Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Κάλαντα με κατάληψη στο Δημαρχείο Πειραιά Κανάλι 1: Απλήρωτοι 3 μήνες

Κατάληψη στο Δημαρχείο Πειραιά πραγματοποίησαν (Παρασκευή 17/12 από τις 7 πμ), οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά (ΔΗ.ΡΑ.Π) "Κανάλι 1", 90,4 FM".
Στα πλαίσια των περικοπών που διευρύνει ο "Καλλικράτης" παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 3 μήνες λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν απεργοί δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί, καθώς την Παρασκευή ξεκίνησε η 48ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ.
Μοίρασαν κείμενο συμπαράστασης στον κόσμο που περνούσε και στους εργαζόμενους που δουλεύουν στις υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά και ανάρτησαν πανό διαμαρτυρίας στην πύλη.
Στην κινητοποίηση βρέθηκε κλιμάκιο της δημοτικής κίνησης "ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ" για αλληλεγγύη, την ώρα που το απεργιακό μέτωπο καίει μόλις λίγες ημέρες πριν τις γιορτές: από τις συγκοινωνίες και τα ΜΜΕ έως τη Στατιστική Υπηρεσία και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με την γενική απεργία στις 15 Δεκ. να βαδίζει στα χνάρια του απεργιακού σεισμού της 5ης Μαη.
Στην ανακοίνωση συμπαράστασης οι εργαζόμενοι στο "Καναλι 1" γράφουν μεταξύ άλλων:
 Το σύνολο του προσωπικού του ραδιοφωνικού σταθμού της πόλης, δουλεύει χωρίς να έχουν καταβληθεί οι αποδοχές του επί 3 μήνες και κινδυνεύει να μην πληρωθεί και κατά τους πρώτους μήνες του 2011.
 Οι εργαζόμενοι/ες βάζουν καθημερινά τα δυνατά τους για ουσιαστικη, πολύπλευρη, ψύχραιμη ενημέρωση, παράλληλα με ποιοτική ψυχαγωγία, αλλά πρέπει κι εμείς να ζήσουμε, όπως και οι οικογένειές μας.
Ζητάμε το αυτονόητο - Τα δεδουλευμένα μας
Εχουμε υποστεί όπως κι εσείς, τις μειώσεις μισθών φτάνοντας στα όριά μας
Ο Δήμος να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του
Σας καλούμε να μας συμπαρασταθείτε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου