Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Γενική Απεργία στα ΜΜΕ 7-10 Απριλίου Περιφρούρηση στο Σκάι Τρίτη 5.30 πμ


Καυτή απεργιακή εβδομάδα φέρνει ο ερχομός του Απρίλη. Περιφρουρήσεις τη Δευτέρα στην ΙΜΑΚΟ που προχώρησε σε τρομοκρατικές απολύσεις (βλ. παρακάτω), απεργία 24ωρη την Τρίτη στο Σκάι με περιφρούρηση (5.30 πμ) μετά το νέο γύρο απολύσεων και μάχη για την οργανωμένη επιτυχία της γενικής απεργίας (δυο 48ωρες)  7-10 Απριλίου <Πέμπτη έως (και) Κυριακή.

Η Ανταρσία στο Λιμάνι στηρίζει την απεργιακή μάχη στα ΜΜΕ και καλεί μαζικά σε συμπαράσταση στις περιφρουρήσεις, με αιχμή το Σκάι την Τρίτη (5/4) που βρίσκεται στην περιοχή του Ν. Φαλήρου κοντά στο γήπεδο Γ.Καραϊσκακης, δίπλα στο νοσοκομείο Μετροπόλιταν.


Να είστε όλοι εκεί. Δηλώστε συμμετοχή στο e-mail Ανταρσία στο Λιμάνι:

Ο Αλαφούζος πήγε στα δικαστήρια. Αλλά η απεργία και η περιφρούρηση ισχύουν για αύριο Τρίτη 5.30 πμ, ακόμα κι αν σήμερα το βράδι τα δικαστήρια βγάλουν παράνομη την απεργία.

Το κάλεσμα στο Σκάι για τον Πειραιά παραμένει και για την γενική απεργία στα ΜΜΕ που ξεκινά την Πέμπτη το πρωί την ίδια ώρα και χρειάζεται στήριξη για να πετύχει κόντρα στους τραμπουκισμούς και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας που έχει αποθρασυνθεί και έχει σκυλιάσει μαζί με τους δορυφόρους της στα ΜΜΕ.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  - ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ μαζί με τις Ομοσπονδίες του κλάδου (Π.Ο.Ε.ΣΥ., Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ., Π.Ο.Ε.Π.Τ.Υ.Μ., Ομοσπονδία Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου), απέναντι στις στοχευμένες πολύμορφες προσπάθειες των εργοδοτών –σε συνεργασία με την κυβέρνηση– να αποδομήσουν κάθε εργασιακό και ασφαλιστικό μας δικαίωμα και απέναντι στις μαζικές απολύσεις εργαζομένων και συνδικαλιστικών εκπροσώπων, που κορυφώθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε εφημερίδες, περιοδικά, τηλεόραση και ραδιόφωνα με τη μορφή διωγμών, εκφοβισμού και τρομοκρατίας, αντιτάσσουμε την οργανωμένη, μεθοδική και συνεχή μας αντίσταση και την απόφασή μας για ολομέτωπη μέχρι τέλους σύγκρουση μαζί τους.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίζουμε την κήρυξη δύο 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών όλων των εργαζομένων στις εφημερίδες, τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και τα ειδησεογραφικά site, τα πρακτορεία διανομής τύπου, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα περιοδικά, το δημόσιο, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ από 6.00 π.μ. της Πέμπτης, 7 Απριλίου έως 6.00 π.μ. του Σαββάτου, 9 Απριλίου και από 6.00 π.μ. του Σαββάτου, 9 Απριλίου έως 6.00 π.μ. της Δευτέρας, 11 Απριλίου 2011.



ΖΗΤΩΝΤΑΣ
Να υπογραφούν ικανοποιητικές ΣΣΕ
Να σταματήσουν οι περικοπές των αποδοχών
Να διασφαλιστούν οι θεσμικές κατακτήσεις
Να μη γίνουν απολύσεις
Στους εκβιασμούς και στην τρομοκρατία τους, οφείλουμε σύσσωμοι να αντιτάξουμε την αγωνιστικότητά μας μέχρι τέλους.
ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Κάλεσμα για απεργιακή περιφρούρηση

Εν όψει της απεργίας του κλάδου και στο πλαίσιο της περιφρούρησής της, όπως ήδη οργανώνεται από τα σωματεία μας καθώς και στους διάφορους χώρους δουλειάς:
– Καλούμε όλους τους συναδέλφους που μπορούν να δηλώσουν διαθεσιμότητες, ούτως ώστε να μπορούμε να κινητοποιηθούμε αποτελεσματικά όπου και όταν χρειαστεί, καθώς και να συγκεντροποιήσουμε ήδη από τώρα την αναγκαία πληροφόρηση.
– Για επαφή απευθυνθείτε στους εκπροσώπους των σωματείων, που θα συντονίζουν την απεργιακή περιφρούρηση, ή και σε άλλα μέλη της απεργιακής επιτροπής που έχουν ήδη ενεργοποιηθεί.
– Είναι επίσης σημαντική η προεργασία του συντονισμού μεταξύ σωματείων και χώρων δουλειάς, για τη γενικότερη απεργιακή περιφρούρηση του κλάδου, όπως το προβλέπουν οι απεργιακές επιτροπές (μεικτά, κλπ.) των σωματείων μας που πρέπει να ενισχυθούν.
– Καλούμε έτσι τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στη συνάντηση των απεργιακών επιτροπών (σωματείων και χώρων δουλειάς) που αναμένεται να διοργανωθεί την Τρίτη το απόγευμα, γύρω στις 6.00 μ.μ. στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ -Ακαδημίας 20-. [Η ώρα θα πρέπει να επιβεβαιωθεί, ιδιαίτερα καθώς θα προηγηθεί τη Δευτέρα το μεσημέρι απεργιακή επιτροπή της ΕΣΗΕΑ].
Η απεργιακή επιτροπή του ΔΟΛ, 3/4/2011  


Η τρομοκρατία και η λογοκρισία
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!


Σε δύο απολύσεις προχώρησε ο ραδιοσταθμός Σκάι: ενός τεχνικού και του δημοσιογράφου Άρη Χατζηστεφάνου – δημιουργού, ανάμεσα στα άλλα, του εξαιρετικά επιτυχημένου «Infowar». Αμφότεροι ήταν ανάμεσα σε εκείνους που δεν είχαν υπογράψει τις ατομικές συμβάσεις για μείωση των μισθών, αρνούμενοι να αποδεχθούν τον υποβιβασμό των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειάς τους. Τα αφεντικά του Σκάι απέδειξαν, έτσι, τρία πράγματα, αναφέρει σε ανακοίνωση το Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο που (συμμετέχει στο σχήμα Πρωτοβουλία για την Ανατροπή μαζί με τους Financial Crimes..

• Πρώτον, ότι παρά τις μπαρούφες τους περί ελεύθερης ενημέρωσης, πλουραλισμού και αξιοκρατίας, στο δικό τους μοντέλο για τα ΜΜΕ δεν χωρούν οι αιρετικές φωνές, που εκφέρουν λόγο αιρετικό για το σύστημα. Κάτι που ισχύει ακόμη και στην περίπτωση που οι παραγωγές τους είναι εμπορικά επιτυχημένες. Η απόλυση του Άρη Χατζηστεφάνου είναι ξεκάθαρα πολιτική απόφαση και συνιστά απροκάλυπτη λογοκρισία, ενδεικτική της Νέας Τάξης Πραγμάτων που θέλουν να επιβάλουν οι «νταβατζήδες» των ΜΜΕ, η κυβέρνηση και το μπλοκ εξουσίας.
• Δεύτερον, ότι είναι αποφασισμένοι να εκδικηθούν και να συντρίψουν, προς παραδειγματισμό, όποιον αρνείται να σκύψει το κεφάλι στις αποφάσεις τους – όπως είναι η μείωση μισθών κατά 10%, που επιβλήθηκε εκβιαστικά στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο του Σκάι.
• Τρίτον, ότι οι υποσχέσεις που έδιναν τότε, πριν μερικούς μήνες, δεν ήταν τίποτε περισσότερο από μια απάτη – διότι και οι μειώσεις έγιναν και οι απολύσεις θα συνεχιστούν και νέες μειώσεις θα έρθουν.

Προφανώς, τα αφεντικά του συγκροτήματος Αλαφούζου και των υπόλοιπων ΜΜΕ πιστεύουν ότι με αυτό τον τρόπο θα κάνουν ό,τι θέλουν, χύνοντας άφθονο το αίμα των εργαζόμενων για να διασώσουν τη δική τους θέση στην αγορά, αλλά και τα κέρδη που άπληστα σώρευσαν τα προηγούμενα χρόνια.

Τους πληροφορούμε ότι πλανώνται πλάνη οικτρά. Διότι αυτή η αναμέτρηση μόλις ξεκίνησε – στο τέλος, όμως, δεν θα χαμογελάσουν… Ούτε τα αφεντικά ούτε όσοι τα στηρίζουν, άμεσα ή έμμεσα…

Ανοιχτή επιστολή για τις απολύσεις στην ΙΜΑΚΟ- Κάλεσμα για περιφρούρηση της απεργίας τη Δευτέρα, 4/4/2011

Με τακτική σοκ και δέος απέλυσε ο Πέτρος Κωστόπουλος τις συνδικαλιστικές εκπροσώπους των συντακτών της ΙΜΑΚΟ: μας ζήτησε να υπογράψουμε στην είσοδο τις απολύσεις μας και κάλεσε την αστυνομία για να μας πετάξει έξω όταν ζητήσαμε λίγη ώρα για να μαζέψουμε τα πράγματά μας. Από τις επόμενες ώρες μάλιστα άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες που μας συκοφαντούσαν με το χειρότερο τρόπο, ότι γνωρίζαμε για τις απολύσεις μας και ότι προκαλέσαμε επεισόδια.
 Όλα αυτά συνέβησαν μία μόλις εβδομάδα αφότου ο πρόεδρος των εκδοτών του περιοδικού Τύπου Θεοχάρης Φιλιππόπουλος απέλυσε τη συνδικαλιστική εκπρόσωπο των Αττικών Εκδόσεων Ιωάννα Καζάκου.
 Αυτές οι απολύσεις των συνδικαλιστριών δεν είναι η εξαίρεση στον Τύπο αλλά ο κανόνας το τελευταίο διάστημα, αφού οι εκδότες και οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ θέλουν να εξασφαλίσουν ότι το κύμα επίθεσης στα εργασιακά μας δικαιώματα που θα εξαπολύσουν θα έχει τη μικρότερη δυνατή αντίσταση.
Στην απεργία της Παρασκευής 1/4 που κήρυξαν τα σωματεία των συντακτών περιοδικού τύπου (ΕΣΠΗΤ), των λιθογράφων (ΠΕΛ), όπως και του προσωπικού του περιοδικού Τύπου (ΕΠΠΗΤ), ο Κωστόπουλος δε δίστασε να επιστρατεύσει βανάκι που έκρυβε στην κλούβα εργαζόμενους, σε πολλούς από τους οποίους ασκούνταν πιέσεις να βρουν τρόπο να μπουν μέσα, ακόμα και πηδώντας από τα κάγκελα.
 Μαζί με τα σωματεία μας περιφρουρήσαμε την απεργία μας με στόχο όχι σε καμία περίπτωση να ασκήσουμε κι εμείς τρομοκρατία στους συναδέλφους μας που ήθελαν να εργαστούν είτε γιατί το επέλεξαν είτε γιατί δέχτηκαν πιέσεις, αλλά να δώσουμε τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούσαν να δείξουν την αλληλεγγύη τους και να ζητήσουν την ανάκληση των 10 απολυμένων συναδέλφων τους να απεργήσουν χωρίς να έχουν αντίποινα σαν αυτά που ζήσαμε εμείς για τη συνδικαλιστική δράση μας.
Σε όλα τα υπαρκτά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση καλούμε τους συναδέλφους μας να δώσουμε συλλογική απάντηση, αφού αφενός οι ατομικές λύσεις δεν έχουν προστατεύσει κανέναν από την απόλυση ή την περικοπή του μισθού του, αφετέρου οι επιλογές από τη μεριά του εργοδότη δε δείχνουν να οδηγούν σε διέξοδο, αλλά το αντίθετο, παρόλο που η εταιρεία είναι κερδοφόρα.
 Για αυτούς τους λόγους, καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην απεργία της Δευτέρας 4/4 και να έρθουν έξω από το κτίριο της ΙΜΑΚΟ ώστε να μπορέσουμε με συναδελφικό πνεύμα να συζητήσουμε τόσο για όσα προηγήθηκαν όσο και για το αν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε από κοινού τις επιθέσεις που έχουν έρθει και έρχονται σε αποδοχές και εργασιακά δικαιώματα.Πιστεύουμε ότι οι απολύσεις, οι περικοπές και η απόπειρα τρομοκράτησης συνδικαλιστών αφορούν όλους τους εργαζόμενους και για αυτό ζητάμε από τα εργατικά σωματεία να στηρίξουν τον αγώνα μας με ψηφίσματα συμπαράστασης.

Αγγελική Κάππου, εκπρόσωπος της ΕΣΠΗΤ στην ΙΜΑΚΟ
Μαίρη Κοντογεώργου,αναπληρώτρια εκπρόσωπος της ΕΣΠΗΤ στην ΙΜΑΚΟ


Η ΕΤΕΡ για απεργία στο Σκάι και για τετραήμερη γενική

Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας
www.eter.gr
Απεργία σε ραδιόφωνο και τηλεόραση του ΣΚΑΪ, για την Τρίτη 5 Απριλίου από τις 6πμ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο αντιδρώντας στις αναίτιες απολύσεις συναδέλφων μας που έγιναν τις τελευταίες ημέρες, και σε συνέχεια των παρανόμων μειώσεων μισθών κάτω από κλίμα τρομοκρατίας από την διοίκηση του ΣΚΑΪ και σε συμπαράταξη με τους συναδέλφους μας δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους και τεχνικούς τηλεόρασης, αποφασίσαμε την κήρυξη 24ωρης Απεργίας στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΣΚΑΪ από τις 6.00 πμ της Τρίτης, 5 Απριλίου, έως 6.00 πμ της Τετάρτης 6 Απριλίου.
Ζητώντας:
Να σταματήσουν οι απολύσεις.
Να σταματήσουν οι περικοπές των αποδοχών.
Να σταματήσει η απορρύθμιση των ΣΣΕ μας.
Καλούμε τους εργαζόμενους να μην νομιμοποιούν με την όποια συναίνεσή τους (υπογράφοντας) τις απολύσεις.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ σε συνεχή αγώνα, συμπαράταξη και αλληλεγγύη απέναντι στο δίπολο κυβέρνησης και εργοδοσίας.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ σε αντίσταση και καθημερινή αντίδραση
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος, Η Γενική Γραμματέας
Δημήτρης Καμαρινόπουλος, Μαρία Γεωργέα


2η ανακοίνωση της ΕΤΕΡ

Α Π Ε Ρ Γ Ο Υ Μ Ε
Από την Πέμπτη 7 Απριλίου στις 6πμ μέχρι και τις 6πμ της Δευτέρας 11 Απριλίου
Το Διοικητικό Συμβούλιο σε συμπαράταξη με τις Ομοσπονδίες και τις Ενώσεις των εργαζομένων στα ΜΜΕ απαντώντας στην άκαμπτη και αδιάλλακτη στάση κυβέρνησης και της εργοδοσίας, αποφασίσαμε την κήρυξη δύο 48ωρων επαναλαμβανόμενων πανελλαδικών απεργιών από 6.00 πμ της Πέμπτης, 7 Απριλίου, έως 6.00 πμ του Σαββάτου, 9 Απριλίου, και από 6.00 πμ του Σαββάτου, 9 Απριλίου, έως 6.00 πμ της Δευτέρας, 11 Απριλίου 2011,
Ζητώντας:
Να σταματήσουν οι απολύσεις.
Να σταματήσουν οι περικοπές των αποδοχών.
Να σταματήσει η απορρύθμιση της ΣΣΕ μας.
Απαιτούμε
Τον σεβασμό της ΣΣΕ μας από κυβέρνηση και εργοδοσία.
Να σταματήσει η ουσιαστική διάλυση από την κυβέρνηση, του ΟΜΕΔ και του ΣΕΠΕ
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ σε συνεχή αγώνα, συμπαράταξη και αλληλεγγύη απέναντι στο δίπολο κυβέρνησης και εργοδοσίας.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ σε αντίσταση και καθημερινή αντίδραση
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας
Δημήτρης Καμαρινόπουλος, Μαρία Γεωργέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου