Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Εξω οι φασιστικές συμμορίες από τον Πειραιά

Τη νύχτα, ξημερώματα Κυριακής, φασιστικές ομάδες προσπάθησαν να βάλουν φωτιά στο κεντρικό περίπτερο της αντικαπιταλιστικής κίνησης που βρίσκεται στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά.
Έβαλαν φωτιά σε αφίσες που ήταν κολλημένες στο περίπτερο (φωτό) κι άφησαν την υπογραφή της νεοναζιστικής ομάδας "Χρυσή Αυγή", για να ξέρουν όλοι ποιος το έκανε.
Δεν είναι η πρώτη φορά που εκτός από το φασιστικό και ρατσιστικό τους δηλητήριο οι νεοναζιστικές ομάδες κάνουν επιθέσεις σε μετανάστες και την Αριστερά.
Με χυδαίες, βίαιες φυσικές επιθέσεις, καλύπτονται συχνά πίσω από το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη, το οποίο κεντρικά υποστηρίζει το συνδυασμό του Πέτρου Μαντούβαλου στον Πειραιά.

Καλούμε όλους να καταδικάσουν αυτές τις επιθέσεις για να βάλουμε stop στο "αυγό του φιδιού" που προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι μέσα στην κρίση του συστήματος βάζοντας στο στόχαστρο τους φτωχούς -από όποιο τόπο κι αν προέρχονται- απέναντι στους πλούσιους. Με τους τελευταίους να μεθοδεύουν την αναζήτηση "αποδιοπομπαίων τράγων" για να μην μπουν οι ίδιοι στο στόχαστρο του απλού κόσμου που παλεύει ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης της τρόικας και των τραπεζιτών.
Η "Ανταρσία στο Λιμάνι" διεκδικεί τη νομιμοποίηση των μεταναστών, με πλήρη πολιτικά και εργασιακά δικαιώματα. Παλεύει ενάντια στην εγκατάσταση του σταθμού της Frontex που δολοφονεί μετανάστες στα νερά του Αιγαίου.
Έξω από τον Πειραιά οι ρατσιστικές-φασιστικές συμμορίες. Όπως το πέτυχαν οι Πειραιώτες πριν 15 χρόνια, το 1995. Όταν εγκαταστάθηκαν πρώτη φορά τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, απέναντι από την Ασφάλεια Πειραιά και έγιναν ορμητήριο για μαχαιρώματα και ξυλοδαρμούς, μεταναστών, νεολαίων και αριστερών αγωνιστών.

Τότε, με ενωμένη δράση όλης της Αριστεράς και κομματιών του ΠΑΣΟΚ που επανακτούσαν, των συνδικάτων (π.χ. ΗΣΑΠ, Δήμου Πειραιά, Νοσοκομείων), του Εργατικού Κέντρου Πειραιά που τότε ήταν πρόεδρος ο Γ. Μίχας (σημερινός υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ), του Δημοτικού Συμβουλίου, των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, εκατοντάδων μαθητών από τα σχολεία (όπου οι φασίστες προσπαθούν να ρίξουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο), συμμετείχαν σε μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις, μετά από συναυλία στη πλατεία Κοράη, που απαιτούσε:
"Εξω οι φασίστες από τον Πειραιά". "Να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, αυτής της συμμορίας της ναζιστικής".
Αυτό το μήνυμα μπορούμε να στείλουμε και τώρα. Τόσο απέναντι στο ρατσιστικό ΛΑΟΣ, των Μαντούβαλου-Καρατζαφέρη και τις ρατσιστικές διαβεβαιώσεις του Σαμαρά και του νεοδημοκράτη υποψήφιου του στον Πειραιά, Β. Μιχαλολιάκο οι οποίοι θέλουν σκληρότερους νόμους για τους μετανάστες, όσοκαι απέναντι στο συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ, του Γ. Μίχα ο οποίος ξεχνάει το παρελθόν των αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών αγώνων στον Πειραιά και υποστηρίζει την πολιτική της Frontex του Χρυσοχοϊδη και του Παπουτσή που δίνουν πατήματα στις νεοναζιστικές συμμορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου