Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

1η MAH: Απεργιακή συγκέντρωση στις 10 πμ στο μνημείο στο Πασαλιμάνι

Εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι
Κάτω η κυβέρνηση - Στη φυλακή οι νεοναζί - Αντικαπιταλιστική ανατροπή

Η φετινή Πρωτομαγιά είναι μια μέρα που το εργατικό κίνημα και η Αριστερά απαντάμε στις προκλήσεις της συγκυβέρνησης Σαμαρά Βενιζέλου και δείχνουμε τον εναλλακτικό δρόμο για να βγούμε από τις βαρβαρότητες της κρίσης.
Πίσω από τους χυδαίους πανηγυρισμούς για «έξοδο στις αγορές» κρύβεται μια κυβέρνηση κολλημένη στον τοίχο όχι μόνο από την καταστροφή που έχει σπείρει με τα μνημόνια αλλά και από τους δικούς μας αγώνες.
Σε κάθε επίθεση, σε κάθε πακέτο με απολύσεις, περικοπές και ιδιωτικοποιήσεις το εργατικό κίνημα έχει απαντήσει με απεργίες και καταλήψεις. Το κίνημα με τις 30 πανεργατικές, την ΕΡΤ, τους εκπαιδευτικούς, τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, τους διοικητικούς των ΑΕΙ-ΤΕΙ, τα νοσοκομεία και τόσες άλλες μάχες σε κάθε χώρο δουλειάς έδωσε το «παρών» ξανά με την πανεργατική της 9 Απρίλη. Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο, δεν θα σταματήσουμε αν δεν τους σταματήσουμε.
Το ίδιο μήνυμα στέλνει και το αντιφασιστικό κίνημα. Η καταδίκη σε ισόβια χωρίς κανένα ελαφρυντικό των νεοναζί δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν, του εργάτη από το Πακιστάν που μαχαιρώθηκε από Χρυσαυγίτες την ώρα που πήγαινε να πιάσει δουλειά στη Λαϊκή, ήρθε σαν αποτέλεσμα της μαχητικής δράσης όλων μας. Οι σκευωρίες του Μπαλτάκου με τον Κασιδιάρη δεν μπόρεσαν να σώσουν τους δολοφόνους. Η ασυλία έσπασε.
Δεν σταματάμε εδώ. Έχουμε πολλές μάχες και μπορούμε να έχουμε νίκες ενάντια σε όλα αυτά τα καθάρματα που συνεργάζονται.
• Παλεύουμε για να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να πάρουν ιθαγένεια όλα τα παιδιά, να διώξουμε τη Φρόντεξ που πνίγει πρόσφυγες στα νερά του Αιγαίου.
• Θέλουμε να κάψουμε το χαρτί του ρατσισμού που χρησιμοποιούν οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί ξέρουμε καλά ότι η δύναμη της εργατικής τάξης είναι στην ενότητα: Εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι.
• Χτίζουμε αυτή την ταξική ενότητα όχι μόνο για να ρίξουμε αυτή την κυβέρνηση της φτώχειας και του ρατσισμού, αλλά και για να πάρουμε πίσω τις δουλειές μας, τα σχολεία και τα νοσοκομεία μας, όλα όσα μάς λεηλάτησαν.
• Για να γίνει η ανατροπή αντικαπιταλιστική, για να απαλλαγούμε από τα δεσμά της ΕΕ και της Τρόικας, για να περάσει ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια των ίδιων των εργαζόμενων.
Γι’ αυτό συσπειρωνόμαστε στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την αντικαπιταλιστική αριστερή συνεργασία για την ανατροπή
Στον Πειραιά με την "Ανταρσία στο Λιμάνι"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου