Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Τρέμουν την ανατροπή



Tου Κώστα Σαρρή, υποψήφιου με την "Ανταρσία στο Λιμάνι"

Σε έκκληση για «πολιτική σταθερότητα» έσπευσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία του Ταμείου στην Ουάσιγκτον την Πέμπτη το βράδυ, με αφορμή τις επικείμενες εκλογές (τοπικές και ευρωεκλογές).

Οι δανειστές εγείρουν ανοιχτά το φάντασμα της «πολιτικής αστάθειας», αγκαζέ με τους ανθρώπους τους στην Ελλάδα: τη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου που πανικόβλητη εκβιάζει συνεχώς. Σε μια ξεκάθαρη πολιτική παρέμβαση στην τελική ευθεία προς τις κάλπες, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ έσπευσε να κινδυνολογήσει εκφράζοντας την ανησυχία του Ταμείου για τις επιπτώσεις στο «πρόγραμμα προσαρμογής».

«Στο ελληνικό πρόγραμμα, όπως και σε άλλα προγράμματα, η πολιτική σταθερότητα είναι σημαντικό ζήτημα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δεν είναι οι μόνοι που τρέμουν την προοπτική ανατροπής και τη στροφή αριστερά.

«Η λαϊκή αντίδραση απέναντι στις Βρυξέλες δεν θα είναι έκπληξη σ’ αυτές τις εκλογές», έγραφε πριν λίγες ημέρες η εφημερίδα Financial Times.

Παντού περιμένουν την τιμωρία των ενόχων για την κρίση, την λιτότητα και τα μνημόνια. Αυτό που τους φοβίζει περισσότερο είναι τι θα γίνει στην Ελλάδα. Με το χρέος και την κρίση συνολικά οικονομικά και πολιτικά να ενισχύεται αντί να υποχωρεί και το θυμό και τις αντιστάσεις να πολλαπλασιάζουν τα αγκάθια που τους κάθονται στο λαιμό.

Το φάντασμα της αριστερής στροφής από τη μαζική μετακίνηση της εργατικής τάξης στις εκλογές του 2012 τους κυνηγάει. Και γνωρίζουν ότι αυτό ήταν το κλειδί που καθόρισε τότε τα αποτελέσματα των εκλογών και θα καθορίσει και τα αποτελέσματα του 2014.
Στο δήμο Πειραιά μέχρι και οι εφοπλιστές κατεβάζουν υποψηφιότητα στις εκλογές και ψάχνουν τους δικούς τους τρόπους να βάλουν χέρι στην ευρύτερη περιοχή. Ακόμα και αν έρθουν σε αντιπαράθεση με τον εκλεκτό της ΝΔ στο δήμο, το Β. Μιχαλολιάκο, καθώς βγαίνουν τα μαχαίρια στους κόλπους της κυρίαρχης ελίτ για τους τρόπους διαχέιρισης, μέσα στα αδιέξοδα της κρίσης που σέρνεται και βαθαίνει.

Με πρωταγωνιστές εκπροσώπους μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και γνωστών πολιτικών τζακιών ο συνδυασμός «Πειραιάς Νικητής» με επικεφαλής τον Γιάννη Μώραλη και υποψήφιους, μεταξύ άλλων, τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Πέτρο Κόκκαλη, κρύβει μπίζνες αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ.

Στο στόχαστρο είναι η διάλυση των εργασιακών σχέσεων, τα φιλέτα του δήμου Πειραιά και του λιμανιού στη σκιά της προσπάθειας ξεπουλήματος του 67% του ΟΛΠ με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, είτε με παραχώρηση πακέτου μετοχών, είτε πολυμετοχικά μέσω των ιδιωτικοποιημένων κυκλωμάτων του δήμου.

Παντού η οργή ξεχειλίζει. Ολη η καθωσπρέπει μηνμονιακή κουστοδία τρέμουν το φάντασμα της ανατροπής, τη δυναμική του αντικαπιταλισμού, στη χειρότερη κρίση από το 1930, από τις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον έως τις γειτονιές του Πειραιά. 

Και δεν διστάζουν να κάνουν τα στραβά μάτια στις βρομιές των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι προσπαθούν να στήσουν ξανά τάγματα εφόδου μετά τη μαζική κατακραυγή που ξεσήκωσε η δολοφονία του Π. Φύσσα. Την ώρα που ΕΕ και ΔΝΤ κάνουν τα στραβά μάτια στις θηριωδείες των νεοναζί στνη Ουκρανία, στον θανάσιμο ανταγωνισμό τους με τον Πούτιν για το έλεγχο της περιοχής.

Η «Ανταρσία στο Λιμάνι» στο δήμο Πειραιά, η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις ευρωεκλογές, είναι εγγύηση για να μη μείνει η ανατροπή στα μισά του δρόμου. Για τη νίκη των αγώνων, για να μαυρίσουμε και να ξηλώσουμε τους ενόχους της κρίσης, της λιτότητας και των μνημονίων, χωρίς πισωγυρίσματα.

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΜΑΪΟΥ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ 7:00


ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ (ΣΩΤΗΡΟΣ & ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου