Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Κινητοποίηση ενάντια στις επιθέσεις των νεοναζί της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά

Ανοιχτή σύσκεψη φορέων καλεί η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία Πειραιά την Τρίτη 18/9 στο δημαρχείο Πειραιά, 7μμ για αντιφασιστική κινητοποίηση, ενόψει και της Πανελλαδικής Γενικής Απεργίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 26/9.
 

Παρέμβαση-καταγγελία στο δημοτικό συμβούλιο, Δευτέρα 17/9, 5μμ.


Φωτο: Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής μετά την άνανδρη επίθεσή τους
Δελτίο Τύπου 17 Σεπτεμβρίου 2012

Επίθεση από ομάδα κρούσης της συμμορίας Χρυσή Αυγή δέχτηκαν μέλη της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά το μεσημέρι του Σαββάτου 15/9, μετά το τέλος της προγραμματισμένης παρέμβασης που πραγματοποίησαν στους δρόμους γύρω από την πλατεία Κοραή. Η παρέμβαση έγινε με σκοπό να απομονωθούν οι ρατσιστικές επιθέσεις των νεοναζί.

Τα μέλη της πρωτοβουλίας μοίρασαν έντυπο υλικό και να φώναξαν συνθήματα ενάντια στη συνεργασία Δένδια/αστυνομίας και Χρυσής Αυγής, υπέρ της ενότητας ντόπιων και μεταναστών στον αγώνα ενάντια στη λιτότητα και την καταστολή, και υπέρ του κλεισίματος των γραφείων της εν λόγω συμμορίας στον Πειραιά (σημειωτέον ότι «λειτουργούν» στο πλάι του κτιρίου της ασφάλειας). Η παρέμβαση κράτησε για δύο περίπου ώρες.

Λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι, και ενώ οι περισσότεροι από όσους συμμετείχαν είχαν αποχωρήσει, έκανε την εμφάνισή της στη συμβολή των οδών Σωτήρος και Καραϊσκου ομάδα τεσσάρων φουσκωτών τραμπούκων. Στράφηκαν αμέσως στο μέρος μιας συντρόφισσας, βρίζοντας και προπηλακίζοντάς την. Αφού παρουσίασαν στη μεγαλοπρέπειά του το σεξιστικό τους ωχετό, στράφηκαν ενάντια σε μετανάστη μέλος της πρωτοβουλίας.

Όταν ο κατα τα φαινόμενα αρχηγός της ομάδας κρούσης έδωσε το παράγγελμα, ξεκίνησε η επίθεση. Έκανε την εμφάνισή της αλυσίδα που χτύπησε στα τυφλά μέλος της πρωτοβουλίας, ενώ οι φασίστες χρησιμοποίησαν και ξύλα που βρίσκονταν πεταγμένα παραδίπλα. Τα μέλη της πρωτοβουλίας αμύνθηκαν και κατάφεραν να απωθήσουν τους φασίστες, που έστριψαν στο στενό κάτω από τις αποδοκιμασίες και τα συνθήματα του κόσμου. . Οι περαστικοί έδειξαν τα αντιφασιστικά τους αντανακλαστικά, φωνάζοντας συνθήματα ενάντιά στη Χρυσή Αυγή, και τρέποντας τους φασίστες σε φυγή. Οι τέσσερις φουσκωτοί κατευθύνθηκαν στα γραφεία της συμμορίας τους, πρίν όμως τραβήχτηκαν φωτογραφίες τους εν δράσει.


Η επίθεση πραγματοποιήθηκε ανοιχτά και δημόσια, αφού το σημείο είναι κεντρικό και τη στιγμή εκείνη βρισκόταν εκεί πολύς κόσμος. Λίγο αργότερα, ένας από τους συμμετέχοντες στην επίθεση βρέθηκε να συνομιλεί στην πλατεία κοραή με κλιμάκιο της ομάδας Δ, το οποίο προφανώς διερευνούσε την υπόθεση. Η επίθεση δεν είναι η πρώτη που γίνεται στον Πειραιά.

Τον περασμένο Μάρτη ομάδα 20 τραμπούκων είχε χτυπήσει 3 άτομα μέλη της Ανταρσύα, ενώ το βράδυ των εκλογών του Ιούνη πραγματοποίησαν επίθεση στο εκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που βρισκόταν εκεί συγκεντρωμένος αρκετός κόσμος. Από το άνοιγμα των γραφείων τους και μετά έχουν σημειωθεί μία σειρά ρατσιστικών επιθέσεων. Λίγες μέρες πρίν, έσπασαν αυτοσχέδιο τζαμί στην πλατεία Ιπποδαμείας.

Οι ομάδες κρούσης των νεοναζί δεν μας φοβίζουν. Ο κόσμος του κινήματος, η Αριστερά, ντόπιοι και μετανάστες ενωμένοι, είμαστε αποφασισμένοι να σταματήσουμε τη φασιστική απειλή.

Ενάντια στη συνεργασία Δένδια-αστυνομίας-νεοναζί
Εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή
Οι επιθέσεις στους μετανάστες, την αριστερά, τους ομοφυλόφιλους, σε όσες και όσους αγωνίζονται, δε θα περάσουν.
Ντόπιοι και μετανάστες παλεύουμε μαζί, ενάντια σε μνημόνια και νεοναζί.

email: frontantinazi_pir@yahoo.gr