Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Στο αμαξοστάσιο των μπλε λεωφορείων

Εξόρμηση στο αμαξοστάσιο Φούλγκορ του ΟΑΣΑ  πραγματοποίησε νωρίς το πρωί (4:30 πμ), πριν την έναρξη της βάρδιας, κλιμάκιο της "Ανταρσία στο λιμάνι".
Συμμετείχαν ο Αβραάμ Αγγελος, οδηγός στα μπλε λεωφορεία που είναι υποψήφιος στην "Ανταρσία στο Λιμάνι", μαζί με τους επίσης υποψηφίους Ελπίδα Καμπάνη, Ελίνα Γρυλλή, Μιχάλη Αναλαμπιδάκη και την υποψήφια για τη Περιφέρεια Πειραιά, Κατερίνα Θωίδου, μαζί με τον υποψήφιο στην "Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας", Τάσο Αναστασιάδη.

Μοιράστηκε το κείμενο των θέσεων της αντικαπιταλιστικής κίνησης στον Πειραιά σε ένα κυριολεκτικά καυτό εργασιακό χώρο της περιοχής, που βρίσκεται σε αναβρασμό μετά τις προαναγγελίες της κυβέρνησης Παπανδρέου για "μαχαίρι" στον ΟΑΣΑ, στις συλλογικές συμβάσεις και τους μισθούς των εργαζόμενων με αύξηση εισιτηρίων.
Η υποδοχή που δεχθήκαμε ήταν κάτι παραπάνω από θερμή από τους οδηγούς και τους μηχανικούς συντήρησης και επισκευής στην τεχνική βάση των μπλε λεωφορείων (φωτο), όπως και στους διοικητικούς υπαλλήλους στα γραφεία της ΕΘΕΛ.

Ο κόσμος ήταν θυμωμένος. Στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν η ψεύτικη προπαγάνδα για τα χρέη και τα ελλείμματα στις συγκοινωνίες από την κυβέρνηση της τρόικας και από τα ακριβοπληρωμένα "παπαγαλάκια" τους στα ΜΜΕ, ότι τάχα φταίνε οι εργαζόμενοι.
Τα ίδια, δηλαδή, επιχειρήματα που ακούγονται για τα χρέη στους δήμους, οι οποίοι βράζουν στο ίδιο καζάνι.

"Η επίθεση στον ΟΣΕ είναι η αρχή της επίθεσης σε όλες τις συγκοινωνίες και τις ΔΕΚΟ. Είμαστε στη σειρά. Αλλά θα μας βρουν μπροστά τους" έλεγαν, θυμίζοντας τα χρόνια της μεγάλης απεργίας της ΕΑΣ (πριν ονομαστεί ΟΑΣΑ) στα χρόνια της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Ηταν αρκετοί εργαζόμενοι που έλεγαν, "εγώ δεν θα ψηφίσω τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ, αλλά Αριστερά", δίνοντας το στίγμα για το "μαύρο" που επιφυλάσσει όλο και περισσότερος κόσμος στην κυβέρνηση του Μνημονίου και τους εκβιασμούς της, χωρίς παράλληλα να τσιμπάνε στις προσπάθειες καπηλείας των αντιδράσεων από τους υποψηφίους της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.


Επίσης κλιμάκιο επισκέφθηκε τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά για περιοδεία που είχε κανονιστεί με άδεια του σωματείου, αλλά την τελευταία στιγμή το πρωί ο πρόεδρος του σωματείου Β.Καρακίτσος (ΠΑΣΚΕ) δεν επέτρεψε την είσοδο με πρόσχημα ότι η αραβική εταιρεία AMD που έχει αναλάβει τη διοίκηση είχε κάποια "επίσημη παρουσιάση"...
Ισως ήταν και μια ευκαιρία για να αποκλειστεί η παρουσιά του αντικαπιταλιστικύ κλιμακίου, μετά και τη διαμαρτυρία με πανό των απλήρωτων εργαζομένων στη μονάδα τροχαίου υλικού (απειλείται με κλείσιμο), απέναντι από την εξέδρα των επισήμων στην παρέλαση της 28ης Οκτρωβρίου στην πλατεία Κοραή του Πειραιά. Διαμαρτυρία που έθεσε στο στόχαστρο τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, Γ. Μίχα, ο οποίος κάνει την "πάπια" στο ζήτημα: Ως παλιός πρόεδρος του σωματείου "Τρίαινα" στο Σκαραμαγκά, καθώς και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και στενός συνεργάτης του νυν προέδρου της "Τρίαινας" Β.Καρακίτσου που επέτρεψαν το ξεπούλημα του ναυπηγείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου