Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Αυτός ο Πειραιάς … του χρέους, της φτώχιας και της ανεργίας, του ξεπουλημένου λιμανιού, των σκουπιδιών … ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!


Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία, οι λαϊκές οικογένειες του Πειραιά βιώνουμε τις συνέπειες του αντεργατικού Μνημόνιου με το οποίο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Δ.Ν.Τ. κήρυξαν τον πόλεμο ενάντια στην κοινωνία. Παράλληλα ζούμε σε μια εργατούπολη κτισμένη ασφυκτικά στο κέντρο και στις γειτονιές, βρώμικη και χωρίς υποδομές, με ελάχιστους δημόσιους χώρους, χωρίς πράσινο, χωρίς δωρεάν δομές πολιτισμού, ψυχαγωγίας και ερασιτεχνικού αθλητισμού. Με σχολεία σε ακατάλληλα κτίρια και μεγάλες ελλείψεις σε δασκάλους και καθηγητές, με τα νοσοκομεία σε τραγική κατάσταση. Οι μεγάλες εκτάσεις στην πρώην βιομηχανική ζώνη αντί να γίνουν χώροι πράσινου και πολιτισμού μετατρέπονται σε χωματερές και ερείπια, για να παραδοθούν στους «επενδυτές» που θα εκμεταλλευτούν την «καμένη γή». Το λιμάνι έχει ξεπουληθεί στην COSCO, o δήμος είναι ο πιο χρεωμένος της χώρας με 131 εκ. ευρώ χρέη στις τράπεζες, ενώ οι δημότες του πληρώνουν τα υψηλότερα δημοτικά τέλη και εργαζόμενοί του αγωνίζονται για να πληρωθούν τους μισθούς που τους οφείλει. Θλιβερές πρωτιές κατέχει η περιοχή του Πειραιά στα ποσοστά ανεργίας και αποτυχίας των μαθητών στις πανελλαδικές εξετάσεις. 

Γι’ αυτό στις 7 Νοέμβρη μαυρίζουμε αυτούς που κατάντησαν τον Πειραιά μια απέραντη ζώνη ανεργίας, ελαστικών εργασιακών σχέσεων και χαμηλής ποιότητας ζωής: τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ και τους «εκλεκτούς» τους.

Ο δικός μας Πειραιάς, πόλη του αγώνα και της ανατροπής

Όλοι εμείς που δημιουργήσαμε την «Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση – Ανταρσία στο Λιμάνι» διαλέγουμε το μοναδικό ελπιδοφόρο δρόμο, το δρόμο της αντίστασης σ΄αυτές τις πολιτικές, το δρόμο της ανατροπής του Μνημόνιου και του εφιαλτικού μέλλοντος που μας ετοιμάζουν. Πιστεύουμε ότι οι αγώνες μπορούν να νικήσουν αν κλιμακωθούν και συντονιστούν σε πλήρη σύγκρουση με την κυρίαρχη πολιτική, αν μετασχηματιστούν σε μαζικό, πολιτικό εργατικό κίνημα που θα σαρώσει τα μέτρα και την επίθεση, αμφισβητώντας το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης. Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να βελτιώσουν τη θέση τους αν εγκλωβιστούν σε λογικές «φιλολαϊκής» διαχείρισης του συστήματος ή σε λογικές κομματικής περιχαράκωσης των αγώνων. Στις μέρες του Καλλικράτη δεν χωρά καμιά αυταπάτη για την «αξιοποίηση των θεσμών της τοπικής αυτοδιοίκησης». Εμείς θέλουμε να συμβάλλουμε δυναμικά και με συνέπεια, με την παρέμβασή μας στις εκλογές και κυρίως μετά απ΄αυτές, ώστε να αναπτυχθεί στον Πειραιά ένα κίνημα που θα παλεύει, εκτός των άλλων, για:
  • Διαγραφή του χρέους του δήμου προς τις τράπεζες, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στους δήμους, αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου και ειδικά του εφοπλιστικού. Δραστική μείωση και κατάργηση των δημοτικών τελών για τους χαμηλόμισθους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους.
  • Επανακρατικοποίηση του ΟΛΠ με εργατικό έλεγχο, έξω η COSCO από το λιμάνι.
Όχι στο ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων (ΟΣΕ,ΔΕΗ) και της δημόσιας περιουσίας.
  • Ποιοτικές, δωρεάν δημοτικές υπηρεσίες για όλους. Δωρεάν παιδικοί σταθμοί που θα καλύπτουν τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών, δωρεάν δημοτική συγκοινωνία.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους στο δήμο. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Όχι στο δήμο-μοντέλο εφαρμογής ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Όχι στην παραχώρηση δημοτικών υπηρεσιών σε ιδιώτες και εργολάβους. Αναδιάρθρωση των υπηρεσιών καθαριότητας προς όφελος των κατοίκων και των εργαζόμενων.
  • Να γίνει άλσος ο χώρος των Λιπασμάτων. Ελεύθεροι χώροι για το λαό – όχι για «αξιοποίηση» στο κεφάλαιο.
  • Ο Πειραιάς χρειάζεται σχολεία και νοσοκομεία εξοπλισμένα, με μόνιμους εκπαιδευτικούς και νοσηλευτικό προσωπικό - όχι εγκαταστάσεις για τη FRONTEX.
  • Νομιμοποίηση των μεταναστών με πλήρη πολιτικά-εργασιακά δικαιώματα. Κοινός αγώνας ντόπιων και μεταναστών εργαζομένων. Έξω από τον Πειραιά οι ρατσιστικές-φασιστικές συμμορίες.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ
Σε αυτόν τον κοινό αγώνα καλούμε όλες τις ζωντανές, αγωνιστικές δυνάμεις του Πειραιά.
Μπορούμε να νικήσουμε, με αγώνες στα χέρια των εργαζόμενων!
Αντικαπιταλιστική ανατροπή η μόνη λύση!
Η πιο αντεργατική πολιτική που εφαρμόστηκε στη χώρα δεν είναι μονόδρομος, όπως προσπαθούν να μας πείσουν. Υπάρχει εναλλακτική, εργατική απάντηση στην κρίση. Είναι ο πολιτικός στόχος της ανατροπής της επίθεσης του κεφαλαίου από ένα ανασυγκροτημένο εργατικό και λαϊκό κίνημα, στα χέρια των εργαζόμενων και όχι της συμβιβασμένης γραφειοκρατίας. Με ανατρεπτική κοινή δράση όλης της Αριστεράς, με μια Αριστερά που θα συμβάλλει στη νικηφόρα έκβαση των αγώνων και θα αναγεννήσει τον επαναστατικό σκοπό της κοινωνικής απελευθέρωσης. Με ένα αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα πάλης που υπερασπίζεται τα σύγχρονα δικαιώματα των εργαζόμενων, σε ρήξη με τους νόμους του κέρδους και της αγοράς, ενάντια στην εκμετάλλευση του ανθρώπου και της φύσης:
  • Παύση πληρωμών και διαγραφή του χρέους. Έξοδο από την ΟΝΕ και το ευρώ.
  • Απειθαρχία στην πολιτική της ΕΕ και αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από αυτήν.
  • Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση, με εργατικό έλεγχο. Απαλλοτρίωση της εκκλησιαστικής περιουσίας.
  • Απαγόρευση των απολύσεων. Μείωση του χρόνου εργασίας, σταθερή δουλειά για όλους. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.
  • Αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου – μείωση της φορολογίας στους μισθούς και στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Δραστική περικοπή των εξοπλισμών.
  • Δημόσια δωρεάν υγεία, παιδεία, κοινωνική ασφάλιση για όλους.
  • Κατάργηση όλων των αντιδραστικών, αντεργατικών νόμων. Όχι στην ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων.

Εκλογές με Μνημόνιο και «Καλλικράτη»: να τους καταδικάσουμε και με την ψήφο μας
Με το περιβόητο μνημόνιο οι επιβάλλεται μια πολιτική που καταστρέφει την εργασία, εκτινάσσει την ανεργία, οδηγεί στη λεηλασία του παραγόμενου πλούτου και του φυσικού περιβάλλοντος, στην οικονομική κατάρρευση, στην καταδυνάστευση του εργαζόμενου λαού.
Το σχέδιο Καλλικράτης, αναπόσπαστο τμήμα του Μνημονίου, σημαίνει: Υποταγή στις κατευθύνσεις κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, στις τράπεζες και το κεφάλαιο. Ιδιωτικοποιήσεις και ανταποδοτική λειτουργία των Δήμων. Περικοπές στην υγεία και την παιδεία. Μαζικές απολύσεις υπαλλήλων. Αυταρχική θωράκιση του τοπικού κράτους.

Εμείς συμμετέχουμε στις εκλογές για να αναδείξουμε μια άλλη προοπτική, να προβάλλουμε τους στόχους πάλης των εργαζόμενων, να εκφράσουμε την οργή μας, στις 7 Νοέμβρη στην κάλπη όπως κάθε μέρα στους αγώνες. Για να μην τους χαρίσουμε με την αποχή μας, με το λευκό ή το άκυρο καμιά κάλπικη ποσοστιαία «νίκη», καμιά δικαιολογία για τη συνέχιση της βάρβαρης επίθεσης. Γι’ αυτό όχι αποχή, ούτε λευκό, αλλά:
Μαύρο στα ψηφοδέλτια του Μνημονίου και της πολιτικής του. Καμιά ψήφος στους υποψήφιους που στηρίζονται από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ, ούτε στο Δήμο ούτε στην Περιφέρεια.

Απευθυνόμαστε σε όλες και όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία, τη ριζοσπαστική διανόηση, τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές που δώσαμε μαζί τις μάχες του προηγούμενου διαστήματος. Από τέτοιους ανθρώπους, άλλωστε, συγκροτήθηκε η «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ-ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ», τέτοιοι άνθρωποι αποτελούν το ψηφοδέλτιό της.
Όλες και όλοι μαζί, πριν, κατά και μετά τις εκλογές σε έναν πανεργατικό και νεολαιίστικο ξεσηκωμό διαρκείας για:

  • ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ
  • ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ «ΧΟΥΝΤΑΣ» ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, Ε.Ε. ΚΑΙ Δ.Ν.Τ.

Στηρίζουμε – Ψηφίζουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου