Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Δήμοι: Ενα βήμα πριν την απεργία διαρκείας Κλιμάκωση με 48ωρη Δευτέρα - Τρίτη

Κλιμάκωση με 48ωρη απεργία στους δήμους απαντά το σωματερίο των εργαζομένων (ΠΟΕ-ΟΤΑ) στην κλιμάκωση της κυβερνητικής επίθεσης, με την εφαρμογή των περικοπών του "Καλλικράτη" και την αφαίμαξη των μισθών για να ξεπληρωθεί το χρέος στους τραπεζίτες.
Επίσης σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι ναυτεργάτες (ΠΝΟ) στην ακτοπλοϊα για τη υπογραφή συλλογικής σύμβασης, με τους εφοπλιστές να κατηγορούν τους εργαζόμενους ως "ακριβοπληρωμένους".
Στους δήμους από το πρωί της Δευτέρας 22/11 γίνονται γενικές συνελεύσεις σε όλους του δήμους και την Τρίτη αποφασίζουν ξανά για τη συνέχεια.
Στον Πειραιά η γενική συνέλευση είναι στο κεντρικό γκαράζ του δήμου Πειραιά στη Ρετσίνα 8 πμ.
Οι εργαζόμενοι στους δήμους απεργούν ενάντια στις περικοπές μισθών, τις απολύσεις, τα χαράτσια του "Καλλικράτη" στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Η «Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση - ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ» είναι στο πλευρό των απεργών και απλώνει τη συμπαράσταση.
Το πρωί της Παρασκευής στην απεργιακή φρουρά μπροστά στην είσοδο του Δημαρχείου Πειραιά βρέθηκε κλιμάκιο της αντικαπιταλιστικής κίνησης που μετέφερε την αλληλεγγύη και στήριξη στον αγώνα.
Ξεκίνησαν με 24ωρη απεργία την Παρασκευή 19/11 και με αποχή από την εργασία το Σάββατο και την Κυριακή και συνεχίζουν με την προοπτική για απεργία διαρκείας.

Μετά το τέλος συνεδρίασης την Κυριακή, η Ομοσπονδία των εργαζομένων στους ΟΤΑ κάλεσε όλους του Συλλόγους μέλη της να προχωρήσουν τη Δευτέρα σε Γενικές Συνελεύσεις για ενημέρωση και κινητοποίηση των εργαζομένων.
Παράλληλα εξήγγειλε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας την Τρίτη 23 Νοεμβρίου στις 10.00, με αφετηρία την Πλατεία Καραϊσκάκη και προορισμό το υπουργείο Εσωτερικών.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και μετά τις επαφές που αναμένεται να γίνουν με την πολιτική ηγεσία, ο κλάδος θα εξετάσει περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης, νέο μισθολόγιο, προάσπιση των δικαιωμάτων των συμβασιούχων, κατοχύρωση και διεύρυνση των δικαιωμάτων τους όσον αφορά στο εφάπαξ, την επικουρική σύνταξη και την υγειονομική περίθαλψη.
Από τα ξημερώματα της Πέμπτης 18/11 ήδη είχαν προχωρήσει σε κατάληψη συμβασιούχοι, εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Πειραιά καθώς ήταν απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες. Τους υποσχέθηκαν ότι τη Δευτέρα θα πληρωθούν και αποσύρθηκαν με την αίσθηση μιας νίκης...
Αλλά η αντιπαράθεση κλιμακώνεται συνολικά στους δήμους που γίνονται αιχμή του δόρατος στη σύγκρουση για την εφαρμογή του νέου γύρου λιτότητας της "παρατεταμένης", "ελεγχόμενης" χρεοκοπίας". Και χρειάζονται στήριξη και άπλωμα όταν θα ξεκινήσουν τα... "σκουπίδια" της κυβέρνησης και η προπαγάνδα των Πρετεντέρηδων για τους... "κινδύνους στην υγεία από τα βουνά των σκουπιδιών".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου