Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Εργαζόμενοι Σκαραμαγκά: Παρέλαση διαμαρτυρίας στον Πειραιά


Άνοιξαν πανό διαμαρτυρίας οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά στον Πειραιά μπροστά στην εξέδρα των επισήμων με τα γυαλιστερά κοστούμια.
Διαμαρτυρήθηκαν στην επίσημη φιέστα της πλατείας Κοραή, με τον καλύτερο τρόπο, ενάντια στο κλείσιμο της μονάδας τροχαίου υλικού στο Σκαραμαγκά όπου τους χρωστούν δεδουλευμένα εδώ και πολλούς μήνες.

Οι εργαζόμενοι έβαλαν στο στόχαστρο τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Πειραιά Γ.Μίχα και νυν Νομάρχης Πειραιά ο οποίος ήταν παλαιότερα πρόεδρος του σωματείου «Τρίαινα» στο Σκαραμαγκά (και του ΕΚΠ), καθώς και τον πρώην πρόεδρο του σωματείου Σταύρο Μαρκάτο και νυν αναπληρωτή Νομάρχη Πειραιά, καταγγέλλοντας (και στις κάμερες των τηλεοπτικών καναλιών) την κοροϊδία και την απάτη που παίχτηκε στις πλάτες τους με την ιδιωτικοποίηση του Ναυπηγείου και την εχθρική στάση των συνδικαλιστικών ηγεσιών (Μίχα-Μαρκάτου) που «τώρα επιχειρούν να κάνουν αυτοδιοικητική καριέρα στις πλάτες μας», όπως είπαν.

Δείτε το VIDEO, που δεν έδειξαν τα κανάλια: Μιλούν από τη μονάδα τροχαίου υλικού των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά οι εργαζόμενοι, Βασίλης Τσιμπίδης και Θωμάς Κωλονιάτης-Αρβανίτης. Ο τελευταίος κατεβαίνει υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στη Δυτική Αττική με την «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή».
 



Την ίδια ώρα στην πλατεία Κοραή η «Ανταρσία στο Λιμάνι» έκανε προεκλογική εξόρμηση με το υλικό της (προκήρυξη, αφίσες, κουπόνια κλπ) ανοίγοντας συζητήσεις για το πώς μπορούμε να κάνουμε ανταρσία στις περικοπές που πνίγουν τον Πειραιά. Mε αιχμή τη διαγραφή του χρέους απέναντι στην πολιτική του αποκεντρωμένου Μνημονίου που ακούει στο όνομα "Καλλικράτης" και σφίγγει σαν θηλιά τη ζωή των απλών ανθρώπων και στις γειτονιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου