Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Κίνηση για τους Ελεύθερους Χώρους στον Πειραιά

Δελτίο Τύπου  

Η Κίνηση Πολιτών για τους Ελεύθερους Χώρους στον Πειραιά, επί 15 μέρες αγωνίζεται να περισώσει το πράσινο της Πλατείας Κοραή. Ξαναφύτεψε και προστάτευσε το κατεστραμμένο από τους επιχειρηματίες και τον Δήμο Πειραιά παρτέρι της γωνίας Καραϊσκου και Γεωργίου.

Σήμερα δεκάδες πολίτες μαζευτήκαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο ζητώντας την ανάκληση της παράνομης απόφασης του. Το Προεδρείο, όπως και οι παρατάξεις που είχαν ψηφίσει την απόφαση αναγνώρισαν την παρανομία αλλά επιχείρησαν να κλείσουν το θέμα, χωρίς να τεθεί σε ψηφοφορία. Η απόφαση δεν ακυρώθηκε αλλά συμπληρώθηκε με την επίκληση «να τηρηθούν οι νόμοι!».

Ο Δήμος δηλαδή κάνει έκκληση στον εαυτό του να τηρήσει τον νόμο. Εκεί κατάντησε ο κορυφαίος δημοκρατικός θεσμός της πόλης!

Διαμαρτυρηθήκαμε έντονα για αυτό και ζητήσαμε το λόγο για  να εξηγήσουμε τις θέσεις μας ως Κίνηση Πολιτών. Αντʼ αυτού η Πρόεδρος και οι  δύο μεγάλες παρατάξεις προτίμησαν να διαλυθεί η συνεδρίαση.

Εμείς συνεχίζουμε αυτό που υποσχεθήκαμε. Την υπεράσπιση και τη διεκδίκηση των ελεύθερων και δημόσιων χώρων μας. Ζητούμε το θέμα να επανέλθει άμεσα στο επόμενο ΔΣ ώστε να υπάρξει πλήρης και ξεκάθαρη ακύρωση της απόφασης καταστροφής του πρασίνου της πλατείας.  Καλούμε τους πολίτες του Πειραιά να είναι παρόντες στην επόμενη συνεδρίαση για να διεκδικήσουμε να ακουστεί η φωνή όλων μας.

Κίνηση για τους Ελεύθερους Χώρους στον Πειραιά

Επόμενη συνάντηση: 

Πέμπτη, 16 Δεκέμβρη 2010
9.00 μ.μ.
Πραξιτέλους 78

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου