Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ! 1,2,3,... ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΤΑΡΣΙΕΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

Στο κλίμα του πολιτικού σεισμού που προκάλεσαν τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών, έγινε η πανηγυρική εκδήλωση της «Αριστερής Αντικαπιταλιστικής Κίνησης - ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ» την Κυριακή το πρωί.
Τη συζήτηση άνοιξε ο υποψήφιος επικεφαλής της κίνησης Θανάσης Διαβολάκης και στη συνέχεια ο Νίκος Καβαδάς, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης στον Πειραιά με το ψηφοδέλτιο της «Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής» στην Αττική.
Και οι δυο υπογράμμισαν ότι τα εντυπωσιακό πρώτο κατέβασμα στον Πειραιά της αντικαπιταλιστικής κίνησης, οδήγησε σε ντέρμπι για την εκλογή έδρας στο δημοτικό συμβούλιο, με 1850 ψήφους και ποσοστό 2,71%. Γεγονός που συζητήθηκε κι έκανε τη διαφορά στον Πειραιά, βάζοντας ταυτόχρονα μεγαλύτερα καθήκοντα στην πορεία της παρέμβασης στις μάχες που είναι μπροστά... "με αέρα στα πανιά".
Ένα αποτέλεσμα που δεν έπεσε από τον ουρανό, σημείωσαν.

Ιδιαίτερα σε κλίμα αστάθεια οικονομικής και πολιτικής για το σύστημα, το «μαύρο» έπεσε σύννεφο στην κυβέρνηση, στη ΝΔ και στο ΛΑΟΣ που έχασαν πάνω από 2.000.000 ψήφους. Η  αριστερά συνολικά ενισχύθηκε (κατά 250.000 ψήφους σε σχέση με πέρσι), με τη μεγαλύτερη συμβολή σε αυτήν αύξηση να προέρχεται από την αντικαπιταλιστική αριστερά, τα ψηφοδέλτια που στηρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (100.000 από 25.000).
Μια ψήφος με έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά, όπως είπαν, αφού στην αιχμή της καπάνιας ήταν το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα ως απάντηση του κινήματος στη κρίση του συστήματος (διαγραφή του χρέους, εθνικοποίηση τραπεζών χωρίς αποζημίωση με κοινωνικό έλεγχο, απαγόρευση απολύσεων, νομιμοποίηση - υπεράσπιση των μεταναστών κλπ).
Στην κουβέντα συμμετείχαν πολλοί ομιλητές από χώρους δουλειάς, σχολές, από τη γειτονιά σε μια πλούσια συζήτηση με ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών από για αυτά που έγιναν μέχρι τώρα και κυρίως για το πώς θα περπατήσουν τα πράγματα ακόμα καλύτερα παρακάτω.
Τόνισαν ότι οι μάχες για τις περικοπές του «Καλλικράτη» στην τοπική αυτοδιοίκηση, οι απεργιακές ανταρσίες που ξεδιπλώνονται: από τους δήμους που ξεκινούν, μέχρι τις συγκοινωνίες που προετοιμάζονται, τα νοσοκομεία που ξεσηκώνονται και τα δεκάδες ΜΜΕ που είναι σε αναβρασμό, μαζί με τους φοιτητές οι οποίοι ανοίγουν με καταλήψεις την κόντρα με τη Διαμαντοπούλου στο Μνημόνιο για την Παιδεία... Ολα αυτά δημιουργούν έναν εκρηκτικό μείγμα για τη συνέχεια, σε κλίμα έντονης πολιτικής  αστάθειας -εντός κι εκτός συνόρων- παρά τις κυβερνητικές ακροβασίες και τις περισπούδαστες πολιτικές αναλύσεις για μετεκλογικό «μήνυμα πολιτικής σταθερότητας».
Το αντίθετο συμβαίνει. Από πάνω η κυβέρνηση της τρόικας είναι αποδυναμωμένη, σε φάση κλιμάκωσης της επίθεσης και  από κάτω κόσμος δείχνει την οργή του και αναδεικνύει μια νέα υπολογίσιμη δύναμη στη προώθηση των αγώνων, μέσα από τα ψηφοδέλτια της αντικαπιταλιστικής αριστεράς.
Η κουβέντα έκλεισε με την προοπτική για καλύτερη οργανωτική συγκρότησης της δημοτικής αντικαπιταλιστικής κίνησης, στα πλαίσια της εξωστρεφούς παρέμβασης και επικοινωνίας, τόσο σε τοπικά όσο και σε πιο κεντρικά και συνολικά μέτωπα που ανοίγουν,  η οποία χρειάζεται να συνεχιστεί και να απλωθεί ακόμη περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου