Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ  
Προς όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία δημόσιου – ιδιωτικού τομέα Αττικής
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
 -Η επίθεση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ  συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Με μια νέα επιχείρηση «ΣΟΚ και ΔΕΟΣ» επιδιώκουν να περάσουν σε χρόνο ρεκόρ την πλήρη κατεδάφιση των εργατικών δικαιωμάτων, την εμπορευματοποίηση κάθε δημόσιας κοινωνικής παροχής, την εγκαθίδρυση καθεστώτος απόλυτης εργοδοτικής τρομοκρατίας και καταστολής. -Με μπαράζ ν/σχεδίων προωθούνται η ιδιωτικοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών, της υγείας, της παιδείας, των ΔΕΚΟ και των ΟΤΑ, καταργούνται οι ΣΣΕ και αντικαθίστανται από ατομικές συμβάσεις αποικιακού τύπου, «απελευθερώνονται» οι απολύσεις. Αυξάνεται τρομακτικά η φτώχεια, η ανεργία και η ελαστική εργασία.
-Μαζί με τη μισητή τρόικα των μαφιόζων-τοκογλύφων «δανειστών», υπογράφουν τον πιο κανιβαλικό προϋπολογισμό εδώ και δεκαετίες! Περικόπτουν άγρια κάθε είδους κοινωνικές δαπάνες (πάνω από 4 δις € για δαπάνες παιδείας, υγείας, ΔΕΚΟ),  μισθούς και επιδόματα στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, προγράμματα για δημόσιες επενδύσεις, επιχορηγήσεις στους δήμους. Φορτώνονται απίστευτα φορολογικά βάρη ύψους 7,8 δις ευρώ στις πλάτες της εργαζόμενης πλειοψηφίας, μέσα από την αύξηση του ΦΠΑ, του πετρελαίου θέρμανσης κλπ.
-Από την άλλη μεριά δίνουν προκλητικά κίνητρα στο κεφάλαιο (φοροαπαλλαγές, κρατική επιδότηση εργοδοτικών εισφορών και θέσεων εργασίας, κατάργηση οποιουδήποτε κρατικού-νομοθετικού ελέγχου στο όνομα καταπολέμησης της γραφειοκρατίας). Αυξάνουν δραματικά τις δαπάνες  για την εξυπηρέτηση του χρέους. Μέσα στο 2011 θα ξοδέψουν 62 δισεκατομμύρια ευρώ για τόκους και χρεολύσια, πάνω από 1 δις € κάθε βδομάδα. Χωρίς το χρέος, το «έλλειμμα» των 20 δις του προϋπολογισμού θα γινόταν «πλεόνασμα». Μειώνουν δραστικά τη φορολογία των επιχειρήσεων από 24 σε 20%,  με αποτέλεσμα  μείωση των κρατικών εσόδων κατά τουλάχιστον 535 εκατομμύρια ευρώ. Συνεχίζουν την σπατάλη των εξοπλισμών για χάρη του ΝΑΤΟ και των εμπόρων όπλων, την αύξηση των δαπανών για την καταστολή των εργαζομένων, τα ρατσιστικά πογκρόμ. 
                                                            ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
Με αυτή την πολιτική δεν υπάρχει διέξοδος. Για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης, για τα κέρδη των επιχειρήσεων, για τις ορέξεις των δανειστών και των τραπεζιτών «χρεώνουν» τη ζωή μας για τουλάχιστον 20 χρόνια, κηρύσσουν έναν ανελέητο ταξικό πόλεμο. Θέλουν να μειώσουν την αξία της εργασίας μας, αφού «κοστίζουμε πολύ» και είμαστε αντικίνητρο για τις επενδύσεις τους. Οι πολιτικές της κυβέρνησης δεν πείθουν κανένα εργαζόμενο. Η δύναμή τους -μέσω και του απόλυτου ελέγχου των ΜΜΕ αρχίζει να ραγίζει. Ακόμα και οι εργαζόμενοι σε αυτά συγκρούονται με τους καναλάρχες και τους μεγαλοεκδότες ενάντια στις απολύσεις και τη διάλυση των συλλογικών τους συμβάσεων.
Να κάνουμε την οργή μαζικό κίνημα ανατροπής! Στις 15 Δεκέμβρη απεργούμε!
-Ενάντια στο μνημόνιο και την αντιλαϊκή επίθεση!
-Για να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση τους, να μη γίνουμε μια ακόμη φορά τα θύματα της «νέας ανάπτυξης» που ετοιμάζει το κεφάλαιο και το ίδιο διεφθαρμένο πολιτικό προσωπικό του.
-Για να ξεσηκωθούμε ενάντια στην κυβέρνηση, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, τη δικτατορία των αγορών, την ξεδιάντροπη υφαρπαγή της λαϊκής θέλησης.
-Για να μην πληρώσουμε το επαχθές χρέος στους τοκογλύφους.
-Για την απαξίωση και διαπόμπευσή μας από τις κυβερνήσεις και τα παπαγαλάκια τους ως «τεμπέληδες», «συντεχνίες», «αντιπαραγωγικοί», «ρουσφετολόγοι» και «ανεύθυνοι».  Λες και τον πλούτο αυτής της χώρας τον δημιουργούν οι managers, οι χρηματιστές και οι τζογαδόροι.
-Για να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Γιατί η συνδικαλιστική πλειοψηφία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ μας ξεπουλάει χωρίς όρια! Συμφωνεί σε … κοινωνική ειρήνη με τον ΣΕΒ και την κυβέρνηση ώστε να «σωθεί ο δανεισμός της χώρας», ενώ εξελίσσεται ένας πρωτοφανής κοινωνικός πόλεμος απέναντι στις δυνάμεις της εργασίας.
-Για την αγωνιστική ταξική ενότητα στη βάση, την ανυπακοή στα εκβιαστικά διλήμματα του ΣΕΒ, της κυβέρνησης και της τρόϊκα. Με συνελεύσεις και συντονισμούς των πρωτοβάθμιων σωματείων σε κάθε κλάδο και γενικά. Με αποφασιστική κλιμάκωση, απεργίες διαρκείας όπως στους δήμους και τα λιμάνια, για μπλοκαρίσματα του αντεργατικού οδοστρωτήρα και μετά τις 15 Δεκέμβρη.
-Καμιά απόλυση, καμιά περικοπή. Εδώ και τώρα μείωση του χρόνου εργασίας στο 7ωρο-35ωρο, μείωση όλων των ορίων συνταξιοδότησης, για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Επίδομα ανεργίας για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία, ίσο με τον βασικό μισθό, διαγραφή των χρεών των ανέργων στις τράπεζες, πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
-Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας. Ένας άνθρωπος-μια ολόκληρη θέση εργασίας.
– Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις σε ΔΕΚΟ, ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΟΤΑ. Αντί για ιδιωτικές επενδύσεις «φαστ τρακ», δημόσιες επενδύσεις υπέρ των λαϊκών αναγκών, με προστασία του περιβάλλοντος και με εργατικό-κοινωνικό έλεγχο, για να κινηθεί η παραγωγή, ώστε να δημιουργηθούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Εθνικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας.
-Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Κάτω τα χέρι από τις συλλογικές συμβάσεις και τα δημόσια κοινωνικά αγαθά.
ΜΕ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΕΕ – ΔΝΤ – ΣΕΒ!
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ «ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ» ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ!
Τα Σωματεία που συμμετείχαν με απόφαση στην Παναττική Συνέλευση:
1)Συνδικάτο Εργαζομένων Εταιρειών Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών 2)Σωματείο Εργαζομένων DHL EXPRESS (HELLAS) 3)Σύλλογος Εργαζομένων στην ETHNODATA 4)Σωματείο Εργαζομένων στην CPS (παρκαδόροι Αεροδρομίου) 5)ΣΕΙΝΑΠ  6)Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου 7)Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής 8)Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών 9)Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών 10)Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας 11)Πενταμελή ΕΙΝΑΠ Νοσοκομείο Νίκαιας 12)Πενταμελής ΕΙΝΑΠ Νοσοκομείο «Ερ. Σταυρός» 13)Συνδικάτο Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά 14)Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας 15)Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Αριστοτέλης» 16)Σύλλογος ΕκπαιδευτικώνΠ.Ε. «Παρθενώνας» 17)Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου 18)Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων 19)Πανελλήνια Ένωση Εργαζομένων Κλάδου Επαγγελματικής Κατάρτισης 20)Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ν. Ιωνίας  21)Σωματείο Εργαζομένων Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Ενέργειας  22)Διακλαδική Πρωτοβουλία στα ΜΜΕ  23)Σωματείο Δήμου Γλυκών Νερών 24)Γ΄ ΕΛΜΕ Δυτ. Αθήνας 25)Σωματείο Εργαζομένων Ταχυδρομικών Ταχυμεταφορικών Επιχειρήσεων Αττικής  26)ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής 27)Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Κ. Σωτηρίου» 29)Α΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής 30)Σωματείο Εργαζομένων ΜΟΔ Α.Ε. 31)Πανελλήνια Ένωση Συμβασιούχων και Ανέργων Γεωπόνων 32)Πανελλήνια Ένωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου