Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην απόφαση ξεπουλήματος των παραλιών του Πειραιά



Η μαζική συμμετοχή του κόσμου και της  νεολαίας  του Πειραιά  στην εκδήλωση που οργάνωσε η Πρωτοβουλία Κατοίκων Πειραιά για την Φρεαττύδα και τα Βοτσαλάκια στις 20/5/2012 αποδεικνύει την αποφασιστικότητα των Πειραιωτών
να κρατήσουν τις παραλίες καθαρές ελεύθερες γι όλο το λαό και όχι αντικείμενο εκμετάλλευσης ιδιωτικών συμφερόντων όπως θέλει ο Δήμαρχος Πειραιά.
Παρόν για την για την Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση Πειραιά – Ανταρσία στο Λιμάνι ο Θανάσης Διαβολάκης, δημοτικός σύμβουλος Πειραιά δήλωσε ότι «Εκφράσαμε ξανά και δυνατά την αντίθεσή μας στην απόφαση ξεπουλήματος των παραλιών και καταγγείλαμε την απαράδεκτη στάση του δημάρχου τη μέρα της δημοπρασίας να αποκαλεί «ναζιστές» τους κατοίκους που ήλθαν να διαμαρτυρηθούν και τη χρησιμοποίηση της δημοτικής αστυνομίας ως δύναμη καταστολής των λαϊκών αντιστάσεων.




Καλέσαμε τον κ. Μιχαλολιάκο να αποσύρει τους απαράδεκτους και επικίνδυνους αυτούς χαρακτηρισμούς που προσβάλλουν βάναυσα το δημοκρατικό Πειραιά των αντιφασιστικών αγώνων. Δυστυχώς ο δήμαρχος συνέχισε να αποκαλεί «ναζιστές και φασίστες» τους διαμαρτυρόμενους για την απόφασή του Πειραιώτες. Η επιμονή του δημάρχου να ταυτίζει τις αγωνιστικές λαϊκές εκδηλώσεις με φασιστικές πρακτικές δεν είναι ανεξήγητη.
Απαιτούμε:
•    Ακύρωση των αποφάσεων ιδιωτικοποίησης των παραλιών και κάθε ελεύθερου χώρου και δημόσιας γης.
•    Παραλίες δημόσιες, ελεύθερες, ανοιχτές, λειτουργικές και καθαρές για όλο το λαό.

•    Να αποσυρθούν με δημόσια δήλωση οι χαρακτηρισμοί «ναζιστές και φασίστες»  που εκτοξεύει ο κ. Μιχαλολιάκος εναντίον των αγωνιζόμενων Πειραιωτών. Φασίστες και δηλωμένους νοσταλγούς της χούντας έβαλαν στη βουλή και στην κυβέρνηση τα κόμματα του κεφαλαίου.
Καλούμε τους Πειραιώτες και τις Πειραιώτισσες να συνεχίσουν πιο δυνατά τον αγώνα για να πάρουμε τις παραλίες, τους ελεύθερους χώρους, τη ζωή μας την ίδια και ότι μας ανήκει στα χέρια μας.
Σ’ αυτόν τον αγώνα δεν θα είμαστε απλά συμπαραστάτες αλλά συναγωνιστές».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου