Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Στο "Κανάλι 1" εκπρόσωπος της κίνησης

Καλεσμένος στο ΚΑΝΑΛΙ 1 ήταν την Παρασκευή 29/10  ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος της Αριστερής Αντικαπιταλιστικής Κίνησης "Ανταρσία στο Λιμάνι" Κώστας Σαρρής, δημοσιογράφος, ο οποίος συμμετείχε σε 2ωρη συζήτηση με τους εκπροσώπους των συνδυασμών του Πειραιά για το θέμα του πολιτισμού.

Ο Κώστας Σαρρής μίλησε για την ανυπαρξία δομών και ευκαιριών για τον πολιτισμό: Από το Κανάλι 1 που απειλείται με κλείσιμο και την έλλειψη χώρων έκφρασης της δημιουργικότητας του καθενός και κυρίως της νεολαίας (μουσικά συγκροτήματα και πρόβες, θεατρικές ομάδες, κινηματογραφικές λέσχες, ζωγραφική, χορός, ποδηλατόδρομοι κλπ), έως την εξαφάνιση των συνοικιακών κινηματογράφων, χώρων ελεύθερων για πολιτισμό και αθλητισμό από τη ΧΡΩΠΕΙ, έως τα Λιπάσματα.

Στο ερώτημα τι μπορούμε να κάνουμε συνέδεσε την πολιτική των περικοπών που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση της τρόικας και στους δήμους (που αποτελούν τη ρίζα των προβλημάτων στις γειτονιές), με τις μάχες, τις ανταρσίες, των Πειραιωτών σε μια σειρά τομείς που διαλύουν τις δυνατότητες βελτίωσης της ζωής τους. Χωρίς αυταπάτες για λύσεις στο άνοιγμα στην αγορά. Σε "Πολιτισμό Α.Ε.", με χορηγούς εταιρείες και τράπεζες που δανείζουν με ληστρικά επιτόκια, οδηγώντας στις καταστροφές του χρέους που όλοι ζούμε.

Αιχμή της αντιπαράθεσης είναι ο βραχνάς του χρέους που πνίγει τους δήμους: "Συνολικά οι τραπεζικές υποχρεώσεις όλων των Δήμων φτάνουν τα 1,2 δισ. ευρώ. Στον Πειραιά, τον πιο υπερδανεισμενο Δήμο, τα 131 εκατ. ευρώ του χρέους προς τις τράπεζες στην πλειοψηφία τους από παλαιότερα δάνεια, εάν διεκδικήσουμε μαζικά τη διαγραφή τους, θα μπορούσαν να απελευθερωθούν σημαντικά κονδύλια, για κοινωνικές, πολιτιστικές, δομές και ευκαιρίες, αντί να καταλήγουν στεγνά στα θησαυροφυλάκια των τραπεζών", είπε μεταξύ άλλων ο Κώστας Σαρρής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου