Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Ανταρσία: Κορυφή του παγόβουνου ο Ψωμιάδης

Το σκάνδαλο με το πρόστιμο των 89.000 Ευρώ που ο Παναγιώτης Ψωμιάδης μετέτρεψε εν μία νυκτί σε 5.000 και πιθανόν να του κοστίσει την έκπτωση από τη θέση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου μιας διοίκησης βουτηγμένης στα σκάνδαλα και τη διαφθορά, από την Κορώνεια μέχρι την υπόθεση των σχολικών λεωφορείων και τις απευθείας αναθέσεις των έργων της νομαρχίας Θεσσαλονίκης.

(ΔΕΙΤΕ TA ΣΧΕΤΙΚA VIDEO 1 KAI 2 από τον προπηλακισμό του επικεφαλής της περιφερειακής κίνησης «ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΑΝΤΑΡΣΙΑ», Γιάννη Κούτρα)

Ταυτόχρονα αποδεικνύει τη συσσωρευμένη υποκρισία ολόκληρου του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος που προσπαθεί να φορτώσει στους εργαζόμενους ενοχές ότι δήθεν «μαζί τα φάγαμε», ενώ το ίδιο είναι διεφθαρμένο ως το μεδούλι, μοιράζοντας έργα και επιχορηγήσεις σε φίλους και εκλεκτούς, χαρίζοντας πρόστιμα σε κουμπάρους και κολλητούς, με αποκορύφωμα τις νόμιμες και παράνομες σχέσεις του με τους τραπεζίτες και το κεφάλαιο.

Το μεγαλύτερο όμως σκάνδαλο, στο οποίο είναι συνυπεύθυνοι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και το ΛΑΟΣ είναι η πολιτική του Μνημονίου, που προσφέρει τα δικαιώματά μας ως θυσία στο βωμό της εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους.

Η διοίκηση Ψωμιάδη, παρά τις τηλεοπτικές κορώνες διαφοροποίησης ταυτίζεται πλήρως με την κυβερνητική πολιτική και τον Καλλικράτη που έχει θεσμοθετήσει την υποχρηματοδότηση της Περιφέρειας και είναι συνένοχη στη διάλυση του κοινωνικού κράτους. Αυτή η πολιτική θα συνεχιστεί στο ακέραιο όποιος και αν είναι ο αντικαταστάτης του.

Η περιφερειακή κίνηση «ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΑΝΤΑΡΣΙΑ» αγωνίζεται ενάντια στην πολιτική και το σύστημα που γεννά «Ψωμιάδηδες», για την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της, ενάντια σε ΕΕ-ΔΝΤ-Καλλικράτη.
Δέσμευση μας είναι ότι θα είμαστε στην πρώτη γραμμή των αγώνων των εργαζόμενων και της νεολαίας για να πληρώσουν την κρίση αυτοί που τη δημιούργησαν, οι καπιταλιστές, και όχι οι εργαζόμενοι και οι ανάγκες τους.

Για να διαγραφεί το χρέος, να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες με εργατικό έλεγχο, να απαγορευθούν οι απολύσεις, για να ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, απαλλαγμένη από τη διαφθορά και το κυνήγι του κέρδους.

Ακολουθεί το ρεπορτάζ από την εφημερίδα "Μακεδονία"
για τον προπηλακισμό του επικεφαλής της περιφερειακής κίνησης «ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΑΝΤΑΡΣΙΑ», Γιάννη Κούτρα από τους "Ψωμιάδηδες"...

Της Φανής Σοβιτσλή

Τα αίματα άναψαν, όταν στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της παράταξης ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Γιάννης Κούτρας, δήλωσε για την καταδικαστική απόφαση του Π. Ψωμιάδη ότι «η υπόθεση αυτή είναι η κορυφή του παγόβουνου και η πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου είναι βουτηγμένη στα σκάνδαλα και τη διαφθορά». Μέσα σε λίγα λεπτά επικράτησε πανδαιμόνιο, με τους συμβούλους της διοίκησης να αποδοκιμάζουν, επιχειρώντας να λιντσάρουν τον κ. Κούτρα, φωνάζοντάς του «είσαι αλήτης και άξεστος, ντροπή σου, ανακάλεσε τώρα».
 
Η ήπια μέχρι πριν από λίγα λεπτά συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου διακόπηκε αναγκαστικά, καθώς ακολούθησαν φωνές και γιουχαΐσματα από τους συμβούλους της πλειοψηφίας, που στην κυριολεξία όρμησαν στο έδρανο του κ. Κούτρα, έτοιμοι να του επιτεθούν. Η πρόεδρος του συμβουλίου Αθηνά Αηδονά ζήτησε, εμφανώς ενοχλημένη, από τον επικεφαλής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να ανακαλέσει πάραυτα τη δήλωσή του, ωστόσο ο τελευταίος έριξε και άλλο λάδι στη φωτιά, λέγοντας «λυπάμαι, δεν σας κάνω τη χάρη να ανακαλέσω. Αυτή είναι η άποψή μου και θα τη δημοσιοποιήσω παντού». Για περίπου ένα μισάωρο, για όσο διακόπηκε η συνεδρίαση, επικράτησε ένταση με φωνές και υβριστικές επιθέσεις εναντίον του κ. Κούτρα, τον οποίο απομάκρυναν από την αίθουσα περιφερειακοί σύμβουλοι και η ασφάλεια του κ. Ψωμιάδη.
 
Οι σκηνές απείρου κάλλους ήταν οι πρώτες που εκτυλίχθηκαν στο περιφερειακό συμβούλιο από τη συγκρότησή του, με τους συμβούλους της πλειοψηφίας να βγαίνουν εκτός εαυτού. «Είσαι αλήτης, ένας καραγκιόζης που δεν ξέρεις τις λες», φώναζαν σύμβουλοι της παράταξης Ψωμιάδη. «Είσαι εδώ με τις ψήφους 700 μόλις ανθρώπων και νομίζεις ότι μπορείς να κάνεις πολιτική», του είπε εξαγριωμένος ο περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Κανάκας, ενώ για πρώτη φορά στη μακρόχρονη πορεία της στην Τ.Α. η πρόεδρος του συμβουλίου κ. Αηδονά έχασε τον έλεγχο και φώναξε στον κ. Κούτρα «είστε ανόητος, πώς μπορείτε να μιλάτε με αυτόν τον τρόπο χωρίς να μας ξέρετε; Τα κάνετε όλα αυτά μόνο και μόνο για να αποκτήσετε δημοσιότητα».   

«Είστε αντιδημοκρατικοί, με φιμώνετε»
Παρά τη δύσκολη θέση στην οποία βρέθηκε, ο κ. Κούτρας δεν έδειξε να πτοείται, αντίθετα επιχείρησε να περάσει στη αντεπίθεση λέγοντας σε υψηλούς τόνους: «Είστε αντιδημοκρατικοί και αυτή τη στιγμή δέχομαι πολιτική δίωξη για τις απόψεις μου. Με φιμώνετε επειδή λέω αυτά που πιστεύω και εσείς ενοχλείστε». Το ίδιο σκληρό όμως με την αρχική του δήλωση ήταν και το συνολικό περιεχόμενο της ανακοίνωσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όπου ο κ. Κούτρας υποστηρίζει ότι «το σκάνδαλο Ψωμιάδη είναι η κορυφή του παγόβουνου, μιας διοίκησης βουτηγμένης στα σκάνδαλα και στη διαφθορά, από την Κορώνεια, μέχρι την υπόθεση των σχολικών λεωφορείων και τις απευθείας αναθέσεις έργων της πρώην νομαρχιακής αυτοδιοίκησης». Μάλιστα στη ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αγωνίζεται ενάντια στην πολιτική και το σύστημα που γεννά «Ψωμιάδηδες».
 
«Ο Ψωμιάδης έχει και συνέχεια» 
Τη χθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου μονοπώλησε, όπως ήταν αναμενόμενο, η εξέλιξη με την καταδικαστική απόφαση του περιφερειάρχη κ. Ψωμιάδη, τον οποίο έδειξαν να στηρίζουν με πολιτικά ορθό τρόπο η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΚΚΕ) και η παράταξη της Ασημίνας Ξηροτύρη. Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας εμφανίστηκε νηφάλιος, παρά την περιπέτειά του, ευχαριστώντας δημοσίως όλους όσοι του συμπαραστάθηκαν. «Απευθύνω δημόσια συγχαρητήρια, παρά τις όποιες πολιτικές και ιδεολογικές μας διαφορές, στον κ. Μπόλαρη για τη στάση που έδειξε ως άνθρωπος και ως πολιτικός απέναντι στην αλήθεια».
 
Ο κ. Ψωμιάδης επανέλαβε ότι σέβεται την απόφαση της δικαιοσύνης, λέγοντας ότι χαίρεται γιατί βρέθηκε ο ένοχος για όλα τα σκάνδαλα στη χώρα μας και γιατί από αυτόν ξεκινά η κάθαρση, ενώ αιφνιδίασε το σώμα, όταν είπε με νόημα πως «στέλνω ένα μήνυμα: ο Ψωμιάδης έχει και συνέχεια». Η δήλωση, όπως ήταν φυσικό, πυροδότησε λίγο αργότερα συζητήσεις μεταξύ συμβούλων, σχετικά με τη διαφαινόμενη πρόθεσή του να συγκροτήσει μια νέα πολιτική κίνηση ή ένα νέο κόμμα.

ΜΕΙΖΩΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ «Δεν είμαστε Πόντιοι Πιλάτοι»
Στην τοποθέτησή του ο περιφερειακός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Πασχαλίδης δήλωσε σχετικά με την καταδικαστική απόφαση του κ. Ψωμιάδη ότι «το περιφερειακό συμβούλιο σε καμία περίπτωση δεν είναι δικαστήριο και εμείς δεν είμαστε Πόντιοι Πιλάτοι. Δεν θέλουμε όλο αυτό που συμβαίνει να δυσκολέψει τη λειτουργία του περιφερειακού συμβουλίου». Σημείωσε ότι στόχος της παράταξής του είναι να κρίνει πολιτικά τη στάση της διοίκησης, όπως και να ασκεί δημιουργική αντιπολίτευση.
 
Για στημένο σκηνικό αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων έκανε λόγο ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΚΚΕ) Θεοδόσης Κωνσταντινίδης. «Εμείς θεωρούμε ότι το μόνο αρμόδιο να κρίνει την πολιτική του περιφερειάρχη είναι το περιφερειακό συμβούλιο και τα δικαστήρια δεν είναι αρμόδια να κρίνουν πολιτικές αποφάσεις. Και αν αυτό λέει ο νόμος, εμείς τον αντιστρατευόμαστε». Απάντησε επίσης στη δήλωση του κ. Ψωμιάδη περί πολιτικής δίωξης, λέγοντας πως «δεν είστε θύμα πολιτικής δίωξης αλλά θύμα ενός αντιδραστικού νόμου, που όμως ψηφίσατε». Με τη σειρά της η κ. Ξηροτύρη δήλωσε λακωνικά ότι «η δικαιοσύνη έχει το ρόλο της και εμείς το δικό μας».  

Μήνυση από τον Μ. Τρεμόπουλο
Καταδίκη μίας λαϊκιστικής συμπεριφοράς, που εκφράζει το αδιέξοδο που βρίσκεται η χώρα μας, χαρακτήρισε την απόφαση του δικαστηρίου σε βάρος του κ. Ψωμιάδη ο επικεφαλής της παράταξης των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος. Δήλωσε πως, αν εκλεγεί κάποιος, δεν σημαίνει ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, γιατί, όπως είπε, υπάρχουν όρια στην άσκηση της εξουσίας. 


Ο κ. Τρεμόπουλος όμως ανακοίνωσε από το βήμα του περιφερειακού συμβουλίου ότι θα καταθέσει μήνυση κατά του Παναγιώτη Ψωμιάδη για συκοφαντική δυσφήμιση, επειδή, όπως είπε, το τελευταίο διάστημα στοχοποιήθηκε από τον περιφερειάρχη για την καταδίκη του. Σημείωσε ότι η συκοφαντία έγκειται στην αναπαραγωγή από πλευράς Ψωμιάδη πλαστού δημοσιεύματος ιστολογίου, που κατήγγειλε τον ευρωβουλευτή για ανθελληνικές θέσεις. «Είμαι Έλληνας της Μακεδονίας και ταυτόχρονα πρόσφυγας από τη Θράκη, όπως και Πόντιος, αλλά όχι Πιλάτος» σχολίασε δηκτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου