Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Κινητοποίηση στο Σκάι στο Ν. Φάληρο... Κλείνουν "Το Βήμα" - Απεργία στα ΜΜΕ

Συγκέντρωση έξω από το Σκάι στο Φάληρο, πραγματοποίησαν εργαζόμενοι από όλες τις ειδικότητες των ΜΜΕ, με αφορμή την απόπειρα του ομίλου Αλαφούζου να σπάσει τις ΣΣΕ με ατομικές συμβάσεις που «κουρεύουν» αποδοχές και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
Η κινητοποίηση ξεκίνησε με συνέλευση των τεχνικών μέσα στο σταθμό, με το ΔΣ της ΕΤΕΡ και απόφαση όλων να μην υπογράψει κανένας τις ατομικές συμβάσεις.
Στη συνέχεια ήρθαν εκπρόσωποι από όλα τα κλαδικά των ΜΜΕ, έκανε ένα χαιρετισμό ο Σόμπολος και πήγε να φύγει υπό τις διαμαρτυρίες εργαζομένων που ζητούσαν τουλάχιστον στάση εργασίας για την πορεία της Τρίτης προς το υπουργείο Εργασίας.
Εκείνη την ώρα βγήκαν οι τεχνικοί που ζήτησαν όλα τα κλαδικά να πάνε σε 48ωρη απεργία.
..."Καμαρώστε" το ιδιωτικό συμφωνητικό που μοιράζει ο όμιλος Αλαφούζου (κάντε κλικ πάνω του). Φωτο από την πύλη του Σκάι...
Τα ΜΜΕ βράζουν. Ο Ψυχάρης αργά το βράδι της Πέμπτης αποφάσισε να κλείσει το ημερήσιο "Βήμα" και να το έχει σε ηλεκτρονική εφημερίδα, εκβιάζοντας για μειώσεις μισθών 20%-25% για όσουςε μείνουν... Στο δρόμο των περικοπών συνεχίζει επίσης και η Ελευθεροτυπία", το "Εθνος" (και άλλα μέσα στον όμιλο Μπόμπολα), στο Αλτερ.
Μετά τις ραγδαίες εξελίξεις, ανακοινώθηκε ότι την Τρίτη ο χώρος των ΜΜΕ πάει σε 24ωρη απεργία, με την ΕΣΗΕΑ να έχει λάβει τέτοια απόφαση και να περιμένει και τα υπόλοιπα κλαδικά. Όντας η ΕΣΗΕΑ το μεγαλύτερο κλαδικό σωματείο στα ΜΜΕ, οι απεργιακές της αποφάσεις επηρεάζουν σημαντικά την κίνηση και των υπολοίπων.
Την Πέμπτη έξω από την πύλη του Σκάι και πριν υπάρξουν οι ανακοινώσεις για το ΒΗΜΑ, αρκετοί εργαζόμενοι ζητούσαν 48ωρη απεργία, όπως άλλωστε είχαν ανακοινώσει πριν από λίγο καιρό στην ιστοσελίδα της ΕΣΗΕΑ, αλλά και σε συνεδρίαση του μικτού συμβουλίου τα μέλη του ΔΣ.

Η μάχη κατά των ατομικών συμβάσεων ξεκινάει άγρια και μέσα στην καρδιά του... κτήνους των media, μαζί με τη νέα 48ωρη απεργία των πληρωμάτων στα καράβια που διεκδικούν υπογραφή συλλογικής σύμβασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου