Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Η "χούντα" των spread είναι χάρτινος πύργος Πολυτεχνείο 2010: Πλ. Κλαυθμώνος, 2 μμ


Παραμονή της κατάθεσης του νέου προϋπολογισμού για το 2011 πραγματοποιείται φέτος ο εορτασμός και η διαδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου ΄73.
Όλα δείχνουν ότι η κοπτο-ραπτική που ετοιμάζει ο Παπακωνσταντίνου με την τρόικα (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ), θα είναι πολύ χειρότερη από αυτή που ήδη υπολογίζουν. Αφού όλα τα οικονομικά δεδομένα έχουν πέσει έξω, ομολογώντας την παταγώδη αποτυχία των μέτρων τους εις βάρους του απλού κόσμου.
Κάτι που βλέπουμε πλέον όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά διεθνώς: Ο κόσμος στη Γαλλία βράζει, το ίδιο στην Πορτογαλία, την Ισπανία και στη Βρετανία οι φοιτητές ξεσηκώνονται. Στην Ελλάδα, μετά το ηχηρό μήνυμα που έστειλαν οι αυτοδιοικητικές κάλπες είναι ώρα να πάρουν ένα ακόμα μήνυμα στην πορεία του Πολυτεχνείου.
Σε αυτή την κεντρική διαδήλωση -με μπόλικους συμβολισμούς- ενώνονται οι φωνές της αντίστασης πανελλαδικά, μετά το Βατερλό των κομμάτων του Μνημονίου, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, που έχασαν 2.000.000 ψήφους σε ένα χρόνο.
Η Τετάρτη 17 Νοέμβρη, μπορεί να στείλει το μήνυμα της αρχής του τελικού γύρου που θα στρέψει το «πριόνι» της απάνθρωπης πολιτικής του Μνημονίου στους εμπνευστές του. Να δείξουμε ότι το "μήνυμα της κάλπης" μπορεί να γίνει κάτι πολύ μεγαλύτερο: δύναμη ανατροπής όπως το '73.
* Να στείλουμε βροντερό μήνυμα προς την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που κάνει να μην καταλαβαίνει μετά το χαστούκι των αυτοδιοικητικών εκλογών, ότι είναι μειοψηφία, αποδυναμωμένη, ότι έχει αποδοκιμαστεί από τα 2/3 των ψηφοφόρων και ότι δεν την παίρνει να προχωρά με λεονταρισμούς διότι θα το βρίσκει συνεχώς μπροστά της -όπως το '73 και καλύτερα.
* Να στείλουμε μήνυμα προς τη ΝΔ που πασχίζει να καπηλευθεί μάταια την αντίσταση των εργατών και της νεολαίας, στις γειτονιές, τις απεργίες, τις καταλήψεις, μεταφέροντας την "αντιπολίτευση από το πεζοδρόμιο στη Βουλή", όπως λέει ο Σαμαράς. Οταν ο ίδιος υποστηρίζει στα διεθνή φόρα ότι θα τιμήσει την "υπογραφή της χώρας στο Μνημόνιο"... αλλά με άλλο "μείγμα μέτρων".
* Να στείλουμε μήνυμα προς το ΛΑΟΣ και σε όλο το φασιστικό και ρατσιστικό οχετό, που νοσταλγεί τη χούντα και τα κρεματόρια των ναζί, ότι ο κόσμος που παλεύει ενάντια στις επιθέσεις της κυβέρνησης και του συστήματος θα τους στείλει μια και καλή στους υπονόμους της ιστορίας. Οι μετανάστες θα είναι μαζί μας. Για να μας θυμίσουν πώς διαδηλώνουν στις χώρες τους ενάντια στις χούντες και τα απολυταρχικά καθεστώτα που τους κατατρέχουν. Αλλά και πώς οδηγούν σε ήττες τους ιμπεριαλιστικούς στρατούς (π.χ. Ιράκ, Αφγανιστάν) με τις "έξυπνες βόμβες" και τα F-16.
* Να αναδείξουμε τη λύση της αντικαπιταλιστικής ανατροπής απέναντι στους εκβιασμούς για "μονόδρομο", τους δισταγμούς και τους συμβιβασμούς.
Το μήνυμα του Πολυτεχνείου της ανατροπής του '73 δεν ήταν ποτέ άλλοτε τόσο επίκαιρο! 

«Η Aριστερή Aντικαπιταλιστική Kίνηση - ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ» καλεί όλες και όλους να στείλουμε ηχηρό μήνυμα στη διαδήλωση του Πολυτεχνείου, Τετάρτη 17 Νοεμβρίου, πλατεία Κλαυθμώνος 2 μμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου