Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Πάρτι λαμογιάς στο Κανάλι 1

Μεγάλο και διακομματικό πάρτυ στο Κανάλι 1.


Διασταυρώθηκε ότι ο συνεπώνυμος της απερχόμενης διευθύντριας που αν και δεν τον έβλεπαν στο χώρο εργασίας, μετατάσσεται από το Κανάλι 1 στο Δήμο Πειραιά, είναι ο γιός της, ενώ όπως μας καταγγέλουν, στην λίστα βρίσκεται και η επίσης ουσιαστικά ανύπαρκτη ως εργαζόμενη (άλλο τι βρίσκει κανείς στα μισθολόγια), Κ.Α. μνηστή του υιού της διευθύντριας, που θυμίζουμε είχε κάνει παράνομες απολύσεις τεχνικών!!
Κάτι πήρε το αυτί μας και για μια πιο παλιά μετάταξη λογιστή, που θέλει ψάξιμο.
Την ίδια ώρα οι απλοί αργαζόμενοι παραμένουν για μήνες απλήρωτοι και οι συμβασιούχοι είδαν την πόρτα της εξόδου. Πόσο τα γνώριζαν και πόσο συννένοχοι είναι μερικοί μέσα στο Δημαρχείο, αλλά και μερικοί στην ΕΣΗΕΑ;

H "Ανταρσία στο Λιμάνι" καλεί τους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης να ελέγξουν τα πάντα γύρω από τις μετακινήσεις προσωπικού από το Κανάλι 1 του Πειραιά, στο Δήμο του Πειραιά.


Καλούμε επίσης τις δημοτικές παρατάξεις να τοποθετηθούν δημόσια και υπεύθυνα. Την ώρα που οι εργαζόμενοι στο Κανάλι 1 παραμένουν απλήρωτοι για μήνες και βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, την ώρα που 20 συμβασιούχοι με την φόρμουλα της μη ανανέωσης της σύμβασης έργου, απολύθηκαν, η δυσοσμία των σκανδάλων αρχίζει να γίνεται έντονη.
Στο ΦΕΚ που έχουμε στη διάθεσή μας βλέπουμε εκτός από τη μετακίνηση του εκπροσώπου των συντακτών (για την οποία γνωρίζαμε) τη μετακίνηση του συνεπώνυμου της απερχόμενης διευθύντριας Στ. Καρύδη, από το προσωπικό του Καναλιού 1 στο Δήμο Πειραιά, όταν μας καταγγέλλουν εργαζόμενοι από το ίδιο μέσο, ότι ο συγκεκριμένος δεν υπήρξε ποτέ πραγματικός εργαζόμενος στο Κανάλι. Επίσης και άλλα ονόματα μεταταγέντων χρήζουν ελέγχου για το σύννομο ή μη των διαδικασιών.

Προφανώς υπάρχει και πολιτικό ζήτημα αφού η απερχόμενη διευθύντρια (και υπεύθυνη για παράνομες απολύσεις που έχουν καταγγελθεί από το σύνολο των συνδικαλιστικών οργανώσεων) υπήρξε υποψήφια στην Περιφέρεια Αττικής με το Γ. Δημαρά, αλλά επίσης και η αρνητική στάση μερικών μεταταγέντων σε πρόσφατες κινητοποιήσεις στο Κανάλι 1, προφανώς για να μη δυσαρεστηθούν οι δρομολογούντες τη μετάταξη, την ίδια ώρα που η εργασιακή παρανομία στο Κανάλι 1 ανθούσε.

Καλούμε τους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης να αναλάβουν δράση.
Καλούμε την ΕΣΗΕΑ να πάρει θέση για το θέμα.

Ζητάμε την επιστροφή στην εργασία όλων των απολυμένων και των συμβασιούχων.
Ζητάμε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου