Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Ο κος Πάγκαλος ξαναχτυπά

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην Αττική-Ανταρσία σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ
Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας
Τηλ. 2103220221, 6948369941, antpress1@gmail.com

31/10/2010
Ο κος Πάγκαλος ξαναχτυπά
Στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ «Σαββατοκύριακο» ξεδίπλωσε και πάλι ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης το «ταλέντο» του να μιλά ως εκπρόσωπος απολυταρχικού καθεστώτος! Όσο περνάνε τα χρόνια, όλο και περισσότερο ο κ. Πάγκαλος γυρνά στις ρίζες της οικογενειακής του ιστορίας.

 
Με ύφος δικτάτορα εκτόξευσε βέλη ενάντια σε κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας χαρακτηρίζοντας περίπου «αντεθνικό» κάθε αγώνα που στρέφεται ενάντια στις… βουλές του ΔΝΤ και της ΕΕ και αναπαρήγαγε τα γνωστά ψεύδη: ότι στην Ελλάδα απασχολούνται 1 εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι (τι κι αν η ίδια η κυβέρνησή του κατέγραψε λιγότερους από 700.000!), ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν παράγουν τίποτα (μήπως να απολυθούν, λοιπόν;), ότι όλοι μαζί «τα φάγαμε», ακόμη και οι συνταξιούχοι (!).
Και βέβαια, επανέλαβε για άλλη μια φορά τις επιθέσεις του στην Αριστερά, ιδιαίτερα την αντικαπιταλιστική αριστερά, γιατί «τολμά» να ζητά να πέσει η κυβέρνηση του Μνημονίου της ΕΕ και του ΔΝΤ. Είναι γνωστό ότι ο κος Πάγκαλος θα ήταν ευχαριστημένος αν η Αριστερά ετίθετο εκτός νόμου, αλλά όπως φαίνεται δεν χάνει ευκαιρία να το υπενθυμίζει!
Το αποκορύφωμα όμως ήταν η φράση του ότι «η Αθήνα είναι παρασιτική πόλη»! Η πόλη όπου ζει και εργάζεται περισσότερο από το μισό εργατικό δυναμικό της χώρας, ονομάζεται από τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης «παρασιτική»! Μήπως γιατί είναι εμφανής η επερχόμενη εκλογική συντριβή του ΠΑΣΟΚ στον Δήμο της Αθήνας και στην Περιφέρεια Αττικής; Τι εξυπηρετεί το Γκαιμπελίστικο παραλήρημα του κ. Πάγκαλου αν όχι να υποβαθμίσει τη σημασία του μηνύματος που στέλνουν ήδη οι εργαζόμενοι της Αττικής;
Ο αυταρχικός κατήφορος του κ. Πάγκαλου καθίσταται επικίνδυνος όταν φτάνει στο σημείο να χαρακτηρίζει «παράσιτο» οποιονδήποτε δεν συμφωνεί με την πολιτική της κυβέρνησής του!
Δεν έχει καταλάβει ο κος Πάγκαλος ότι οι απειλές του δεν περνάνε πια. Όσο κι αν προσπαθούν, δεν μπορούν να αλλάξουν το γεγονός ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι πολιτικές του Μνημονίου της ΕΕ και του ΔΝΤ δεν έχουν καμία νομιμοποίηση στο λαό. Είτε με τους εκβιασμούς του Πρωθυπουργού «ΠΑΣΟΚ ή χρεοκοπία», είτε με τις λοιδορίες του Πάγκαλου, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Τα μέτρα που ετοιμάζουν, με το δεύτερο μνημόνιο, τις νέες περικοπές μισθών, το ξεπούλημα του ΟΑΣΑ, της ΔΕΗ και κάθε δημόσιου οργανισμού, την νέα επίθεση τον δημόσιο τομέα, που προανήγγειλε και ο κος Πάγκαλος με τα λεγόμενά του, δεν θα περάσουν. Θα βρουν αντιμέτωπο το εργατικό κίνημα και όλο τον λαό.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τον λαό να δώσουν την απάντηση που αρμόζει: Μαύρο στα κόμματα του Μνημονίου, ψήφο στην αντικαπιταλιστική αριστερά, συστράτευση σε μαζικά κινήματα στους χώρους δουλειάς, νεολαίας, στις γειτονιές για να φύγει η κυβέρνηση του Πάγκαλου και κάθε επίδοξος διαχειριστής της πολιτικής του Μνημονίου της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου