περιοχές που η φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής με τις πλάτες της κυβέρνησης και την προστασία της Αστυνομίας προσπάθησε να ανασυγκροτήσει τα τάγματα εφόδου ξανανοίγοντας γραφεία δίπλα στην Ασφάλεια ύστερα από πολλά χρόνια που η κινητοποίηση χιλιάδων αντιφασιστών τους είχε αναγκάσει να τα κλείσουν. Οργάνωσαν αμέτρητες επιθέσεις σε μετανάστες και αγωνιστές της Αριστεράς με κορύφωση την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Είχαν το θράσος να επιτεθούν σε μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά μέρα μεσημέρι στον πεζόδρομο της Σωτήρος μπροστά στους έκπληκτους περαστικούς. Συνεχίζουν να προκαλούν με τις πορείες μίσους που οργανώνουν τα Σάββατα στο κέντρο της πόλης, απολαμβάνοντας την ασυλία που τους παρέχει η δημοτική αρχή, ακόμα και τώρα που έχουν βγει στο φως όλα τα στοιχεία για τη δολοφονική τους δράση. Καμία από τις επιθέσεις τους δεν έμεινε αναπάντητη από το αντιφασιστικό – αντιρατσιστικό κίνημα του Πειραιά. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να μπει στη φυλακή ο νεοναζί υποψήφιος δήμαρχος Κουζήλος, που πρωτοστάτησε στη βεβήλωση του τόπου δολοφονίας του Π.Φύσσα και στην επίθεση στο στέκι «Ρεσάλτο» στο Κερατσίνι, μαζί με όλα τα πρωτοπαλίκαρά του, να κλείσουν τα γραφεία τους και να διαλυθεί ο δολοφονικός πυρήνας τους στον Πειραιά. Ο φασισμός ιστορικά και η Χ.Α. σήμερα αποτελεί εφεδρεία και μακρύ χέρι του συστήματος για να χτυπήσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Μέσα στη Βουλή έχει υποστηρίξει τα αντεργατικά μέτρα, τις φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών και τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Θα τη συντρίψει ο αγώνας του εργαζόμενου λαού για δουλειά, ζωή και πραγματική ελευθερία.


Ο δικός μας Πειραιάς, πόλη του αγώνα και της ανατροπής
Η Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση – ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ προσπάθησε να αναδείξει τα προβλήματα και τους αγώνες των εργαζομένων του Πειραιά. Αγωνιστήκαμε, μέσα και έξω απ’ το δημοτικό συμβούλιο, ενάντια στις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις, τα κλεισίματα και τις περικοπές. Είμαστε εκεί όπου οι εργαζόμενοι και η νεολαία ύψωναν το ανάστημά τους για να αποκρούσουν την επίθεση και να διεκδικήσουν μια καλύτερη ζωή. Με τους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και στους δήμους, στο Κανάλι 1, με τις καθαρίστριες, τους μετανάστες, τους λιμενεργάτες και τους ναυτεργάτες, τους εμποροϋπάλληλους, τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και του ΜΕΤΡΟ, στις μεγάλες πανεργατικές απεργίες, στους αγώνες για την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών και των ελεύθερων χώρων. Πρωτοστατήσαμε στη μάχη ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό. Είμαστε κομμάτι του κινήματος και πιστεύουμε ότι παρά τις αδυναμίες μας συμβάλλαμε στο ξέσπασμα και την ανάπτυξη των αγώνων που χρειάζονται σήμερα για να αλλάξουν τα πράγματα. Θα δώσουμε τη μάχη και σε αυτές τις δημοτικές εκλογές με ψηφοδέλτιο όπου συμμετέχουν εργαζόμενοι από όλους τους εργατικούς χώρους, επιστήμονες, νεολαίοι, άνθρωποι του καθημερινού μόχθου και του αγώνα. Η κίνησή μας λειτουργεί, αποφασίζει και αγωνίζεται συλλογικά, η εκπροσώπηση στο δημοτικό συμβούλιο δεν είναι προσωποκεντρική. Ο εκλογικός μας στόχος είναι μια μάχιμη αντιπολίτευση από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων και αναγκών, να ακουστεί στο δημοτικό συμβούλιο η φωνή των λαϊκών συνελεύσεων, των εργατικών συντονισμών, των τοπικών κινημάτων.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ. Μέσα στο ασφυχτικό πλαίσιο της Ε.Ε., των μνημονίων και του Καλλικράτη καμιά φιλολαϊκή διαχείριση δεν μπορεί να έχει αποτελέσματα, όσο καλών προθέσεων και αν είναι. Αυτό δείχνει άλλωστε και η εμπειρία από Δήμους που διοικήθηκαν από αριστερούς δημάρχους τα τελευταία χρόνια. Σήμερα χρειάζεται ένα ανατρεπτικό  εργατικό-λαϊκό κίνημα και μια Αριστερά που θα συγκρούεται με τους πυλώνες της πολιτικής του κεφαλαίου. Που δεν θα περιορίζεται στα διαχειριστικά πλαίσια του συστήματος, όπως προτείνουν οι δημοτικοί συνδυασμοί του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε θα αντικαθιστά την πολιτική μάχη με στενές οικονομικές διεκδικήσεις περιμένοντας να αλλάξουν οι συσχετισμοί, όπως προτείνουν οι δημοτικοί συνδυασμοί του ΚΚΕ. Δεν πιστεύουμε στη λογική της ανάθεσης, οι εργαζόμενοι μπορούν να νικήσουν αν η υπεράσπιση της ζωής τους γίνει δική τους υπόθεση. Καλούμε στον αγώνα αυτό όλους τους εργαζόμενους του Πειραιά. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
§Διαγραφή του χρέους του δήμου, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στους δήμους, αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου και ειδικά του εφοπλιστικού. Δραστική μείωση και κατάργηση των δημοτικών τελών για τους χαμηλόμισθους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους. Κατάργηση του Καλλικράτη και του οικονομικού παρατηρητηρίου για τους ΟΤΑ
§Επανακρατικοποίηση του ΟΛΠ με εργατικό έλεγχο, έξω η COSCO από το λιμάνι. Όχι στο ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων και της δημόσιας περιουσίας.
§Ποιοτικές, δωρεάν δημοτικές υπηρεσίες για όλους. Δωρεάν παιδικοί σταθμοί που θα καλύπτουν τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών, δωρεάν δημοτική συγκοινωνία. Όχι στην παραχώρηση δημοτικών υπηρεσιών σε ιδιώτες και εργολάβους.
§Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους στο δήμο. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Όχι απολύσεις και διαθεσιμότητες. Όχι στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων με τις προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ.
§Κάτω τα χέρια από τις παραλίες και τους ελεύθερους χώρους. Ελεύθεροι χώροι για το λαό – όχι για «αξιοποίηση» στο κεφάλαιο. Να γίνει άλσος ο χώρος των Λιπασμάτων, χώροι πρασίνου και αναψυχής οι εγκαταλειμμένοι βιομηχανικοί χώροι.
§Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί και η καταλήστευση του εισοδήματός μας μέσα από τα χαράτσια και τη φοροληστεία.
§Ο Πειραιάς χρειάζεται σχολεία και νοσοκομεία εξοπλισμένα, με μόνιμους εκπαιδευτικούς και υγειονομικό προσωπικό.
§Νομιμοποίηση των μεταναστών με πλήρη πολιτικά-εργασιακά δικαιώματα. Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά. Κοινός αγώνας ντόπιων και μεταναστών εργαζομένων. Έξω από τον Πειραιά οι φασιστικές συμμορίες. Έξω η  FRONTEX από τον Πειραιά

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ

Ψηφίζουμε – Στηρίζουμε

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ανταρσία στο Λιμάνι Επικεφαλής του ψηφοδελτίου: Θανάσης Διαβολάκης, οικονομολόγος, συνδικαλιστής στην      ιδιωτική εκπαίδευση (μέλος ΔΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.), δημοτικός σύμβουλος Πειραιά