Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Οι μαθητές βαδίζουν αντικαπιταλιστικά και στις δημοτικές εκλογές


Στις 18 Μάη ένας συρφετός από επαγγελματίες πολιτικούς, επιχειρηματίες και φασίστες θα ζητήσουν να τους ψηφίσουμε για να κάνουν κουμάντο για πέντε χρόνια στο δήμο Πειραιά.

Ο νυν δήμαρχος Μιχαλολιάκος, των “μεγάλων έργων” και των μεγαλύτερων ρουσφετιών, που έκανε πέντε χρόνια πλάτες στους φασίστες στον Πειραιά και έβαλε ιδιώτες στις παραλίες της πόλης.

Ο Μαρινάκης με το Μώραλη, που διεκδικούν να πάρουν το δήμο λες και είναι ομάδα ή εταιρεία, ποντάροντας στον Ολυμπιακό κόσμο -που πιστεύουμε ότι θα τους φτύσει επιδεικτικά- και στοχεύοντας στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και τη μετατροπή του Πειραιά σε πόλη των εφοπλιστών.

Και βέβαια οι ίδιοι οι φασίστες, αυτοί που αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα στους δρόμους, στα σχολεία και τις γειτονιές της πόλης.

Με τέτοια σύνθεση, η αδιαφορία για τις εκλογές από τους μαθητές -και τον κόσμο όλο- είναι φυσιολογική. Ακόμα περισσότερο, που όλοι τους στην πραγματικότητα δουλεύουνε μαζί. Οι κοινοί τους στόχοι είναι η ευημερία των πλούσιων και η αδιαφορία για τους απλούς ανθρώπους του Πειραιά.

Οι φασίστες της χρυσής αυγής στηρίζουν τους εφοπλιστές, οι εφοπλιστές και οι πολιτικοί θέλουν τους νεοναζί για να εκφοβίζουν τους εργάτες που οργανώνονται ενάντιά τους.

Πειραιάς πόλη ενάντια στους εφοπλιστές, την ιδιωτικοποίηση και τους φασίστες. Τα όπλα μας ενάντια σε όλους αυτούς είναι η οργάνωση και η δράση μας.

Σε αλληλεγγύη με τους καθηγητές που απεργούν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του σχολείου, ενάντια στη δημοτική αρχή, το υπουργείο Παιδείας και την εκκλησία που εγκαινιάζουν τα ΙΕΚ Ακμή με τις ίδιες ακριβώς ειδικότητες με αυτές που καταργήθηκαν φέτος από τα ΕΠΑΛ, με καταλήψεις και συντονισμό με τους εργαζόμενους στο λιμάνι και στο δήμο που παλεύουν για να κρατήσουν το δημόσιο χαρακτήρα της δουλειάς τους και τη δουλειά τους την ίδια.

Ιδιαίτερα ενάντια στους φασίστες, στις γειτονιές που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα, πρέπει να διεκδικήσουμε ότι δεν θα πάρουν ούτε μία ψήφο από κανέναν -και βέβαια από κανένα μαθητή.

Οι μαθητές του Πειραιά δώσαμε όλα τα τελευταία χρόνια μάχη με τη Χρυσή Αυγή, με πορείες και συναυλίες, εξορμήσεις και καθημερινή αντιφασιστική δουλεία, τόσο μέσα όσο και έξω από τα σχολεία.


Ακόμα περισσότερο, πρέπει να παλέψουμε ενάντια στο σύστημα που τους γεννάει. Ο καπιταλισμός σημαίνει ανεργία, φτώχεια, καταπίεση, ρατσισμό. Είναι ακριβώς η βάση πάνω στην οποία αναπτύσσονται οι νεοναζί και αν δεν την καταστρέψουμε, δεν θα μπορέσουμε να στείλουμε οριστικά τους φασίστες στον υπόνομο της ιστορίας.

Οι μαθητές Anticapitalista, στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές στηρίζουν το σχήμα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς “Ανταρσία στο λιμάνι”, που δίνει αυτές τις μάχες, τόσο ενάντια στους φασίστες, όσο και ενάντια στον καπιταλισμό, χωρίς αυταπάτες ότι αυτός μπορεί να μεταρρυθμιστεί και πιστεύει ότι η πολιτική είναι υπόθεση των απλών ανθρώπων με διάθεση να αλλάξουν τη ζωή τους και την κοινωνία, ανατρέποντας αυτό το σάπιο σύστημα.

Η πρώτη μας ψήφος αντιφασιστική – αντικαπιταλιστική
 Ψηφίζουμε – Στηρίζουμε «Ανταρσία στο Λιμάνι»




ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΜΑΪΟΥ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ 7:00 - ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ (ΣΩΤΗΡΟΣ & ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου