Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Σκάι: "Δεν υπογράφουμε ατομικές συμβάσεις" ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: 15 Δεκ., όπως ο σεισμός 5 Μάη

Στο κλίμα αντίστασης που ξεδιπλώνεται προστίθενται και οι εργαζόμενοι στον όμιλο Αλαφούζου στο Νέο Φάληρο.
Οι εργαζόμενοι κινητοποιούνται την ημέρα που η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ προχωρούν την Πέμπτη 25/11 σε (ολίγη) 3ωρη στάση εργασίας 12-3μμ (συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος) με τη συμμετοχή όλων των κλάδων. Μια κινητοποιήση που γίνεται υπό την ασφυκτική πίεση στους χώρους δουλειάς εξαιτίας της κλιμάκωσης των επιθέσεων.
Η προετοιμασία για την 24ωρη γενική απεργία που έχουν κηρύξει στις 15 Δεκεμβρίου μπορεί να οδηγήσει σε ένα νέο σεισμό... α λα 5 Μάη. Οι συγκοινωνίες (φωτό από την περιοδεία της "Ανταρσία στο Λιμάνι" στην ΕΘΕΛ), που είναι στην αιχμή του δόρατος της επίθεσης στις ΔΕΚΟ ετοιμάζουν δυναμικό παρόν, ενώ και μια σειρά άλλοι κλάδοι κινητοποιούνται.

Στο συγκρότημα Σκάι–Καθημερινή. Οι πιέσεις της εργοδοσίας για μείωση 10% σε όλους τους μισθούς συνάντησε τη σθεναρή άρνηση των εργαζομένων.
Σε μια μαζική συνέλευση 100άδων εργαζομένων στο Σκάι με την παρουσία εκπρόσωπων από 13 σωματεία και ύστερα από συνάντηση που προηγήθηκε με τον εκπρόσωπο της εργοδοσίας Χ.Παναγόπουλο (ναι τον πρώην πρόεδρο της ΕΡΤ) όπου του διαμηνύθηκε να σταματήσει ο Σκάι την απόπειρα για ατομικές συμβάσεις και περικοπές, διότι θεωρείται αιτία ολοκληρωτικού πολέμου, οι εργαζόμενοι ήταν αποφασισμένοι.
Την τρίτη 23/11 με γενική τους συνέλευση οι εργαζόμενοι στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση του Σκάι κατέληξαν στην παρακάτω απόφαση:
«Οι εργαζόμενοι στο ραδιόφωνο του Σκάι δεσμεύτηκαν στη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση, ότι δεν θα υπογράψουν τις «ατομικές συμβάσεις» εργασίας που η διεύθυνση του σταθμού απαιτεί, προκειμένου να κατοχυρώσει τη μείωση της μισθοδοσίας τους κατά 10%. Οι εργαζόμενοι δεν προτίθενται να απεμπολήσουν κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα και να ανοίξουν τον ασκό του Αιόλου, να καταστρατηγήσουν δηλαδή τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Εξέφρασαν μάλιστα την πεποίθησή τους ότι οι μόνες αρμόδιες για την διαπραγμάτευση των συμβάσεών τους είναι οι συνδικαλιστικές ενώσεις τους. Καλούν την ΕΣΗΕΑ και το Διασωματειακό, να τους στηρίξουν έμπρακτα».
Η απόφαση αυτή και το κάλεσμα στο Διασωματειακό έδωσε το έναυσμα για νέα συνέλευση με παρουσία και των εκπροσώπων των σωματείων, όπου συμμετείχαν εργαζόμενοι από όλο τον Όμιλο.
Εκεί παρουσία και εκπροσώπων της εργοδοσίας οι εργαζόμενοι δήλωσαν την αντίθεσή τους σε κάθε σχέδιο μείωσης μισθών και στην ουσία προσυπέγραψαν την παραπάνω ανακοίνωση.
* Το Διασωματειακό καλεί σε συγκέντρωση αύριο Πέμπτη 25/11 στις 12.00 έξω από τα γραφεία του Ομίλου Αλαφούζου, στο Νέο Φάληρο (δίπλα στο νοσοκομείο Μετροπόλιταν), κάτω από την πίεση της εργοδοσίας για υπογραφές εργαζομένων τη Δευτέρα.
Οι αποφάσεις του διασωματειακού* Την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010 , στις 12 το μεσημέρι, σε συγκέντρωση στην είσοδο του «ΣΚΑΪ» (Εθνάρχου Μακαρίου & Φαληρέως 2).
* Την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010 , στις 11 το πρωί, σε συγκέντρωση όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ (δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών) στην οδό Ακαδημίας 20 (γραφεία ΕΣΗΕΑ) και πορεία μέχρι το υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).
* Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010 , σε συμμετοχή του κλάδου στην 24ωρη γενική απεργία.
* Νέα συνεδρίαση του διασωματειακού την άλλη Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου, ελπίζουμε να θυμηθούν και τις υποσχέσεις για 48ωρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου