Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Ποιος στερεί το δικαίωμα δικηγόρου στους μαθητές του Ραλλείου; Άραγε γιατί φοβούνται κάποιοι τη Δίκη;



http://ralleiogaeiforo.blogspot.com/

Τα Δεκαπενταμελή Μαθητικά Συμβούλια του Ραλλείου Πειραματικού Γυμνασίου και Ραλλείου Πειραματικού Λυκείου Θηλέων Πειραιά καλούν ΟΛΕΣ τις Μαθήτριες, ΟΛΟΥΣ τους Γoνείς, ΟΛΟΥΣ τους Καθηγητές και τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής  σε δημόσιο διάλογο τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010 9:00 π.μ. στην Πλατεία Κοραή (έξω από το Δημαρχείο). Διαμαρτυρόμαστε για τη ΜΗ ΠΑΡΟΧΗ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗΣ από τη Σχολική Επιτροπή  (και κυρίως τον Πρόεδρό της) στον  Δικηγόρο που τα εκπροσωπεί να παραστεί στη Δίκη με αντίδικο το Δήμο Πειραιά. Η Δίκη  γίνεται την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου στο Εφετείο Αθηνών (πρωτόδικα τα σχολεία μας έχουν δικαιωθεί) και αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οικοπέδου απέναντι από την Πλατεία Κοραή που υφάρπαξε το 1971 ο τότε Δήμαρχος Σκυλίτσης με διάταγμα της χούντας. Η απουσία Δικηγόρου από τη δική μας πλευρά ενέχει τον κίνδυνο να δικαστούμε ερήμην και στερεί από τα σχολεία μας το δικαίωμα να υπερασπιστούν την ιστορία τους και τα περιουσιακά τους στοιχεία υποθηκεύοντας έτσι το μέλλον τους
Είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ σε μια δημοκρατική κοινωνία (όπως θέλουμε να λεγόμαστε) κάποιοι που διορίστηκαν για να προασπίσουν και να προωθήσουν τα συμφέροντα της Ραλλείου να στερούν από τα σχολεία μας το δικαίωμά τους να υπερασπιστούν "το δίκιο τους" δικαστικά.
 
Άραγε γιατί φοβούνται κάποιοι τη Δίκη;

Ο δημόσιος διάλογος θα γίνει παρουσία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΡΑΛΛΕΙΟΥ!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΡΑΛΛΕΙΟ!!!
ΥΓ. Η προσέλευση των μαθητριών θα γίνει κανονικά στο ΣΧΟΛΕΙΟ που φοιτούν στις 08.15 π.μ.
 



 ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ BLOG :
Εμείς ύστερα από όλα όσα έχουνε διαδραματιστεί και όσα ακούγονται σχετικά με το κτηριακό της Ραλλείου που διαιωνίζεται δίχως λύση, θέλουμε να πούμε ότι το σχολείο μας δεν ζητά τίποτα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ από αυτά που του ανήκουν, δεν ζητά τίποτα παρά ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Είμαστε υποχρεωμένες όχι από κανέναν αλλά από την ίδια την συνείδηση μας, από την αγάπη μας για το σχολείο μας γιατί μας έχει προσφέρει τόσα προαιρετικά προγράμματα και ευκαιρίες για καλύτερη μόρφωση. 
ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΘΕΙ.
Είναι παράλογο αυτό που έχει στηθεί εις ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ, δεν θέλουμε πολιτικές διαπλοκές στο χώρο εκπαίδευσης μας και δεν ζητάμε τίποτα άλλο από ένα αξιοπρεπές κτήριο ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ.
Είναι ανεπίτρεπτο ένα από τα ιστορικότερα σχολεία του Πειραιά να περιφέρεται και να στεγάζεται σε διάφορα ακατάλληλα κτήρια που δεν του αξίζουν.
Όλες μαζί ενωμένες σαν μία γροθιά, με τους καθηγητές μας και τους γονείς μας θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ. Δεν θα περάσει έτσι αυτό, διότι είμαστε αποφασισμένες να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε πηγαίνοντας κόντρα σε όλους αυτούς που μας αμφισβητούν!
“Διαίρει και βασίλευε” λένε αλλά εμείς δεν έχουμε διασπαστεί, διαιρεθεί και είμαστε όλες μαζί με κοινό σκοπό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου