Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Απεργούν οι καθαρίστριες στα σχολεία και οι εργαζόμενοι στο Κανάλι 1

Πιστός στο Μνημόνιο με... Πειραιώτικη "αύρα", συνεχίζει ακάθεκτος τους εκβιασμούς ο Δήμαρχος Πειραιά, Β. Μιχαλολιάκος. 

Αρνείται να πληρώσει μισθούς μηνών στους εργαζόμενους (δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς) του δημοτικού ραδιοφώνου Πειραιά, Κανάλι 1, παρά την απόφαση καταβολής 2 μισθών του Δημοτικού Συμβουλίου πριν μερικές ημέρες ύστερα από απεργίες και διαμαρτυρίες των εργαζόμενων.

Οι εργαζόμενοι στο Κανάλι 1 απεργούν αυτές τις ημέρες ζητώντας τα δεδουλευμένα 4 μηνών, ενώ τη Δευτέρα 11/6 έγινε άλλη μια ενημέρωση στους εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων. 

Παράλληλα ο Δήμαρχος Πειραιά κρατά απλήρωτες τις καθαρίστριες των σχολείων που απεργούν επίσης και απειλεί με απολύσεις βάση του αντιδραστικού νόμου Παυλόπουλου.

Από τη μεριά της "Ανταρσία στο Λιμάνι", ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Διαβολάκης, τόνισε ότι δεν υπάρχει βήμα πίσω από την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων, χωρίς καθυστερήσεις από εδώ και πέρα, την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων και των θέσεων εργασίας.

Επισήμανε ότι πίσω από αυτούς τους εκβιασμούς κρύβονται οι προθέσεις του δημάρχου να απαξιώσει το Κανάλι 1 για να ανοίξει το δρόμο της ιδιωτικοποίησης. H απεργία χρειάζεται να ανοιχτεί στην κοινωνία του Πειραιά, που παλεύει απέναντι στους ίδιους εκβιασμούς της κυβέρνησης και των εργοδοτών συνολικά. Η νίκη των εργαζομένων στο Κανάλι 1 είναι ορόσημο για να φρενάρουν τα σχέδια περικοπών που προετοιμάζουν οι κάθε φιλόδοξοι υποψήφιοι μιμητές του Παπαδήμου στο Δήμο Πειραιά.

Επίσης τόνισε ότι το κανάλι είναι δημοτική περιουσία και πρέπει να εξασφαλίζει την ενημέρωση προς όφελος όλων των δημοτών και όχι να εκβιάζει τους εργαζομένους.

Οι εργαζόμενοι τόνισαν ότι δεν δέχονται μειώσεις μισθών 60%-90%, κανένα χτύπημα στις συλλογικές συμβάσεις, καμιά απόλυση και να μπει φρένο στους εκβιασμούς μέσω της απλήρωτης εργασίας.

Αποκάλυψαν τα ψέματα της διοίκησης του καναλιού και του Δημάρχου, Β. Μιχαλολιάκου στο δημοτικό συμβούλιο, για δήθεν "τεμπέληδες και υψηλόμισθους".

Ο Δήμαρχος, εκλεκτός του Αντώνη Σαμαρα, ξεχνά μαζί με τον αρχηγό της ΝΔ τις "αντιμνημονιακές" κορώνες και βρίσκονται πλέον "αγκαζέ" κι ανοιχτά σε πλήρη ευθυγράμμιση με τη χυδαία προπαγάνδα των τροικάνων (ντόπιων και ξένων) για να περάσουν τις αντεργατικές επιθέσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου