Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

ΠΝΟ: Νέα 48ωρη απεργία!!! ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ (6:30 μμ σταθ. ΗΣΑΠ)

Τη Δευτέρα στις 6.30μμ στον Ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά, η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ οργανώνει πικετοφορία αλληλεγγύης στην απεργία στα καράβια. Καλεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πειραιά, ο ΣΥΡΙΖΑ κι άλλοι συμπαραστάτες.
Οι Ναυτεργάτες συνεχίζουν για 7η μέρα την απεργία τους για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης και κλιμακώνουν.Το ΔΣ της ΠΝΟ αποφάσισε νέα 48ωρη απεργία από τις 6 τα ξημερώματα της Τρίτης 30/11 έως τις 6 τα ξημερώματα της Πέμπτης 2/12. Η απόφαση ήταν με ψήφους 11 υπέρ και 4 κατά.

Οι συκοφαντίες και οι απειλές για επιστράτευση δίνουν και παίρνουν... Μολών Λαβέ, λένε οι απεργοί ναυτεργάτες! 
Χρειάζονται συμπαράσταση στην απεργία διαρκείας. Οι απεργοί δεν είναι μόνοι. Την ώρα μάλιστα που βγαίνουν σειρά από απεργίες και σε άλλους κλάδους

Η κυβέρνηση απειλεί ότι θα προχωρήσει σε επιστράτευση, αλλά άλλο είναι το θέλω κι άλλο το μπορώ. Με τους φορτηγατζήδες το καλοκαίρι έφαγε τα μούτρα της, η επιστράτευση έγινε τσαλακωμένο χαρτί. Το ίδιο μπορεί να γίνει και τώρα!

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πιθανής επιστράτευσης ο αρμόδιος υπουργός κ. Διαμαντίδης τόνισε ότι αν δε λήξει η απεργία, η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει την υφιστάμενη κατάσταση. "Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια...." δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν άταφοι νεκροί...", ενώ πρόσθεσε μεταξύ άλλων... "υπάρχει αποφασιστικότητα από την κυβέρνηση".

Καμαρώστε δήλωση του "σοσιαλιστή" κυβερνητικού βουλευτή της Α¨Πειραιά Δημήτρη Καρύδη. 

Στους ρ/σ, Flash και Βήμα fm, τόνισε ότι η συνεχιζόμενη απεργία των Ναυτικών έχει οδηγήσει την Νησιωτική Ελλάδα σε αποκλεισμό και απομόνωση, ξεπερνώντας κάθε όριο αντοχής.
Ο βουλευτής ζητώντας από τις Ενώσεις των εφοπλιστών και της ΠΝΟ να λύσουν άμεσα το μεγάλο αυτό θέμα με διάλογο και όχι εις βάρος των νησιωτών μας ζητόντας παράλληλα  από την Κυβέρνηση και από τον αρμόδιο Υπουργό, κ. Διαμαντίδη, να συνεχίσουν με αποφασιστικότητα τις προσπάθειες τους ώστε, με κάθε τρόπο, να ομαλοποιηθεί η απαράδεκτη αυτή κατάσταση που έχει φέρει σε απόγνωση τους νησιώτες μας.
* Την Τρίτη προχωρούν σε 24ωρη απεργία όλες οι ενώσεις εργαζομένων στα ΜΜΕ, με συγκέντρωση 11 π.μ. έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας & Βουκουρεστίου).

* Σε 48ωρη απεργία προχωρούν οι γιατροί του ΙΚΑ την Τρίτη και την Τετάρτη


Σε 48ωρη απεργία προχωρούν την Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, και την Τετάρτη, 1η Δεκεμβρίου οι γιατροί του ΙΚΑ και οι υγειονομικές μονάδες του Ιδρύματος θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

Την κινητοποίηση στηρίζει η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), καλώντας τα μέλη της να συμμετάσχουν στην απεργία.

Η Ομοσπονδία των γιατρών του ΙΚΑ ζητεί:
Ανανέωση των συμβάσεων όλων των υπηρετούντων γιατρών με σύμβαση έργου και προκήρυξη αντίστοιχων θέσεων συμβάσεων αορίστου χρόνου, με κύριο κριτήριο την προϋπηρεσία στο ΙΚΑ.
Κάλυψη των κενών που έχουν προκύψει από την αποχώρηση πολλών γιατρών.
Εφαρμογή επιστημονικού βαθμολογίου από το υπηρεσιακό συμβούλιο, το οποίο δεν λειτουργεί τους τελευταίους έξι μήνες.

Οι γιατροί καταγγέλλουν, επίσης, τις πρακτικές διασυρμού του κλάδου από όργανα του υπουργείου Εργασίας και της Διοίκησης του ΙΚΑ σχετικά με υπερσυνταγογραφήσεις φαρμάκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου