Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

24ωρη απεργία την Τετάρτη 15.12.2010 προκήρυξε στα λιμάνια όλης της χώρας η ΟΜΥΛΕ

Στάση εργασίας αύριο Τρίτη 14.12.2010 από 12:00 έως 15:00 και 24ωρη απεργία την Τετάρτη 15.12.2010 προκήρυξε στα λιμάνια όλης της χώρας η ΟΜΥΛΕ.
Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει:


«Συνάδελφοι,
Ζούμε μια νέα καταιγίδα κατά των εργαζομένων στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα.
Η Κυβέρνηση έχοντας αποδεχθεί πλήρως τις επιλογές της Τρόικας μετατρέπει το εργασιακό τοπίο στη χώρα μας σε εργασιακό εφιάλτη.
Η βαθειά οικονομική κρίση και τα χρόνια δημοσιονομικά ελλείμματα επιχειρείται να ξεπεραστούν, τόσο στη χώρα μας όσο και σ’ όλη την Ευρώπη με μια νεοφιλελεύθερη πολιτική μετατοπίζοντας το βάρος αποκλειστικά και μόνο στους εργαζόμενους, μικρομεσαίους και συνταξιούχους.
Όλοι αυτοί που τα προηγούμενα χρόνια κερδοσκοπούσαν, οι τραπεζίτες, οι αεριτζήδες, οι επιχειρηματίες που πήραν τα θαλασσοδάνεια και πτώχευσαν τις επιχειρήσεις τους, καθώς και όσοι κυβέρνησαν τη χώρα διασπαθίζοντας το δημόσιο χρήμα (Siemens, χρηματιστήριο, δομημένα ομόλογα, βατοπέδιο κλπ) μένουν έξω από τις επιπτώσεις της κρίσης.
Η πολιτική αυτή, πέρα από το ότι είναι άδικη, είναι και αδιέξοδη. Οδηγεί την οικονομία σε βαθειά ύφεση, τους εργαζόμενους σε ανέχεια και την κοινωνία ολόκληρη σε διάλυση. Ιδιαίτερα βυθίζει τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου σε οικονομική εξαθλίωση και περιθωριοποίηση.
Το νομοσχέδιο που προωθεί με express διαδικασίες η Κυβέρνηση οδηγεί στη κατάργηση του θεσμικού πλαισίου των Συλλογικών Συμβάσεων και μειώνει ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ τις αποδοχές των εργαζομένων στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα.
Στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα περικόπτει, μετά τις περυσινές περικοπές, ένα νέο 10% σε όλους τους εργαζόμενους. Η προσωρινή εξαίρεση των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο ΟΛΠ, ΟΛΘ, δεν μπορεί να εφησυχάζει κανέναν.
Στο Ιδιωτικό Τομέα με τις ειδικής κατηγορίας «επιχειρησιακές συμβάσεις» οδηγεί τους μισθούς στο επίπεδο του ελάχιστου προσδιοριζόμενου μισθού από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Την ώρα που περικόπτουν τους μισθούς, η παραοικονομία και οι αλόγιστες δαπάνες ζουν και βασιλεύουν.
Απέναντι σ’ αυτή τη κατάσταση, που φαίνεται ότι δεν θα έχει τέλος, μόνη ΑΠΑΝΤΗΣΗ δεν είναι άλλη από μία συνεχή, μαζική, ενωτική δράση όλων των εργαζομένων.

Την ΤΡΙΤΗ 14.12.2010 έχει προκηρυχθεί ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, από 12:00 έως 15:00 και ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στις 13:00 μπροστά από τη Βουλή (Σύνταγμα).
Η ΟΜ. Υ. Λ. Ε επεκτείνει τη Στάση Εργασίας σ’ όλα τα Λιμάνια μέλη της, την οποία μπορούν να αξιοποιήσουν για αγωνιστικές δράσεις.
Την ΤΕΤΑΡΤΗ 15.12.2010 έχει προγραμματιστεί 24ωρη Πανελλαδική ΑΠΕΡΓΙΑ και συγκέντρωση στις 11:00 σο Πεδίο Άρεως, καθώς και συγκεντρώσεις σ’ όλες τις πόλεις.
Καλούμε τους εργαζόμενους στα Λιμάνια να δώσουν μαζικό και αγωνιστικό παρόν απέναντι στη γενικευμένη επίθεση που δεχόμαστε.
Να μετατρέψουμε το θυμό μας σε αγωνιστική δράση, να διαδηλώσουμε την αγανάκτησή μας, γιατί μας περικόπτουν τους μισθούς, γιατί μας αλλάζουν βίαια τη ζωή μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου