Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Η Ανταρσία στο λιμάνι συνεχίζεται




Μέσα σε κλίμα αγωνιστικής διεκδίκησης βρέθηκαν απεργοί και συμπαραστάτες τη Δευτέρα το βράδι και τα ξημερώματα της Τρίτης στο λιμάνι στην απεργία των ναυτεργατών.
Το βράδι της Δευτέρας η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, μετά την ανακοίνωση του υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας Γ. Διαμαντίδη, για πολιτική επιστράτευση των απεργών, αποφάσισε η  απεργία να συνεχιστεί κανονικά στον λιμάνι του Πειραιά μόνο -και έδωσε ραντεβού περιφρούρησης 6 πμ της Τρίτης.
Αλλά την Τρίτη το πρωί αποφάσισε αναστολή της απεργίας με πρόταση των μελών του ΠΑΜΕ (ΚΚΕ), αδειάζοντας τον αγώνα χωρίς να κάνει τίποτε για να απλωθεί η συμπαράσταση, μολονότι στα χαρτιά είχε βγάλει 24ωρη απεργία το Εργατικό Κέντρο Πειραιά. 
Η απεργία αναστάλθηκε, αλλά οι συλλογικές συμβάσεις ακόμα δεν έχουν υπογραφεί. Αυτό μπορεί να φέρει νέο απεργιακό γύρο στα καράβια
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ  και η ΑΡΙΣΤΕΡΗ  ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ' ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ  είναι σύντροφοι καθε αγωνιζόμενου  εργαζόμενου.Έτσι και αυτή τη φορά   διαδήλώνοντας  μαζί με τους ναυτεργάτες  τα στελέχη της συμμετείχαν παράλληλα στην περιφρούρηση  της απεργίας και στη  συγκέντρωση διαδήλωση στις 06:00 το  πρωϊ στην πλατεία Καραϊσκάκη στο λιμάνι του Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου