Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Η απεργία στα ΜΜΕ είναι μάχη όλων μας Περιφρούρηση στο Σκάι Πέμπτη (7/4) 6 πμ

Η "Ανταρσία στο Λιμάνι" στηρίζει την 4ημερη απεργία όλων των σωματείων των εργαζομένων στα ΜΜΕ (7-10 Απριλίου).

Καλούμε για έμπρακτη συμπαράσταση στην περιφρούρηση στο Σκάι την Πέμπτη 7/4 στις 6 το πρωί που βρίσκεται στην περιοχή του Ν. Φαλήρου κοντά στο γήπεδο Γ.Καραϊσκακης, δίπλα στο νοσοκομείο Μετροπόλιταν.
Να είστε όλοι εκεί!

(φωτό από την περιφρούρηση της 24ωρης απεργίας στο Σκάι την περασμένη Τρίτη ενάντια στο νέο γύρο απολύσεων).

Χαρακτηριστικό είναι ότι η Ενωση των Εκδοτών προτείνει μείωση μισθών 15% για μισθούς άνω των 1.200 ευρώ(!!) μεικτά ως προϋπόθεση για να υπογράψει συλλογική σύμβαση, συνεχίζοντας ταυτόχρονα το πογκρόμ απολύσεων.

Η απεργιακή μάχη στα ΜΜΕ είναι μάχη όλων μας στις γειτονιές, όταν κλείνουν σχολεία και νοσοκομεία, διαλύουν τις δημοτικές και κοινωνικές υπηρεσίες.

Την ώρα, μάλιστα, που ξοδεύουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη του πολέμου από το Ιράκ και το Αφγανιστάν μέχρι τη Λιβύη και συνολικά τον αραβικό κόσμο που αντιστέκεται με επαναστάσεις, προσπαθώντας ταυτόχρονα στις γειτονιές να ρίξουν τα βάρη της κρίσης στους μετανάστες σπέρνοντας ρατσιστικό δηλητήριο.

Στην απεργία συμμετέχουν καθολικά και οι εργαζόμενοι στο δημοτικό ραδιόφωνο Κανάλι 1, βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα των περικοπών με απολύσεις συμβασιούχων δημοσιογράφων και τεχνικών.

Χρειάζεται η μαζική συμμετοχή στις απεργιακές περιφρουρήσεις στα ΜΜΕ (στον Πειραιά στο Σκάι), καθώς καναλάρχες και εκδότες πρωτοστατούν στην επίθεση με απολύσεις, μειώσεις μισθών, ατομικές συμβάσεις, την ίδια ώρα που συκοφαντούν τους αγώνες όλων των εργαζομένεων ενάντια στο Μνημόνιο Χρεοκοπίας.

Διαβάστε την ανακοίνωση και το πρόγραμμα περιφρουρήσεων από το Συντονιστικό Απεργών και Απεργιακών Επιτροπών που ακολουθεί:                                               


Συνάδελφοι συναδέλφισσες
Πλαίσιο κειμένου: Το ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΠΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ, συγκροτήθηκε την Τρίτη 5 Απριλίου στην ΕΣΗΕΑ από δεκάδες συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Απεργιακής Επιτροπής του ΔΟΛ. Συζητήσαμε όλοι μαζί και αποφασίσαμε να πάρουμε την πρωτοβουλία  για να ξεκινήσουμε την οργάνωση της απεργίας και της περιφρούρησης της από τα κάτω, από απλούς συναδέλφους. Δημιουργούμε κέντρο αγώνα στο Κτίριο της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) που οργανώνει τις ανάγκες της περιφρούρησης. Προφανώς θα συντονιζόμαστε με το Διασωματειακό και τα επιμέρους σωματεία που κινητοποιούνται για την περιφρούρηση και της επιτυχία της απεργίας. 
Είμαστε σε πόλεμο. Όλο το προηγούμενο διάστημα είχαμε πολλές «αψιμαχίες» σε  χώρους δουλειάς με θύματα δεκάδες συναδέλφους που απολύθηκαν, (ακόμη και συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι) όπως στις Αττικές Εκδόσεις, στην ΙΜΑΚΟ στο ΣΚΑΙ… Σε άλλους χώρους δουλειάς οι εργοδότες απαιτούν ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών, συνεχίζοντας το παράδειγμα του ΣΚΑΙ. Αλλού μειώνουν ή κόβουν τα κυριακάτικα. Αλλού περιμένουν μήνες να πληρωθούν…Η λίστα με τις εργοδοτικές επιθέσεις δεν έχει τελειωμό. Απλά περιγράφει μια εικόνα που όλοι μας την ξέρουμε και τη βιώνουμε καθημερινά.   

Η ουσία είναι ότι οι εργοδότες τα θέλουν όλα. Το «κερασάκι στη  τούρτα» είναι ότι οι εργοδότες απαιτούν να υπογράψουμε συλλογική σύμβαση με μειώσεις 15% σε όσους παίρνουν πάνω από 1200 ευρώ μικτά, και θέλουν να έχουν το ελεύθερο για όσες απολύσεις προγραμματίσουν να κάνουν.

Σε αυτόν το πόλεμο που μας έχουν κηρύξει μία είναι η απάντηση. Η απεργία που έχει εξαγγείλει το διασωματειακό στις 7-8-9 και 10 Απριλίου. Δεν χωράνε τώρα μεμψιμοιρίες. Τώρα είναι η δική μας ώρα. Να δείξουμε ότι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ μπορούν να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους και να βάλουν φρένο σε αυτήν την επίθεση. Τώρα είναι η ώρα για τον κάθε ένα από εμάς να διαλέξει μεριά. Με την αξιοπρέπεια και την αντίσταση ή με την υποβάθμιση της ζωής και της δουλειάς μας.

Εμείς λέμε ότι μπροστά μας υπάρχει ένας μόνο δρόμος. Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας να ξεπεράσουν τους φόβους, την (σωστή τις περισσότερες φορές) κριτική για τις αδράνειες και τα ξεπουλήματα των σωματείων μας και να βγούμε όλοι μαζί  στο δρόμο και στην απεργία.

Να οργανώσουμε όλοι μαζί μια απεργία που να στείλει το μήνυμα και στην εργοδοσία αλλά και στις συνδικαλιστικές μας ηγεσίες ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε αν δεν πάρουν πίσω τις επιθέσεις τους. 

Η απεργία μας χρειάζεται οργάνωση από τα κάτω και περιφρούρηση. Δεν μπορούμε ένα τόσο σημαντικό αγώνα να τον εκχωρήσουμε απλά στις ηγεσίες μας. 
Χρειάζεται να τον πάρουμε στα χέρια μας για να οργανωθεί και να είναι αποτελεσματικός.

Γι’ αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους στις περιφρουρήσεις που οργανώνουμε την ΠΕΜΠΤΗ 7 Απρίλη σε μια σειρά από χώρους:
Στον ΔΟΛ στις 8πμ
Στις ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ στις 8πμ 
Στον ΣΚΑΙ στις 6πμ
Στον ΠΗΓΑΣΟ στις 8 πμ

Μετά το τέλος των περιφρουρήσεων συγκεντρωνόμαστε όλοι  στην ΕΣΕΗΑ για την οργάνωση των απογευματινών περιφρουρήσεων και της επόμενης ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου