Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Κανάλι 1: Συνεχίζεται η επίσχεση

Συνεχίζεται η επίσχεση των τεχνικών της ΕΤΕΡ στο Κανάλι 1 του Πειραιά, καθώς παραμένουν απλήρωτοι.

Άφαντη η (απερχόμενη) εργοδοτική πλευρά.

Στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων, μέχρι να δικαιωθούν.

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Χριστουγεννιάτικες απολύσεις στη Metron Απεργιακή συγκέντρωση (23/12) 7-10 πμ

Στο Λιθογραφείο Metron στον Πειραιά οδός Αλών (απέναντι από το Ξύδι Top) καλεί το συνδικάτο των εργαζομένων 3ωρη στάση εργασίας 7-10 πμ και απεργιακή συγκέντρωση από το πρωί, την Πέμπτη 23/12.
Η εργοδοσία προχώρησε σε 6 απολύσεις λίγες μόνο ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και το συνδικάτο καλεί σε συγκέτρωση συμπαράστασης έξω από το μαγαζί.
Πριν ένα μήνα περίπου η εργοδοσία είχε προχωρήσει σε μια ακόμα απόλυση.
Η Ανταρσία στο Λιμάνι καλεί σε συμμετοχή στην συγκέντρωση αλληλεγγύης και κλιμάκωσης του αγώνα για να μπλοκαριστούν οι σφαγές των θέσεων εργασίας.

Κανάλι 1: Μηνύσεις - Επίσχεση τεχνικών

Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν από σήμερα Δευτέρα, οι τεχνικοί στο Κανάλι 1 του Πειραιά, ενώ έχουν κατατεθεί και μηνύσεις εναντίον της εργοδοτικής πλευράς (που είναι η ΔΗΡΑΠ) για τη μη καταβολή του μισθού του Νοεμβρίου. Όπως ενημερώθηκαν εργαζόμενοι άλλων ειδικοτήτων, θα πληρωθούν μόνο το δώρο.
Μένει να δούμε τις αντιδράσεις και των εργαζομένων των άλλων ειδικοτήτων, πλην τεχνικών, αν δηλαδή θα προχωρήσουν και αυτοί σε μηνύσεις, επισχέσεις, ή σε όποια μορφή αντίδρασης κρίνουν οι ίδιοι ότι είναι χρήσιμη.
Ηδη, πάντως, όλες οι ειδικότητες προχώρησαν τη περασμένη Παρασκευή σε κατάληψη του Δημαρχείου Πειραιά με την στήριξη και κλιμάκιου της "Ανταρσία στο Λιμάνι". Τώρα χρειάζεται κλιμάκωση και συμπαράσταση...
Ναι, είναι το κανάλι που έχει διευθύντρια υποψήφια του Γ. Δημαρά στην Περιφέρεια Αττικής, απερχόμενο δήμαρχο τον Π. Φασούλα και επόμενο τον Β. Μιχαλολιάκο, εξαπτέρυγα του οποίου ήδη διαρρέουν στους απλήρωτους εκκλήσεις για υπομονή, την ώρα που στην πρόσφατη 48ωρη απεργία, εθεάθησαν υπό το φόντο μαύρων σημαιών έξω από το δημαρχείο.
Δεν υπάρχει τίποτα λιγότερο, από το αίτημα να πληρωθούν ΤΩΡΑ, ΟΛΟΙ, ΟΛΑ όσα τους χρωστάνε, αλλιώς είναι μονόδρομος οι κινητοποιήσεις ΟΠΟΙΟΣ και να είναι δήμαρχος.
Πηγή: Financial Crimes

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ...ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά.
Η Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση  «Ανταρσία στο Λιμάνι»  από τη πρώτη στιγμή έδωσε το στίγμα της στηρίζοντας τον αγώνα των συμβασιούχων  και των εργαζομένων στο Δημοτικό ραδιόφωνο.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η Αστυνομία προσπάθησε να κατεβάσει το πανό  της Κίνησης αλλά δεν το επέτρεψαν τα μέλη και ο Δημοτικός σύμβουλος  της Ανταρσίας στο Λιμάνι  ,


Θανάσης Διαβολάκης  




Δήλωση Θανάση Διαβολάκη
«Ως εκπρόσωπος της Αριστερής Αντικαπιταλιστικής Κίνησης Ανταρσία στο Λιμάνι, ορκίστηκα στη τιμή και τη συνείδησή μου, ότι θα υπερασπίζομαι τα συμφέροντα των εργαζομένων Ελλήνων και μεταναστών, για την ανατροπή της αντιλαϊκής επίθεσης για μια κοινωνία απαλλαγμένη από την καπιταλιστική βαρβαρότητα και εκμετάλλευση».




Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

ΟΡΚΟΣ ΑΓΩΝΑ





Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, θα ορκιστεί την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010, στις 12:00 το μεσημέρι, στον κινηματογράφο « ΑΤΤΙΚΟΝ».

Για πρώτη φορά η Αντικαπιταλιστική Αριστερά συμμετέχει εκπροσωπούμενη από τον Θανάση Διαβολάκη στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά.
Επειδή δεν πιστεύουμε ότι ο ρόλος των εκλεγμένων συμβούλων είναι να αντλούν δύναμη από τα κινήματα και να τα διαχειρίζονται, αλλά να στηρίζουν τα κινήματα και να μπαίνουν στην υπηρεσία τους αγωνιζόμαστε και διαδηλώνουμε υπέρ της μονιμοποίησης  των Συμβασιούχων στο Δήμο Πειραιά που πρόκειται να απολυθούν  και ζητάμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων στο Δημοτικό ραδιόφωνο.

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 12¨00  κινηματογράφος « ΑΤΤΙΚΟΝ»  ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ 

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Κάλαντα με κατάληψη στο Δημαρχείο Πειραιά Κανάλι 1: Απλήρωτοι 3 μήνες

Κατάληψη στο Δημαρχείο Πειραιά πραγματοποίησαν (Παρασκευή 17/12 από τις 7 πμ), οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά (ΔΗ.ΡΑ.Π) "Κανάλι 1", 90,4 FM".
Στα πλαίσια των περικοπών που διευρύνει ο "Καλλικράτης" παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 3 μήνες λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν απεργοί δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί, καθώς την Παρασκευή ξεκίνησε η 48ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ.
Μοίρασαν κείμενο συμπαράστασης στον κόσμο που περνούσε και στους εργαζόμενους που δουλεύουν στις υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά και ανάρτησαν πανό διαμαρτυρίας στην πύλη.
Στην κινητοποίηση βρέθηκε κλιμάκιο της δημοτικής κίνησης "ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ" για αλληλεγγύη, την ώρα που το απεργιακό μέτωπο καίει μόλις λίγες ημέρες πριν τις γιορτές: από τις συγκοινωνίες και τα ΜΜΕ έως τη Στατιστική Υπηρεσία και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με την γενική απεργία στις 15 Δεκ. να βαδίζει στα χνάρια του απεργιακού σεισμού της 5ης Μαη.
Στην ανακοίνωση συμπαράστασης οι εργαζόμενοι στο "Καναλι 1" γράφουν μεταξύ άλλων:
 Το σύνολο του προσωπικού του ραδιοφωνικού σταθμού της πόλης, δουλεύει χωρίς να έχουν καταβληθεί οι αποδοχές του επί 3 μήνες και κινδυνεύει να μην πληρωθεί και κατά τους πρώτους μήνες του 2011.
 Οι εργαζόμενοι/ες βάζουν καθημερινά τα δυνατά τους για ουσιαστικη, πολύπλευρη, ψύχραιμη ενημέρωση, παράλληλα με ποιοτική ψυχαγωγία, αλλά πρέπει κι εμείς να ζήσουμε, όπως και οι οικογένειές μας.
Ζητάμε το αυτονόητο - Τα δεδουλευμένα μας
Εχουμε υποστεί όπως κι εσείς, τις μειώσεις μισθών φτάνοντας στα όριά μας
Ο Δήμος να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του
Σας καλούμε να μας συμπαρασταθείτε

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Κίνηση για τους Ελεύθερους Χώρους στον Πειραιά

Δελτίο Τύπου  

Η Κίνηση Πολιτών για τους Ελεύθερους Χώρους στον Πειραιά, επί 15 μέρες αγωνίζεται να περισώσει το πράσινο της Πλατείας Κοραή. Ξαναφύτεψε και προστάτευσε το κατεστραμμένο από τους επιχειρηματίες και τον Δήμο Πειραιά παρτέρι της γωνίας Καραϊσκου και Γεωργίου.

Σήμερα δεκάδες πολίτες μαζευτήκαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο ζητώντας την ανάκληση της παράνομης απόφασης του. Το Προεδρείο, όπως και οι παρατάξεις που είχαν ψηφίσει την απόφαση αναγνώρισαν την παρανομία αλλά επιχείρησαν να κλείσουν το θέμα, χωρίς να τεθεί σε ψηφοφορία. Η απόφαση δεν ακυρώθηκε αλλά συμπληρώθηκε με την επίκληση «να τηρηθούν οι νόμοι!».

Ο Δήμος δηλαδή κάνει έκκληση στον εαυτό του να τηρήσει τον νόμο. Εκεί κατάντησε ο κορυφαίος δημοκρατικός θεσμός της πόλης!

Διαμαρτυρηθήκαμε έντονα για αυτό και ζητήσαμε το λόγο για  να εξηγήσουμε τις θέσεις μας ως Κίνηση Πολιτών. Αντʼ αυτού η Πρόεδρος και οι  δύο μεγάλες παρατάξεις προτίμησαν να διαλυθεί η συνεδρίαση.

Εμείς συνεχίζουμε αυτό που υποσχεθήκαμε. Την υπεράσπιση και τη διεκδίκηση των ελεύθερων και δημόσιων χώρων μας. Ζητούμε το θέμα να επανέλθει άμεσα στο επόμενο ΔΣ ώστε να υπάρξει πλήρης και ξεκάθαρη ακύρωση της απόφασης καταστροφής του πρασίνου της πλατείας.  Καλούμε τους πολίτες του Πειραιά να είναι παρόντες στην επόμενη συνεδρίαση για να διεκδικήσουμε να ακουστεί η φωνή όλων μας.

Κίνηση για τους Ελεύθερους Χώρους στον Πειραιά

Επόμενη συνάντηση: 

Πέμπτη, 16 Δεκέμβρη 2010
9.00 μ.μ.
Πραξιτέλους 78

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Και οι εργαζόμενοι στη Στατιστική Υπηρεσία προχωρούν σε48ωρη απεργία


Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ (τμηματάρχης στο στατιστικό τμήμα του ΔΝΤ) και ο ΥΠ. Οικονομικών προωθούν τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο με την οποία τροποποιείται ο ιδρυτικός νόμος της ΕΛΣΤΑΤ (πρόσφατα ψηφισθείς) έτσι ώστε όλες οι αρμοδιότητες να ανατίθενται στον Πρόεδρο κι όχι στο συλλογικό όργανο της ΕΛΣΤΑΤ. Αυτό σημαίνει ότι η με πολλες τυμπανοκρουσίες ανακοινωμένη "ανεξαρτησία" της ΕΛΣΤΑΤ πάει περίπατο. Ο πρόεδρος αποφασίζει τόσο για τη μεθοδολογία των ερευνών όσο και για την ανακοίνωση των στοιχείων (βλ. έλειμμα). Επίσης αποφασίζει για την πλειοψηφία των οικονομικών θεμάτων, ανάθεσης των ερευνών κλπ.
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν με 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο(13-14) γιατί:
Θα καταργηθεί η όποια διαφάνεια και ανεξαρτησία. Κανείς δεν θα μαθαίνει τα στοιχεία πριν δημοσιευθούν στη Eurostat και
Ο Πρόεδρος γίνεται ο απόλυτος μονάρχης στη Στατιστική, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

24ωρη απεργία την Τετάρτη 15.12.2010 προκήρυξε στα λιμάνια όλης της χώρας η ΟΜΥΛΕ

Στάση εργασίας αύριο Τρίτη 14.12.2010 από 12:00 έως 15:00 και 24ωρη απεργία την Τετάρτη 15.12.2010 προκήρυξε στα λιμάνια όλης της χώρας η ΟΜΥΛΕ.
Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει:


15& 17-18 Δεκεμβρίου Απεργούμε σε όλα τα ΜΜΕ

Όλοι οι εργαζόμενοι, δημοσιογράφοι, τεχνικοί διοικητικοί,  σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, (εφημερίδες, περιοδικά, τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, portals) απεργούμε στις 15 Δεκέμβρη μαζί με όλους τους εργαζόμενους και την Παρασκευή 17 και Σάββατο 18 Δεκέμβρη απεργούμε ξανά σε όλο τον κλάδο.
Η εργοδοσία με τις ευλογίες και τη στήριξη της κυβέρνησης, έχει βάλει στόχο να ξεθεμελιώσει κατακτήσεις δεκαετιών συνολικά για όλους τους εργαζόμενους αλλά και ειδικά για τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Το τελευταίο διάστημα, η εργοδοσία έχει βάλει στο στόχαστρό της, τόσο τις δουλειές μας όσο και τους μισθούς μας. Ένα μαζικό πογκρόμ απολύσεων έχει ξεκινήσει από τις αρχές Σεπτέμβρη. Στον εκδοτικό όμιλο του Μπόμπολα σχεδόν 200 εργαζόμενοι έχουν χάσει τις δουλειές τους τελευταίους μήνες. Στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη μετά τους 94 εργαζόμενους στα Ελληνικά Γράμματα απολύθηκαν άλλοι 60 διοικητικοί υπάλληλοι και 20 δημοσιογράφοι του Βήματος. Στην Ελευθεροτυπία αντίστοιχα 20 τεχνικοί στα τυπογραφεία της Εφημερίδας. Στον ΑΝΤΕΝΑ πάνω από 10 εργαζόμενοι. Σε διάφορους άλλους εργασιακούς χώρους καθημερινά γίνονται απολύσεις πολλές φορές χωρίς ποτέ να έρχονται στο φως της δημοσιότητας.


Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου: Ολοι έξω από το ΔΟΛ – από τις 10 το πρωί

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στους απολυμένους συναδέλφους από το ΔΟΛ – δημοσιογράφους και διοικητικούς – έμπρακτα. Ολες και όλοι βρισκόμαστε αύριο Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου έξω από το κτίριο του ΔΟΛ – Μιχαλακοπούλου 80 από τις 10 το πρωί. Στόχος μας να ενισχύσουμε τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων που θα πραγματοποιείται στο δρόμο. Κανένας να μην ανέβει στα γραφεία  χωρίς τους απολυμένους συναδέλφους.
Η αλληλεγγύη δεν είναι αγώνας ταχύτητας. Είναι μαραθώνιος. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, συνεχίζουμε ανυποχώρητα τον αγώνα. Κανένας συνάδελφος μόνος στην κρίση. Στην ψευδο-ενημέρωση των υμνητών του Μνημονίου, ας είμαστε η Δυσαρμονία που τους χαλάει το μονόλογο. Η ιστορία δεν γράφεται από τις σειρήνες της υποταγής, αλλά με συλλογικές πράξεις ανυπακοής
Διακλαδική Πρωτοβουλία Εργαζομένων / Ανέργων στα ΜΜΕ

Απεργία διαρκείας μέχρι τη νίκη,

 

 ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Όλοι στους δρόμους ενάντια στον πόλεμο που κήρυξε η κυβέρνηση. Την ημέρα που ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο, την Τρίτη 14 Δεκέμβρη, απεργούν οι ΔΕΚΟ και ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν τρίωρη στάση 12 με 3 και συλλαλητήριο στις 1μμ στο Σύνταγμα.
Με απεργία διαρκείας απαντάνε οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες. Μετά την επιτυχία και τη μεγάλη συμμετοχή που είχε η 24ωρη απεργία την Τετάρτη 8 Δεκέμβρη, συνεχίζουν με απεργίες για όλη την επόμενη βδομάδα. Την Τετάρτη στις 15 Δεκέμβρη θα δουλέψουν μόνο για να κατεβάσουν τους απεργούς στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και θα συνεχίσουν με νέα 24ωρη την επόμενη ημέρα. Στον ίδιο δρόμο μπαίνουν και οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ. Παρόλο που η κυβέρνηση ψήφισε τον νόμο η απάντηση είναι απεργίες και καταλήψεις για να μην εφαρμοστεί.
Οι εργαζόμενοι στην Αγροτική Τράπεζα ξεκινάνε από Δευτέρα 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες ενάντια στη διάλυση και το ξεπούλημα της τράπεζας και έχουν αναγκάσει και την ΟΤΟΕ να καλέσει απεργία και για την Τρίτη 14 του Δεκέμβρη.
Οι εργαζόμενοι στις εφημερίδες και στα κανάλια κατεβαίνουν σε 48ωρη απεργία στις 17 και 18 Δεκέμβρη για να εμποδίσουν την έκδοση των Κυριακάτικων εφημερίδων, για να μην αφήσουν τους καναλάρχες και τους βαρώνους των ΜΜΕ να προχωρήσουν στα πογκρόμ των απολύσεων και τη διάλυση των συλλογικών συμβάσεων.
Αυτά τα παραδείγματα στις συγκοινωνίες και τα ΜΜΕ πρέπει να τα απλώσουμε παντού μέχρι τη νίκη. Γιατί σε κάθε χώρο επικρατεί αναβρασμός. Όλοι καταλαβαίνουν ότι απέναντι στις επιθέσεις της κυβέρνησης χρειάζεται να απαντήσουμε με απεργίες διαρκείας. Τώρα είναι  η ώρα να ξαναβγούν σε απεργία διαρκείας οι Ναυτεργάτες και οι εργαζόμενοι στους δήμους που οι συνδικαλιστικές τους ηγεσίες ξεπούλησαν τον αγώνα τους πριν λίγες ημέρες. Να στηρίξουμε και να απλώσουμε την αλληλεγγύη σε όλους όσους βγαίνουν σε απεργίες διάρκειας.
Και την Τετάρτη 15 Δεκέμβρη, όλοι εμείς οι εργαζόμενοι και η νεολαία θα ξαναθυμίσουμε τις 5 Μάη. Σε όλους τους εργατικούς χώρους κυριαρχεί απεργιακός πυρετός. Δεν υπάρχει χώρος που δεν θα απεργήσει, που δεν θα κατέβει στα συλλαλητήρια που καλούν τα συνδικάτα σε όλες τις πόλεις.
Δεν θα αφήσουμε να μας πετάξουν στην ανεργία, να μειώσουν τους μισθούς μας, να διαλύσουν τις ΔΕΚΟ και να τις ιδιωτικοποιήσουν, να καταργήσουν τις συλλογικές συμβάσεις. Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση που δημιούργησαν οι τραπεζίτες και οι κυβερνήσεις τους.
Υπάρχει διέξοδος απέναντι στην κινδυνολογία της κυβέρνησης για χρεοκοπία. Να μην χρεοκοπήσουμε εμείς και οι οικογένειές μας αλλά να πληρώσουν οι τραπεζίτες. Να διαγραφεί το χρέος του κράτους προς τις τράπεζες για να μπορέσουμε να σώσουμε τις δουλειές, τους μισθούς και τις δημόσιες υπηρεσίες μας. Να κρατικοποιήσουμε τις τράπεζες. Να απαγορευτούν οι απολύσεις με νόμο. Να πάρουμε αυξήσεις μέσα από συλλογικές συμβάσεις. Αυτός είναι ο δρόμος για να φορτωθούν την κρίση οι τραπεζίτες και οι πλούσιοι φίλοι τους που την δημιούργησαν και όχι οι εργαζόμενοι.
Υπάρχει τρόπος να παλέψουμε και να κερδίσουμε. Με απεργίες διαρκείας σε όλους τους κλάδους, όπως στις συγκοινωνίες και τα ΜΜΕ, μπορούμε να αναγκάσουμε την κυβέρνηση, την τρόικα, το ΔΝΤ να πάρουν το μνημόνιο και  να σηκωθούν να φύγουν.
Οργανώνουμε την Πανεργατική 15 Δεκέμβρη από τα κάτω μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σωματείο από τους αγωνιστές της βάσης που θέλουν να δουν αυτό το νέο απεργιακό κύμα να νικάει αυτή τη φορά. Με γενικές συνελεύσεις παντού που οι εργαζόμενοι θα συζητήσουν, θα πάρουν τον αγώνα στα χέρια τους και θα αποφασίσουν και την συνέχεια μετά την πανεργατική. Με χτίσιμο απεργιακών επιτροπών παντού που θα πάρουν πάνω τους το καθήκον της ενημέρωσης των συναδέλφων, της οργάνωσης της απεργίας, της απεργιακής περιφρούρησης την ημέρα της πανεργατικής και του κατεβάσματος με το πανό στην απεργιακή συγκέντρωση.

ΤΡΙΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ:1μμ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ: 10πμ ΜΟΥΣΕΙΟ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

 


Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Tα "Χριστούγεννα" των ανέργων, αλληλεγγύης και αγώνα


 Πραγματοποιήθηκε χθες στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά η σύσκεψη για τη διοργάνωση "Χριστουγέννων" των ανέργων, αλληλεγγύης και αγώνα. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν εργαζόμενοι και άνεργοι από την Πρωτοβουλία Εργατών Ν/Ε Ζώνης Περάματος, το Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου, το Συνδικάτο Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά, την ανοιχτή συνέλευση εργαζομένων-ανέργων, τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, τον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο Κορυδαλλού Pasamontana, την εργατική εφημερίδα ΔΡΑΣΗ. Επίσης, έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν, αλλά δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν, η πενταμελής επιτροπή της ΕΙΝΑΠ του νοσοκομείου Νίκαιας, το Ταξικό Μέτωπο Εργαζομένων στο Μετρό, και ο κοινωνικός και πολιτιστικός χώρος της Ελευσίνας ΣΤΕΚει.
Στη συνάντηση έγινε μια πρώτη διερευνητική συζήτηση για την αναγκαιότητα και τις δυνατότητες μιας τέτοιας εκδήλωσης, το χαρακτήρα αλληλεγγύης και αγώνα που μπορεί να έχει φέρνοντας σε επαφή και κοινή δράση άνεργους πέρα από επαγγελματικές και κλαδικές περιχαρακώσεις, καθώς και για την ανάγκη πλατύτερης πλαισίωσης της προσπάθειας αυτής και από άλλα σωματεία, εργατικές συλλογικότητες, κοινωνικές και πολιτιστικές πρωτοβουλίες.