Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ Προεκλογική συγκέντρωση

Το απόγευμα της Δευτέρας 12 Μαϊου πραγματοποιήθηκε στον πεζόδρομο της Σωτήρος η προεκλογική συγκέντρωση της αντικαπιταλιστικής δημοτικής κίνησης “Ανταρσία στο λιμάνι”. Στο χώρο που έχει γίνει το κέντρο της παρέμβασης της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στον Πειραιά, εκεί όπου κάθε βδομάδα, εδώ και πάνω από δύο χρόνια εκφράζεται το αντιφασιστικό κίνημα την πόλη, κόντρα στις βόλτες των νεοναζί, δεκάδες αγωνιστές και αγωνίστριες, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι και άνεργοι συμμετείχαν στην παρουσίαση του αντικαπιταλιστικού προγράμματος για το δήμο του Πειραιά.


O επικεφαλής του ψηφοδελτίου Θανάσης Διαβολάκης
Ομιλητές, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Ανταρσία στο Λιμάνι Θανάσης Διαβολάκης, η Δέσποινα Παρασκευά, υποψήφια με την Αντικαπιταλιστική Aνατροπή στην Αττική, ο Λεωνίδας Βατικιώτης και ο Πάνος Γκαργκάνας, υποψήφιοι με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για στις Ευρωεκλογές.


Ο Θανάσης Διαβολάκης άνοιξε τη συζήτηση, παρουσιάζοντας την εικόνα της πόλης όπως την έχουν παραδώσει οι διάφοροι – ίδιοι σωτήρες που τώρα ζητάνε την ψήφο των εργαζόμενων, των άνεργων, των απολυμένων και της νεολαίας του Πειραιά. 

“Η επιδρομή των μνημονίων και του Καλλικράτη στο δήμο έχει αφήσει πίσω της απολύσεις και ανύπαρκτες σχέσεις εργασίας. Ταυτόχρονα, οι πόροι των δήμων από το κρατος έχουν μειωθεί κατα 67%. Ιδιώτες εισβάλλουν στους ελεύθερους χώρους και τα κτίρια του Πειραιά, ενω οι παραλίες παραχωρούνται στα μαγαζιά”.


“Η δημοτική αρχή είναι η διαχειρίστρια αυτής της πραγματικότητας και χρειάζεται να καταψηφιστεί. Όπως πρέπει να γίνει το ίδο με την απόπειρα των αφεντικών να διαχειριστούν άμεσα το δήμο. Παλιότερα οι εφοπλιστές και οι επιχειρηματίες χειροκροτούσαν τους πολιτικούς σε προεκλογικές φιέστες.

Τώρα είναι οι πολιτικοί που χειροκροτούν τους εφοπλιστές και τους επιχειρηματίες και συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια και τις εκδηλώσεις τους”, αναφερόμενος στο ψηφοδέλτιο του Μώραλη, που συμμετέχουν και στηρίζουν πολιτικοί από όλο το φάσμα του πολιτικού κατεστημένου: από τον πρώην δήμαρχο Αγραπίδη και τον πρώην νομάρχη Μίχα, μέχρι τον Αρβανιτόπουλο, το Γιακουμάτο και  τους Ανδριανόπουλους.
Δέσποινα Παρασκευά, Αντικαπιταλιστική Aνατροπή στην Αττική

Αντώνης Αλφιέρης, υποψήφιος "Ανταρσία στο Λιμάνι"
“ Ο Μαρινάκης θέλει να πάρει το δήμο για να κάνει μπίζνες στο λιμάνι, την ώρα που οι εφοπλιστές διαλύουν τις συλλογικές συμβάσεις και η Cosco απειλεί να επιβάλει το εργασιακό της γκέτο σε όλο το μήκος του. Μαζί και οι καλύτεροι φίλοι των εφοπλιστών, οι χρυσαυγίτες δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, που προσπαθούν με το κατέβασμα του Κούζηλου να ανασυγκροτήσουν τα τάγματα εφόδου που απομόνωσε η αντιφασιστική δράση των εργαζόμενων και της νεολαίας του Πειραιά ”.



“Η δική μας πρόταση είναι να διεκδικήσουμε με κοινούς αγώνες να μην ξεπουληθεί το λιμάνι, το δημόσιο και εργατικό έλεγχό του ανεξάρτητα από τα κέρδη των εφοπλιστών. Διαγραφή του χρέους του δήμου για να καλυφθούν οι ανάγκες των απλών ανθρώπων και όχι των πιστωτών, κοινή αντιφασιστική δράση για το τσάκισμα των φασιστών στην πόλη. Ακόμα περισσότερο, ο κόσμος του Πειραιά που αντιστέκεται χρειάζεται μια αριστερά που να βάζει την προοπτική της σύγκρουσης με το σύστημά τους, που οργανώνει τους αγώνες για να νικήσουν.
Πάνος Γκαργκάνας, ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις Ευρωεκλογές.


Λεωνίδας Βατικιώτης ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις Ευρωεκλογές.
Σπύρος Παντελιός, υποψήφιος "Ανταρσία στο Λιμάνι"

Η ενίσχυση της 'Ανταρσία στο λιμάνι' θα σημαίνει το δυνάμωμα του αγώνα για δουλειά και δικαιώματα και το δυνάμωμα του αντιφασιστικού κινήματος. Θα σημαίνει το δυνάμωμα του αγώνα για μια καλύτερη ζωή, ενός αγώνα που μπορεί να νικήσει μόνο ακολουθώντας το δρόμο του αντικαπιταλισμού και όχι της διαχείρισης αυτού του σάπιου συστήματος. Όπως και στα τριάμισι χρόνια που πέρασαν από τις προηγούμενες εκλογές, η Ανταρσία στο λιμάνι θα είναι η φωνή των απλών ανθρώπων του Πειραιά και των αγώνων τους.



Η εκπροσώπησή μας στο δημοτικό συμβούλιο σημαίνει το ξεκίνημα αυτών των αγώνων από καλύτερη αφετηρία. Για ένα Πειραιά στα χέρια των εργατών, όχι του κεφαλαίου και των εφοπλιστών”, τόνισε ο Θ. Διαβολάκης επικεφαλής του συνδυασμού στον Πειραιά.



Οι αγωνιστές και αγωνίστριες που βρέθηκαν στη συγκέντρωση προμηθεύτηκαν τα υλικά της κίνησης για να τα διακινήσουν στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές της πόλης. Η επόμενες ημέρες μέχρι τις εκλογές θα είναι η κορύφωση της καμπάνιας της Ανταρσία στο λιμάνι, για να βγει η αριστερά, και κυρίως η μαχητική, αντικαπιταλιστική της πτέρυγα δυναμωμένη από αυτή τη μάχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου