Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Διαμαρτυρία στο Δημαρχείο Πειραιά τη Δευτέρα. Θα είμαστε εκεί.

 http://gatouleas.wordpress.com/


Η κατάσταση στον Πειραιά είναι τραγική.

Κάθε πεζόδρομος, κάθε πλατεία, κάθε τετραγωνικό καταλαμβάνεται από καρέκλες, πέργκολες, διαχωριστικά και πάσης φύσεως «κινητά» συμπράγκαλα του κάθε καφέ.
Στο Πασαλιμάνι, στην πλατεία Κοραή, στη μαρίνα Ζέας, στο Τουρκολίμανο αλλά και σε κάθε πεζόδρομο (όπως στην Καραΐσκου, Κολοκοτρώνη κλπ) ξεφυτρώνουν τερατουργήματα.
Τελευταίο «πεσκέσι», η πιτσαρία στη διασταύρωση Καραΐσκου και Β. Γεωργίου, κάτω από το Δημαρχείο. Όπου στην κυριολεξία έχει «χτίσει» την πρόσβαση στην πλατεία από ένα σύμπλεγμα βιδωμένων τραπεζιών, διαχωριστικών, διαχωριστικών, φωτιστικών και γλαστρών, αφήνοντας ένα υποτυπώδη διάδρομο 1,5 μέτρου!!
Οι επαγγελματίες του διπλανού κτιρίου ανησυχούν όχι μόνο για την ασφάλεια και το τζίρο της δουλειάς τους, αλλά και σαν πολίτες που θέλουν να έχουν το δικαίωμα πρόσβασης σε αυτούς τους ελάχιστους, πλέον, δημόσιους χώρους… και πώς να μην συμπάσχεις μαζί τους.
Σε περίπτωση κινδύνου, δεν υπάρχει η δυνατότητα επέμβασης πυροσβεστικής ή ασθενοφόρο. Αλλά και στο εμπορικό τμήμα, ποιος δεν ξέρει την πασαρέλα; Τώρα που παρατιούνται οι καφετέριες, μπορεί να ανοίξει κάτι άλλο στη θέση τους; Το περίφημο Catamaran είναι κλειστό δυο χρόνια τώρα, μπορεί να το πάρει κάποιος και να το κάνει πχ παπουτσάδικο, ρουχάδικο ή κάτι άλλο εκτός καφέ; Η μετατροπή ενός πεζόδρομου σε «αποκλειστικό» διάδρομο καφετεριών, ρημάζει κάθε άλλη δραστηριότητα. Ακόμα και ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά έφτασε να διαμαρτύρεται για αυτή την κατάσταση.
Η απερχόμενη δημοτική αρχή, γνωρίζοντας το παράνομο του εκτρώματος αυτού, δοκιμάζει να το νομιμοποιήσει!
Τη Δευτέρα συγκαλεί Δημοτικό Συμβούλιο στις 3 το μεσημέρι με θέμα «Τοπική Ανάπλαση της Πλατείας Κοραή» με σκοπό να ξηλώσει παρτέρια πράσινου και περίπτερα ώστε να νομιμοποιήσει τα «δικά της παιδιά».
Ας πάει στον αγύριστο το ελάχιστο πράσινο που έχει απομείνει στον Πειραιά…
Ας πάνε στον αγύριστο οι 20-30 επαγγελματίες που προσπαθούν να δουλέψουν σε αυτή την περίοδο κρίσης..
Ας πάνε στον αγύριστο όσοι θέλουν να κάνουν τη βόλτα τους.. είτε με το καροτσάκι του μωρού τους, είτε με το αναπηρικό τους καροτσάκι, είτε, απλά, αγκαλιά…
Για αυτούς ο Πειραιάς δεν έχει χώρο να περπατήσεις, δεν έχει κάδο απορριμμάτων, δεν έχει παγκάκια.
Οι Κάτοικοι θα ζητήσουν το λόγο και θα παρέμβουν στη διαδικασία. Όμως, όπως μου εξομολογήθηκε ένας από αυτούς, καλό θα είναι να υπάρχουν κι άλλοι πολίτες… έστω από τα θεωρεία.




Επικοινωνία:
Νικήτας Βογιατζής  2104126888
Γιώργος Γιαννουλέας 2104129226, κινητό 6945998997, mail: ggiannouleas@yahoo.gr
Σταυρούλα Χασανάκου 2104170181
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΑΙΤΗΜΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ του ΜΕΓΑΡΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ 117
ΠΡΟΣ:
1)      Επιχείρηση PIZZOTECA
2)      κ. Δήμαρχο Πειραιά
3)      Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά
4)      Αρμόδιες υπηρεσίες Δήμου Πειραιά
5)      Πολεοδομία Πειραιά
Κοινοποίηση:
-          Κ. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
-          Δημοτικούς Συμβούλους
-          Δημοτικές Κινήσεις Δήμου Πειραιά και υποψήφιους Δημάρχους
-          Βουλευτές Πειραιά
-          Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά
-          Ρ/Σ Κανάλι 1 «Πειραιά»
-          Τοπικό Ημερήσιο Τύπο και Πανελλαδικά ΜΜΕ

Πειραιάς, 4 Νοεμβρίου 2010

 Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε την προσπάθεια των υπευθύνων ενός νέου καταστήματος, του Pizzoteca, επί της διασταύρωσης Καραΐσκου και Β. Γεωργίου, να επιχειρεί να φράξει, σχεδόν ολοκληρωτικά, την είσοδο του πεζόδρομου μας από την οδό Β. Γεωργίου και, τελικά, να το επιτυγχάνει.
Έχουν τοποθετήσει στον πεζόδρομο της οδού Καραΐσκου γλάστρες, διαχωριστικά, φωτιστικά και τραπεζοκαθίσματα με αποτέλεσμα να έχει καταλάβει ,πλέον, ότι χώρο έχει απομείνει ελεύθερος.
Όμως, η παραπάνω διαμορφούμενη κατάσταση σε συνδυασμό με την υφιστάμενη, προηγούμενης, ρύθμισης της πλατείας, δηλ. με τα παρτέρια και τα περίπτερα, μετατρέπει τον πεζόδρομο σε έναν ελάχιστο και «συμβολικό» διάδρομο πρόσβασης πλάτους ενός ως δύο μέτρων ο όποιος, κιόλας, η ύπαρξη, μάλιστα, του οποίου εξαρτάται και από την κάθε φορά ποσότητα των παράνομα σταθμευμένων δίτροχων.
Συνεπώς, η μετατροπή του πεζόδρομου της οδού Καραΐσκου καθίσταται, πλέον, διάδρομος των καφετεριών, μικρότερος, ακόμα και από αυτόν της παραδοσιακής «πασαρέλας» στο Πασαλιμάνι , ενώ ακόμα και η τροφοδοσία των μεγάρων μας με πετρέλαιο θέρμανσης καθίσταται αμφίβολη.
Η τραγική αυτή κατάσταση είναι βέβαιο πως θα οδηγήσει σε μαρασμό των οικονομικών δραστηριοτήτων  μας, αφού θα παρενοχλεί την ελεύθερη και ακώλυτη επικοινωνία ημών και των πελατών μας, διαταράσσει τη νομική νομή και κατοχή επί των ακινήτων μας, προσβάλλει το δικαίωμα ημών και του κοινωνικού συνόλου εν γένει επί της προσωπικότητας μας ως νόμιμων χρηστών των κοινόχρηστων χώρων της πλατείας και του πεζόδρομου και προκαλεί αντιαισθητικό θέαμα με τη συνεχή πρόσθεση τραπεζοκαθισμάτων, πολύ περισσότερων από αυτά που μπορεί να απορροφήσει ο πεζόδρομος και σε προφανή δυσαναλογία.
Επιπλέον τίθεται σοβαρό θέμα ασφάλειας πραγμάτων και προσώπων και αναρωτιέται κανείς ποιος θα θεωρηθεί υπεύθυνος σε περίπτωση κινδύνου αφού, πλέον, δεν είναι δυνατή η πρόσβαση ασθενοφόρου ή πυροσβεστικού οχήματος σε μια κρίσιμη στιγμή.
Για τους λόγους αυτούς ζητούμε την άμεση απελευθέρωση του πεζόδρομου της οδού Καραΐσκου στο ύψος του παρτεριού προς την Β. Γεωργίου, την ελεύθερη και ακώλυτη χρήση του πεζόδρομου και την εκ νέου πρόσβαση προς τη Β. Γεωργίου.
                                                               Με εκτίμηση
                                            Οι γείτονες του μεγάρου Καραΐσκου 117


                                   



http://gatouleas.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου